Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

«Υπόθεση Τζόκοβιτς». Μέρος ΙΙ

Η πολιτειακή συγκρότηση της Αυστραλίας είναι περίπλοκη και έχει ως εξής: Αποτελείται από 6 ομόσπονδα τμήματα-πολιτείες, (Δυτική Αυστραλία με πρωτεύουσα το Περθ, Βόρεια Επικράτεια με πρωτεύουσα το Ντάργουιν, Νότια Αυστραλία με πρωτεύουσα την Αδελαΐδα, Κουήνσλαντ με πρωτεύουσα το Μπισμπαίην, Νέα Νότια Ουαλία με πρωτεύουσα το Σίδνεϋ και Βικτώρια με πρωτεύουσα την Μελβούρνη).
Η ύπαρξή της πρώτα… «μαντεύτηκε» και μετά ανακαλύφθηκε! Διάφοροι θεωρητικοί γεωγράφοι του Μεσαίωνα, μελετώντας τους πρωτόλειους γεωγραφικούς χάρτες της Γής, (Ορτέλιους το 1570, Γεράρδους το 1587), και στηριζόμενοι στην υποθετική "θεωρία των αντιπόδων", υπεστήριξαν -ως αντίβαρο- την ύπαρξη κάποιας ηπείρου στην περιοχή -την οποία ονόμασαν «terra australis incognita», δηλαδή «άγνωστη νότια γη»- όπου, όντως, ανεκαλύφθη από τους Ολλανδούς το 1606 και κατακυρώθηκε στους Βρετανούς το 1770. (Πρώτη χαρτογράφηση από τον περίφημο κάπταιν Τζαίημς Κουκ).
Οι πρώτοι, λιγοστοί, κάτοικοι –λεγόμενοι «Αμπορίζινες», δηλαδή «αυτόχθονες», σύντομα ξεκληρίστηκαν -στην ίδια λογική που εξολοθρεύθηκαν και οι ντόπιοι της Παταγονίας- από τα… «μεταμοσχευθέντα καθάρματα» των αγγλικών φυλακών, στους οποίους ετέθη το δελεαστικό δίλημμα: «Ή σαπίζετε στο κάτεργο, ή σας εγκαθιστούμε στην νέα ήπειρο και… κόψτε το λαιμό σας»!!!
Έτσι, γεννήθηκε το ομόσπονδο κράτος της Αυστραλίας, μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, το οποίο οργανώθηκε - δυσπρόσιτο μέσα στην γεωγραφική του απομόνωση- σε ένα πολύ ήσυχο και δημοκρατικό κράτος. Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε με προσθήκη ή διαίρεση αυτόνομων περιοχών, π.χ. το νησί Τασμανία, με πρωτεύουσα το Χόμπαρτ, η αυτονόμηση της περιοχής όπου «στήθηκε» η επικράτεια της πρωτεύουσας Καμπέρα και κάποια γεωγραφική… «κουτσουλιά», η Τζέρβις Μπαίη Βίλατζ, προκειμένου να έχει η Καμπέρα έξοδο στη θάλασσα!
Τώρα γιατί τα γράφω αυτά και τί σχέση έχουν με τον Τζόκοβιτς. Έχουν και παραέχουν! Ο Σέρβος τενίστας, μπορεί να είναι άσσος στο χειρισμό της μικρής μαλλιαρής μπαλίτσας, όμως είναι και διαπρεπής… αντιεμβολιαστής «ψεκασμένος»! Οργανωμένος με καλοπληρωμένο νομικό και ιατρικό επιτελείο, έστησε πολυδαίδαλη «μηχανή» γιά να τριπλάρει τον ομοσπονδιακό αυστραλιανό νόμο που δεν επιτρέπει είσοδο στην -φύσει προστατευμένη, νησιώτική χώρα- ανεμβολίαστων επισκεπτών. Το κόλπο έγινε αποδεκτό, τάχα μου ως αρκετή δικαιολογία, από την πανίσχυρη «Tennis Australia» γιά προφανείς οικονομικούς λόγους και προβολή του Αυστραλιανού τουρνουά. Αλλά η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, στηριζομένη αυστηρά στον Νόμο, δεν… «τσίμπησε» και είπε… «ΤΣΟΥ»!!! Με άλλα λόγια»… «αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πάς»!
Έτσι, αναμένεται την Δευτέρα η απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο κατέφυγε το σέρβικο λόμπυ, με την ουρανομήκη αβανταδόρικη λαϊκίστικη βοή των απανταχού στην Υφήλιο Σέρβων που παρομοιάζουν τον Τζόκοβιτς με τον… Ιησού, (κάποιοι και με τον… Σπάρτακο) και την στέγασή του σε μη πολυτελές ξενοδοχείο με τα… Πάθη Του!
Όμως, φρονώ πως μιά κυβέρνηση που δεν δίστασε να τα βάλει με ολόκληρη Γαλλία, στο θέμα της προμήθειας υποβρυχίων, (όπου είχε και άδικο), θα κωλώσει και θα ταπεινωθεί σε έναν Τζόκοβιτς που, στο κάτω-κάτω, θέλει να επιβάλει την αλαζονεία του αναμφισβήτητου αθλητικού του ταλέντου πάνω στους Νόμους ενός ανεξάρτητου και δημοκρατικού κράτους;
Αλοίμονο αν νικήσει η κουτοπονηριά το δίκιο!
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου