Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Κέντρο πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Να κλαις από συγκίνηση και να μελαγχολείς γιά το πώς θα καταντήσει προσεχώς.

Αποτέλεσμα εικόνας για ιδρυμα σταυρος νιαρχος

   Με ανάμεικτα συναισθήματα παρακολούθησα την παράδοση του Πολιτιστικού κέντρου που το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε τη μεγαλοψυχία να κατασκευάσει, κοσμώντας μιά πρωτεύουσα στην οποία δεν πλεονάζουν τέτοια περίτεχνα στολίδια. Τόσον από πλευράς κατασκευής, όσον και από πλευράς σκοπού, στόχων και λειτουργίας. 
   Βλέποντας στις πρώτες σειρές τα διάφορα συριζαρέικα μπουμπούκια να καμαρώνουν με τα εκδρομικά τους, κατάλαβα την ματαιότητα της επένδυσης. Κρίμα στα 617 εκατομμύρια που σκόρπισε το Ίδρυμα γιά να το κατασκευάσει και διπλό κρίμα που το παρέδωσε την διαχείριση στα χέρια άσχετων και αμόρφωτων μπαστουνόβλαχων, π.χ. ο ταβερνιάρης Πόρκυ, γιά να το κουμαντάρουν.
   Ευελπιστών πως δεν θα ακούσω γιά απεργίες υπαλλήλων αύριο, δεν θα... απολαύσω τα εξαίσια γκράφιτις που διακοσμούν την πρωτεύουσα και την κάνουν ν' ανταγωνίζεται επάξια την... Καλκούτα και δεν θα σκοντάφτω -οψέποτε αξιωθώ να το επισκεφτώ- σε σωρούς διάσπαρτων σκουπιδιών, άφησα τον θαυμασμό και την εθνική περηφάνεια μου -καταπλακωμένη από όσα δεινά μας κατατρύχουν- να ξεχειλήσει και παρακολουθούσα με συγκίνηση την τελετή παράδοσης.
   Οσάκις οι ομιληταί της τελετής ανεφέροντο στον Νιάρχο και η εικόνα στρεφόταν στο ακροατήριο που χειροκροτούσε, με εντυπωσίασε η απάθεια και ψυχρότητα του πρωθυπουργού μας. Όταν, μάλιστα, ανέβηκε στο βήμα γιά να πει τα... δικά του -προφανώς ψέματα και υποκρισίες, κατά τη συνήθειά του- δεν το άντεξα. Έκλεισα τον δέκτη και καταπιάστηκα μ' αυτή την ανάρτηση.
   Είθε η υγιής μερίδα του λαού μας και οι πραγματκά μορφωμένοι και πολιτισμένοι επισκέπτες του να αγκαλιάσουν τον χώρο και τα κτίρια, να απολαύσουν όσα αυτά τους προσφέρουν και να τα προστατέψουν από τις ορδές των βαρβάρων αριστερών ψευτοκουλτουριαρέων και τους βανδαλισμούς που θα επιδιώξουν να τους προξενήσουν, χτυπώντας 'ετσι ένα από τα κάστρα του... καπιταλισμού!  Μακάρι να διαψευστώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου