Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Το γάρ πολύ του ΕΝΦΙΑ γεννά παραφροσύνη



…και καταργεί το «μη χείρον βέλτιστον»

   Έτσι, μιά χώρα που κάποτε ο λαός της -σοφότατα- έδωσε με 44%  το ελεύθερο στον… Γιωργάκη να την κυβερνήσει, ρίχνοντάς την στην αγκαλιά των μνημονίων, ποντάρει τώρα τα ρέστα των ελπίδων της στον… ΣΥΡΙΖΑ, γιά να την βγάλει απ' αυτά! Γιά να την… σώσει και της προσδώσει μιά ανύπαρκτη, όσο και μονίμως παρερμηνευόμενη ως έννοια, αξιοπρέπεια, απαιτώντας όμως τσαμπουκαλίδικα την καταβολή των... δόσεων που προκύπτουν απ' αυτά. Καθ' όσον είμαστε... ωραίοι και ως γνωστόν οι ωραίοι και έχουν και δικαιούνται να έχουν χρέη!
Και μέχρι να πάρουμε το "μπαγιόκο" έχουμε... πόλεμο, όπως είπε στη Βουλή ο... Υπουργός-Πόρκυ, με τις βλέβες φουσκωμένες από ιερή αγανάκτηση, νοιώθωντας να τον πνίγει το... δίκιο. 
   Στο Θεό που πιστεύει κανείς, (όσοι, τέλος πάντων, πιστεύουν Θεό), όντως περιμένετε από τον κ. Τσίπρα, όπως διατυμπάνιζε προεκλογικά, ν’ αλλάξει την Ευρώπη, τους νόμους και τους κανόνες της; Να έχουν στάλα λογικής υπόστασης και πιθανότητας πραγμάτωσης όλα εκείνα τα ενθουσιώδη αερολογήματα, όπως π.χ. ότι θα βάλει τη Μέρκελ να του χορέψει… πεντοζάλη; Ούτε τα παιδάκια του νηπιαγωγείου δεν θα έχαφταν τέτοιες κουταμάρες.
   Τουλάχιστον αν της έταζε κανένα βαλσάκι, όπως αυτό του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, κάτι πάει κι έρχεται. 

   Στο συνημμένο και πολύ επίκαιρο βίντεο με το θαυμάσιο Βαλς Νο 2 του συνθέτη, το οποίο είναι αφιερωμένο στην περιφανή νίκη του Ερυθρού Στρατού κατά του ναζισμού, εικονίζεται -περί τα μέσα του- η αρμόδια επί της λαθρομετανάστευσης κυρία Υπουργός, (σε κάπως προχωρημένη, τότε, νεότητα), να κατευθύνει, ως τροχονόμος, τα στίφη των… απελευθερωμένων λαθρομεταναστών προς την Ομόνοια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου