Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Μήπως έρχεται το τέλος;



Η επιβεβαίωση των "ψεκασμών". Και γιά όσους ομιλούν και γιά όσους τους πιστεύουν 
Ένα από τα δυνατά χαρτιά του δικού μας τεχνικού κλιμακίου, στο χώρο της... διαπραγμάτευσης.
   Το σκεπτόμενο πανελλήνιο παρακολουθεί κατάπληκτο την τελευταία ενορχηστρωμένη και ολομέτωπη επίθεση κατά των Γερμανών. Με την πολύ ύποπτη συμμετοχή όλων των καναλιών, έχουν ξεθαφτεί οι μνήμες των ναζιστικών θηριωδιών της Κατοχής και εκτοξεύονται αδιακρίτως κατά του συνόλου του γερμανικού λαού, τμήμα του οποίου προσδοκούμε να μας έρθει -ως τουρίστας- σε λίγους μήνες! Θέμα χρόνου ν’ ανακαλύψουμε και τους κακούς Ολλανδούς, που με τον Άγιαξ στέρησαν κατά το 1970, το Κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης από τον Παναθηναϊκό. Ευτυχώς που δεν έχουμε ανοίξει κόντρες με τους Ιρανούς γιά να φρεσκάρουμε τις ιστορικές μας γνώσεις και τις θηριωδίες του Δαρείου, του Ξέρξη, του Δάτι, του Αρταφέρνη και του μοχθηρού «ανθέλληνα»… Μαρδόνιου!

   Το πράγμα, γιά όσους γνωρίζουν σε βάθος τις αριστερές επιδόσεις στις ραδιουργίες, αλλά και γιά όσους τις «οσμίζονται», το πράγμα μιλάει αφ’ εαυτού. Η πασιέντζα, με όλες τις κομπίνες, τις υπεκφυγές, τις ασάφειες και τα τσαλίμια δεν βγαίνει. Οι «τοκογλύφοι» που έγιναν γιά λίγο… «εταίροι μας», οσονούπω θα ξαναγίνουν «τοκογλύφοι» και μάλιστα… αιμοσταγείς, λουσμένοι με κατοχικό αθώο ελληνικό αίμα. 
   Οι τετροϊκανοί, που περιφέρονται κρυφά στα ξενοδοχεία σαν κυνηγημένοι τρομοκράτες και κακοποιοί, τύπου Μαζιώτη, Βλαστού και Παλιοκώστα, και κρύβονται -ίσως και μεταμφιεσμένοι- γιά να μην γίνονται αντιληπτοί ούτε κι από τη… Νικολούλη, διαπίστωσαν πολλαπλάσια δημοσιονομικά κενά και οι εισηγήσεις τους στο eurogroup προβλέπουν μέτρα που συνεπάγονται πρόσθετη λιτότητα, ή -έστω- «λιτόν βίον». Δηλαδή πλήρες ξεμπρόστιασμα του -κατά τον σταρ του lifestyle Dr Baroufas- «αριστερού τσούρμου» που κατευθύνει το καράβι της χώρας στις ξέρες, αλλά απλά προσπαθεί να το κρύψει. (Έως πότε, όμως;) 
   Οι ανεύθυνοι κυβερνώντες παίζουν πλέον τα ρέστα του παιδιάστικου πείσματος και του διάτρητου γοήτρου τους και προσπαθούν, πεισματικά, ν’ αποδείξουν πως ο ήλιος ανατέλλει από την… δύση. Ήδη, σε επίπεδο επιχειρημάτων, το μόνο που διατηρούν και προβάλλουν πλέον -ως ένδειξη διαφορετικότητος και… υπεροχής έναντι των προηγουμένων- το ότι τώρα οι τετροϊκανοί «δεν… μπαινοβγαίνουν αναιδώς στα Υπουργεία και δεν ανοίγουν τα συρτάρια… μόνοι τους»! Αυτό μας μάρανε! Οι τύποι και τα δήθεν, έναντι της ουσίας. 

   Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο και η χώρα στην κόψη του ξυραφιού. Ο της Επικρατείας με το φλάμπουρο της ιστορικής και οικονομικής ασχετοσύνης ας μην σας ξεγελά, φαινόμενος απλοϊκός, ήρεμος  και γλυκομίλητος. Πρόκειται περί σκληρότατου και παμπόνηρου κομμουνιστή. Και όσα «πετάει», δήθεν ως κοτσάνες, έχουν τη σκοπιμότητά τους. Αυτά τα περί «αέρα» στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών μας, αφ’ ενός προετοιμάζει γιά τον ενδεχόμενο -πολύ πιθανό- της Grexit, αφ’ ετέρου απειλεί την απέναντι πλευρά: «Μάγκες, αν δεν…, δεν θα πάρετε φράγκο»! 
   Στο ίδιο μήκος κύματος -συντεταγμένα, δασκαλεμένα και συντονισμένα- όλα τα, πριν λίγους μήνες, «λιοντάρια» που θα χόρευαν τη Μέρκελ και θα… άλλαζαν την Ευρώπη(!), τώρα βρυχώνται… νιαουρίζοντας λόγω… υπερβολικής σκληρότητος των απέναντι… ναζί! Προσπαθούν με τερατώδη ψέμματα και απίθανη μπουρδολογία να μας τρελάνουν. Και με μεθόδους Κιμ Γιόνγκ Ουν, ή όπως διάβολο λέγεται ο κομμουνιστής καραγκιόζης της Β. Κορέας, προετοιμάζουν τους ντόπιους χαχόλους να… πανηγυρίσουν  «αξιοπρεπώς» την επερχόμενη καταστροφή. Και το εκκεντρικό καλλιτεχνικό ζευγάρι των εικαστικών οικονομικών… «χτενίζεται» και φωτογραφίζεται αμέριμνο και στο Κόμο.

   Κοντολογίς, οι υποκειμενικές προβλέψεις της στήλης κινούνται στα κάτωθι σενάρια: 
   - Πλήρης προσαρμογή στα συμφωνημένα του μνημονίου, το οποίο τελικά μας πάει αρκετά πίσω ως προς τις μεθοδεύσεις των προηγούμενων, συν το χάσιμο χρόνου και την καθυστέρηση των εσόδων
   - Αναγκαστική εθελούσια έξοδος της χώρας από το ευρώ, δηλαδή στάση πληρωμών και πτώχευση, ώστε να μπορέσει να κόψει μόνη της χρήμα γιά εσωτερική κυκλοφορία, αλλά με άγνωστη την ουσιαστική του αξία και αποδοχή στις αγορές του εξωτερικού. 
   - Πτώχευση εντός του ευρώ με περιορισμό της κυκλοφορίας του, («Τόσα» κατ’ άτομο γιά κάθε βδομάδα»!), και τα ράφια άδεια από εισαγόμενα είδη. Κάπως σαν την Βενεζουέλα.
   Εννοείται, πως δεν αποκλείεται και κάποιος συνδυασμός, τον οποίον η διαβολικότητα του τσούρμου μπορεί να σκεφτεί και μανουβράρει. Γιά καλό όμως, όχι. Αλλά πάντα πανηγυρίζοντας το… πλεονέκτημα έναντι των… άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου