Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Επί τέλους! Κάποιος να τους μαζέψει.



Όταν ο Τσίπρας έμαθε και τον... Βολταίρο! (Δεξί μπακ στην Παρί Σαιν Ζερμαίν).


Αποτέλεσμα εικόνας για πετροπουλος τασος.
Η "ατσίς" του θριάμβου!
   Ο κόσμος, αποσβολωμένος και αμήχανος, παρακολουθεί τα τελευταία καμώματα της συριζαρέικης στρατηγικής σε ένα κρεσέντο  τερατώδους ψευδολογίας, απίθανης ανευθυνότητος, διαβολικής διαστρέβλωσης και τυχοδιωκτικών χειρισμών. Ενορχηστρωμένος όλος ο εσμός στη θρασύτατη αντιστροφή πραγματικότητος, εννοιών, γεγονότων, ευθυνών και αποτελεσμάτων, μας βυθίζει ολοένα και βαθύτερα στην καταστροφή, την μελαγχολία, την κατάθλιψη.

   Πρωταθλητές, την τελευταία εβδομάδα, στο μίγμα θρασύτητος, αφέλειας και κουτοπονηριάς έως ηλιθιότητος, ένα σύγχρονο «Τρίο Στούτζες», που μέσα στην τραγικότητα των στιγμών, κατάφερε να βγάλει μπόλικο πικρό, έστω, γέλιο.

   Κορυφαίος όλων -και αριστίδην εγγραφόμενος στο βιβλίο Γκίνες, ως πρωταθλητής χαζομάρας- ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος, ο οποίος πίστεψε την πλάκα που του έκανε κάποιος ταλαίπωρος έμπορος και βγήκε να διαλαλήσει πως ο λαός όχι μόνο δεν υποφέρει από την υπερφορολόγηση, αλλά το καταφχαριστιέται και ζητάει... κι άλλους φόρους κι άλλες εισφορές!!! Περί τοιαύτης και τοσαύτης ηλιθιότητος πρόκειται.

Αποτέλεσμα εικόνας για κουρουμπλης
Ο λαϊκός αγωνιστής οραματιζόμενος τους νέους φόρους.
    Άλλος θρασύτατος καρεκλοκένταυρος της εξουσίας ο περιπατητής της πολιτικής, ο διαβόητος Τειρεσίας με το... «φουστάν΄ του κουρουμπλή», που τραγουδούσε κάποτε η τραγουδίστρια της νίκης, Σοφία Βέμπο. Χορτάτος και καλοζωισμένος από τις παχυλές αμοιβές που εισπράττει γιά να... ασκεί εξουσία, «βλέπει» ακόμη... «φορολογητέο λίπος» στον δεινοπαθούντα από ανέχεια κοσμάκη.

Ενεός προ του συντελούμενου θαύματος!
    Τρίτος και ανοητότερος όλων, ο οινόφλυξ Μέντωρ και... υπουργός Αργοσχολίας, ο οποίος, όταν πιεί λιγάκι παραπάνω, βλέπει γύρω του... θαύματα! Ενώ δεν μπορεί να δει τους πάμπολλους πειναλέους συμπολίτες μας που κάνουν μακροβούτια στους σκουπιδοτενεκέδες -ανταγωνιζόμενοι τους γάτους της γειτονιάς- μπάς και ανακαλύψουν κανένα ψαροκόκαλο, ή τίποτε άγλειφτο παϊδάκι γιά να κάνουν... Πάσχα. 

   Πιό πίσω, αναπληρωματικός και... απλώς ανόητος, ο δήθεν υπουργός της Δημοσίας Τάξεως, ο οποίος... σφυρίζει αμέριμνα και δεν διαπιστώνει ιδιαίτερη παραβατικότητα καθ’ ον χρόνο, από τη μία η εταιρεία εγκαθιστά μηχανήματα ελέγχου της λαθρεπιβίβασης σε λεωφορεία και σταθμούς μετρό και από πίσω έρχονται τα τάγματα των μπαχαλάκηδων που τα ξεχαρβαλώνουν. Συν την, κατά περίπτωση και γιά ποικιλία δράσης και ξεμούδιασμα, πυρπόληση τρόλεϋ και λεωφορείων.

   Κατά τα άλλα, η επένδυση στο Ελληνικό -στοιχηματίζω- θα πάει φούντο, αφού θυμάμαι, σαν να είναι τώρα, την βλοσυρή μαϊμού με το σκουλαρικάκι -έναν από τους 18 που υπέγραψαν την προσφυγή γιά τα... αρχαία του αεροδρομίου- να δηλώνει αμέσως μετά την υπογραφή της συμβάσεως:

   -Υπογράψαμε με βαριά καρδιά, αλλά το έργο δεν θα γίνει! Το κράτος έχει την υποχρέωση να υπογειοποιήσει την παραλιακή λεωφόρο, ώστε να ενωθεί η έκταση με την θάλασσα. Υπογράψαμε να την κάνουμε, αλλά δεν υπογράψαμε το πότε. Ε΄, λοιπόν, αυτή η υπογειοποίηση δεν θα γίνει ποτέ. Οπότε...!!!


   Και τέλος -και να μου το θυμηθείτε- οι σκιτζήδες τζογαδόροι της αριστεράς, (...και της προόδου, βεβαίως!), έχουν ποντάρει όλα τα λεφτά στον ίππο... «Σουλτς»! Θεωρούν οι κουτεντέδες -μετά λόγου γνώσεως ο χαρακτηρισμός μετά το προηγούμενο πάθημα του ίππου... «Μπαρουφάκης»- πως ο Σουλτς, στην απίθανη περίπτωση που εκλεγεί καγκελάριος, θα τον έχουν του... χεριού τους! Κούνια που τους κούναγε τους αφελείς. Αυτούς που με ιερό τρέμολο ζητιάνεψαν δανεικά στη Μόσχα, στο Πεκίνο, στη Μπραζίλια, μέχρι και στο πειναλέο Καράκας, και πήραν, τελικά, αυτό που έλεγε ο εξαφανισμένος εσχάτως Μητσικώστας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου