Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Σκέψεις μελαγχολικές και δυσοίωνες.

 

Οι προσωπικές μου αναταράξεις -μέχρι σταθερό τηλέφωνο δεν έχω ακόμα με την ανικανότητα κι αβελτηρία της Cosmote- και η γενική μελαγχολία μ΄ εμποδίζουν να γειωθώ με το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Έτσι δεν πρόλαβα να ανακουφιστώ από την απόσυρση, (αναμενόμενη), του Αμερικανού ραμολιμέντου από την κούρσα της διαδοχής, ο οποίος -επί τέλους- κατάλαβε το πόσο μεγάλη ζημιά ετοίμαζε στον Πλανήτη με την επιμονή του σε μια διαδικασία που διακύβευε το «κακό με το χειρότερο». «Κακό» αν έβγαινε Πρόεδρος πάλι, καθώς σε λίγο ούτε στην τουαλέτα δεν θα μπορεί να πάει μόνος του και «χειρότερο» αν εξελέγετο ο ανεκδιήγητος Τραμπ. Εδώ σημειώσατε πως ο τύπος με την αντιπαθέστατη φάτσα και τα θεατρινίστικα καμώματα, θα πηγαίνει μέχρι τις εκλογές με το λευκό -γιά να τονίζεται ο ηρωισμός του- «ακουστικό» στο δεξί του αυτί!
Το πιο αστείο της υποθέσεως είναι το μπούμεραγκ που του γυρίζει τώρα, καθώς συνεχώς τόνιζε τη λέξη... «γέρος», όταν αναφερόταν στον Μπάιντεν. Καθώς, πλέον, ο Μπάιντεν έγινε... «Μπάι-μπάιντεν» και η Κάμαλα του «ρίχνει» κοντά εικοσαετία στην ηλικία είμαι περίεργος να ακούσω τί θα λέει! Πάντως τώρα, μέσα στη γενικευμένη παγκόσμια αναταραχή, μόνο ένας Τραμπ μας έλειπε.
Το πιο απειλητικό όμως δεν είναι η αλλαγή του κλίματος στη Γη με τους καύσωνες και τις καταστροφές που αυτή δημιουργεί, αλλά η μεγάλη λειψυδρία, η οποία καταφθάνει δρομαίως. Οι μπόρες και οι κατακλυσμοί δεν γεμίζουν τους ταμιευτήρες του υπεδάφους. Τα ορμητικά νερά πέφτουν, πλημμυρίζουν την επιφάνεια και φεύγουν στη θάλασσα. Μόνο το χιόνι, λειώνοντας αργά αργά απορροφάται από το έδαφος και τους γεμίζει. Και το κυριότερο, όσο χαμηλώνει ο υπόγειος υδάτινος ορίζοντας, η άντληση νερού φέρνει μαζί της και πλήθος από επιβλαβή στοιχεία τα οποία θα έχουν απροσδιόριστες επιπτώσεις με την κατανάλωσή τους. Φρίκη!
Τελικά, για τον άλφα ή βήτα λόγο, η ζωή και το μέλλον της λεγομένης «Εποχής του ανθρωπίνου πολιτισμού», πολύ φοβάμαι πως άρχισε να μετρά αντίστροφα, καθ΄ οδόν προς την εξαφάνιση. Όπως παρήλθε η Εποχή των παγετώνων, η Εποχή των κατακλυσμών, των Δεινοσαύρων κ.ο.κ.
Στην Δημιουργία δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Το Σύμπαν δεν πρόκειται να καταστραφεί, απλά θα μεταβάλλεται συνεχώς -αθάνατε Ηράκλειτε με το... «τα πάντα ρει» σου!. Και η Γη αποτελεί μόριον του Σύμπαντος. Όπως δημιουργήθηκε από συνένωση και συμπύκνωση σωματιδίων αενάως κινουμένων στο Διάστημα και μέσα στην Απειρία του Χρόνου γέννησε και εξέλιξε οργανική ζωή από ανόργανα στοιχεία μονοκύτταρα όντα, έτσι -ωραιότατα- θα μπορεί να διαλυθεί στα «εξ ων συνετέθη» και... «φτου κι απ΄ την αρχή». Θεωρώ πως καταλύτης τέτοιων εξελίξεων είναι ο Άνθρωπος και οι δραστηριότητές του, νομοθετημένες κατά Θείαν επιταγή, ώστε να λειτουργήσουν ως σημείο στροφής και εμβρυουλκό εξελίξεων.
«Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου» μεν, αλλά και... «έξ όνυχος τον λέοντα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου