Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

«Υπόθεση Τζόκοβιτς», μέρος ΙΙΙ

 -Είμαστε όλοι… Τζόκοβιτς!!!

Χθες, καμιά διακοσαριά ψεκασμένοι αντιεμβολιαστές έκαναν πορεία στη Θεσσαλονίκη φωνάζοντας το πιό πάνω σύνθημα! Θεμιτή και δημοκρατική ενέργεια, αλλά και με δύο σοβαρά ερωτήματα:
-Θα μπορούσε κανείς από δαύτους ν΄ αποκρούσει, στο κωρτ του τένις, έστω ένα από τα φαρμακερά σερβίς του υπεράσσου-υπερπρωταθλητού αυτού του αθλήματος;
-Διαθέτει, μήπως, κανείς τους το ένα εκατομμυριοστό από το παχυλό αποθησαύρισμα του Σέρβου, που βρίσκεται κατατεθειμένο στις διάφορες Τράπεζες; (της Ελβετίας, μάλλον;).
Προφανώς όχι. Οπότε τί σκ… «Τζόκοβιτς» είναι όλα αυτά τα ηλίθια δίποδα; Πανύβλακες του κερατά και ανεγκέφαλα ενεργούμενα είναι και τίποτα περισσότερο.
Βεβαίως -και
μπράβο
του- ο Νόβακ διακρίνεται -όπως τώρα κυκλοφορεί στην όψιμη «αγιογραφία» του- και γιά μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στη χώρα του. Πέραν από το άσχετο αυτής της ιδιότητος με το προκείμενο θέμα, η αξία του έργου αυτού είναι, μεν, πολύ μεγάλη στην υλική του διάσταση, αλλά αρκετά μικρότερη στην ηθική, έναντι του «οβολού» ενός μεροκαματιάρη στο -π.χ.- «Χαμόγελο του Παιδιού». Γιατί, με όσα κι αν διαθέσει, ελάχιστα γίνεται αισθητή η μείωση του τραπεζικού λογαριασμού του πρώτου, ενώ του δεύτερου και το λίγο «πονάει» αρκετά στην αντιμετώπιση της καθημερινότητάς του.
Εστιάζοντας στην ουσία του ζητήματος, δεν χωρεί αμφιβολία γιά την αλαζονεία και τον… «τσαμπουκά» του Σέρβου, έναντι του Αυστραλιανού Νόμου. Όπως και δεν νοείται αντίρρηση στην αποκάλυψη μιάς οργανωμένης, σκηνοθετημένης όψιμα και καλοστημένης, κατασκευής «πλαστής νομιμότητος» που επιδιώκει να κουκουλώσει, αναδρομικά και… εξ υπαρχής, την υπόθεση, εξαπατώντας την απαραίτητη διαδικασία, με την εμφάνιση… ψευδών δικαιολογητικών. Με το αζημίωτο, βέβαια, στην «κατασκευή» τους και την πλουσιοπάροχη εξαγορά όλων των «συνειδήσεων» που προβάλλουν εμπόδια.
Αναζητούνται έντιμοι Αυστραλοί Δικαστές, οι οποίοι θα αρνηθούν την γελοιοποίηση θεσμών και των εαυτών τους, πρώτα απ΄ όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου