Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Σκέψεις και σχόλια περί «φώτισης» και λοιπά αγανακτικά…ευτράπελα.

«Δεινόν προς κέντρα λακτίζειν»!

Η..."φώτιση" ακτινοβολούσα, αυτοπροσώπως!

Κατ΄ αρχήν, η ρήση υποδηλώνει το μάταιον και ατελέσφορον των προσπαθειών προσβολής ενός αμυντικού σχηματισμού στο κέντρον του. Μακραίων πολεμική τακτική ήθελε συμπαγές το κέντρον της παρατάξεως και ασθενέστερα τα άκρα της. Με συνέπεια η κατά κέντρον επίθεσις –λάκτισμα- να μην επιφέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα στον επιτιθέμενο. (Βεβαίως, η τακτική αυτή αντεστράφη -γιά πρώτη μάλλον φορά- από τον ρηξικέλευθο στρατηγό των Αθηναίων, τον Μιλτιάδη, και οδήγησε στην συντριβή των Περσών στον Μαραθώνα!!).
Γιά την πατρότητα του αποφθέγματος ερίζουν αρχαίοι -Αισχύλου Αγαμέμνων. Χορός προς Αίγιστον: «προς κέντρα μη λάκτιζε…»- και χριστιανοί, όπου ο Ευαγγελιστής Λουκάς περιγράφει την μεταστροφή του Σαούλ σε Παύλο -τον Απόστολο- όταν καθ΄ οδόν προς Δαμασκό, είδε ένα εκτυφλωτικό φως και άκουσε την ισχυρή κραυγή: «Σαούλ, Σαούλ, τί με διώκεις. Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν».
Εν πάση περιπτώσει, και ανεξαρτήτως πατρότητος, η σοφία του ρητού είναι δεδομένη και καταδεικνύει την επιπολαιότητα –έως μωρία- όσων την αγνοούν.
Η ηλιθιότητα της σημερινής αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και οι μετά μανίας λυσσαλέες επιθέσεις, προκειμένου να πλήξουν την κυβέρνηση -και ιδίως τον Μητσοτάκη- είναι και χαρακτηριστικές και κουτοπόνηρες και προφανώς άστοχες. Εν μέσω μιάς πρωτοφανούς γιά τις σημερινές γενιές πανδημίας, δεν βρίσκουν ούτε ένα κυβερνητικό «και» με το οποίο να συμφωνήσουν και δεν αφήνουν καμμία κυβερνητική απόφαση που να μην την χαρακτηρίσουν… «εγκληματική». Ένας όρος που στο ελαφρό μυαλό της συριζαρέικης «παιδικής χαράς» έχει χάσει τελείως το νόημά του.
Εκείνο, όμως, μου με ενοχλεί εντονότατα πλέον είναι ότι στην μονοτονία της μιζέριας, του παραλογισμού, του λαϊκισμού, του όργιου των fake news και του παράλληλου σύμπαντος που συντηρεί εξακολουθούν να «κολυμπούν» ακόμη, περίπου 1 στους 4 με 5 Έλληνες. Συνταιριαγμένοι με κάμποσους θρησκευτικά αφιονισμένους σκοταδιστές της απέναντι όχθης. Με ηγέτη έναν άλλο μπαγαπόντη λαϊκιστή -πούλαγε χειρόγραφες επιστολές του Ιησού- ο οποίος, όντας καραφλός πλασσάρει φάρμακο κατά της… φαλάκρας(!) και, παίζοντας το χαρτί του… -θεία χάρητι- «αντιεμβολιαστού», προσπαθεί να διατηρήσει το εκλόγιμο 3%, προκειμένου να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, υιοθετώντας όποια «κοτσάνα» ίπταται στην ατμόσφαιρα.
Πριν παρασυρθώ στην αγανάκτηση από τα παρατεταμένα καμώματα των ελεεινών, χολεριασμένων, αμόρφωτων υβριστών συριζαρέων, («Μητσοτάκη κάθαρμα», «Μητσοτάκη εγκληματία», «Μητσοτάκη γαμ…αι» και άλλες τέτοιες μαλ…ες, που εκτονώνουν το αντικοινωνικό μίσος και το αντιδημοκρατικό μένος τους), κάποια τελευταία μειδιάματα από τον «βίο και πολιτεία» και την μεγαλομανία του… «αυριανού πρωθυπουργού». Μετά τα αμίμητα… «στροφή 360ο», «θα επιτρέψω είσοδο στη χώρα μόνο όσων έχουν τεστ θετικό!!!», κ.λπ., τελευταίο κατόρθωμα οι επιδόσεις του στα αγγλικά! Αφού πήρε διδακτορικό στην ελληνική γλωσσολογία -τρέμε Μπαμπινιώτη- πήρε σειρά ο… Σαίξπηρ! Με βάση τις επιδόσεις του που βασίζονται στην παρακολούθηση δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών υψηλού πνευματικού περιεχομένου, συνεχίζει να κακοποιεί -σε ανώτερο επίπεδο, πλέον- τη γλώσσα του μεγάλου Άγγλου δραματουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου