Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

"Ανοιχτός διάλογος". Μία πρόταση !

Προτάσεις

Σε κάθε αίτημα, προφανώς οικονομικό, η απάντηση της Κυβέρνησης είναι εκπεφρασμένη, πάνω κάτω, με την ιστορική φράση του κ. Α. Λομβέρδου :
- «Δεν υπάρχει σάλιο» !
Και, αλίμονο, η αλήθεια είναι αυτή. Πικρή, ξεπικρή, όμως αυτή είναι.
Δυστυχώς η χώρα έχει πτωχεύσει και μόνο όποιος στρουθοκαμηλίζει δεν το βλέπει. Διατηρώντας βέβαια ένα μεγάλο μέρος κομμάτι του πληθυσμού της αρκετά πλούσιο. (Όχι, εννοείται, τους οικονομικά εξηρτημένους από το δημόσιο, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους. Αυτούς κλάψε τους !)
Η μοίρα της Ελλάδος. Μία φτωχή χώρα με πολλούς πλούσιους κατοίκους !
Η αναζήτηση και ανάλυση των αιτίων της συμφοράς, οπωσδήποτε αναγκαία. Όμως στη παρούσα στιγμή αλυσιτελής. Επί του παρόντος αναζητούνται πρακτικές λύσεις.
Εμπνεόμενη από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, σε συνδυασμό με τη σθεναρή στάση της κ. Μπατζελή : - "Περάστε για ανοιχτό διάλογο αλλά…δεν έχει μία !", η στήλη καταθέτει την δική της καταπληκτική ιδέα, με χρήση της οποίας θα καταστεί, πλέον, δυνατή η ικανοποίηση πάσης συντεχνιακής διεκδίκησης και θα επέλθει, επί τέλους, κοινωνική και εργασιακή γαλήνη στο τόπο, ούτως ώστε η Κυβέρνηση ν’ αφεθεί απερίσπαστη στο αναμορφωτικό και ανορθωτικό , γιά τη χώρα, έργο της.
Προτείνεται η αναπλήρωση κάθε περικοπής μισθού, επιδόματος, σύνταξης, αποζημίωσης, επιδότησης και κάθε άλλης εισοδηματικής μείωσης με αντίστοιχες «μονάδες» ανοιχτού διαλόγου.
Π.χ. Στους αγρότες, αντί επιδότησης η αποζημίωσης, θα καταβάλλονται δεμάτια, καφάσια η σακιά

( αναλόγως του είδους του παραγόμενου γεωργικού προϊόντος) «ανοιχτού διαλόγου». Την ακριβή ποσότητα θα την προσδιορίζει τριμελής επιτροπή, από 5 – 6 άτομα, που θα ορίσει ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Καχριμάκης.
Οι στρατιωτικοί θα αντικαταστήσουν το απολεσθέν εισόδημα με κάποιες δεσμίδες, (οι μάχιμοι), γαλόνια και σιρίτια (οι επιτελικοί) «ανοιχτού διαλόγου». Κάτι που θα καθορίσει ο κ. Ε. Βενιζέλος. (αυτός σαν συγκεντρωτικός χαρακτήρας «καθαρίζει» μόνος του).
Οι τελωνειακοί θα πάρουν συμπλήρωμα κάποια «κοντέηνερ ανοιχτού διαλόγου» και οι εφοριακοί, που πληρώνουν ακριβότερα τη νύφη, θα πάρουν μπόλικους «φακέλους ανοιχτού διαλόγου».
Οι μηχανικοί του δημοσίου κάποια «κυβικά ανοιχτού διαλόγου», οι γιατροί του ΕΣΥ θα αποζημιωθούν, αναλόγως, σε δισκία, ενέσεις η …. κλύσματα «ανοιχτού διαλόγου» και πάει λέγοντας !!
Οι νοικοκυρές, εννοείται, ότι θα εισπράξουν την αναλογούσα μερίδα «ανοιχτού διαλόγου» με το "καλάθι" και οι συνταξιούχοι σε καντάρια "υπερηφάνειας" !
Όλοι οι υπόλοιποι, παραδουλεύτρες, οικιακοί βοηθοί, εποχιακοί εργάτες, ανασφάλιστοι, λαθρομετανάστες και άνεργοι θα τακτοποιηθούν πλήρως με «κουπόνια ανοικτού διαλόγου» τα οποία θα διανέμονται δωρεάν και αφειδώς, μερίμνη του Υφυπουργού κ. Κουτρουμάνη !
Τελικά, όλοι θα εισπράξουν μπόλικο «ανοιχτό διάλογο» και θα ικανοποιηθούν πλήρως !
Οπότε η ανάνηψη των οικονομικών και του κύρους της χώρας σε συνδυασμό με την ευημερία του λαού μπορεί να θεωρείται, πλέον, δεδομένη !
Και, εννοείται, ότι καταλαβαίνετε σε ποιόν θ’ απονεμηθεί το προσεχές Νόμπελ Οικονομίας η, τουλάχιστον, μιά έδρα στην Ανωτάτη Εμπορική, τιμής ένεκεν !

1 σχόλιο:

  1. Φίλε ORPHEAS,


    Δεν μπορούμε να μη το πούμε: Ευφυές. Άκου κουπόνια διαλόγου! Χε,χε...


    Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή