Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Γιά ένα καπρίτσιο ρε γαμώτο; Ε΄, όχι!



... ελληνικό και μάλιστα κακοπαιγμένο, ασυντόνιστο και φάλτσο. Καθόλου ηρωικό και μελωδικό σαν το «Ιταλικό» του Τσαϊκόφσκι!



   Ο Αλ. Τσίπρας έχει 40 χρόνια στην πλάτη και κάμποσο μυαλό στο κεφάλι. Άλλωστε γι’ αυτό κατάφερε και «μάντρωσε» όλο αυτό το ετερόκλητο «συμπεθεριό» που περιέχει από αρτηριοσκληρωτικά γερούνδια και γραΐδια, διασκεδαστικούς Πεπεγκρίλους, κωμικούς Πόρκυδες, αμόρφωτους, τενεκέδες ξεγάνωτους, βλοσυρούς σταλινικούς μέχρι νεαρούς ζηλωτές του καπετάν Κλάρα και του Τσε, εκπαραθυρώνοντας έντεχνα τον τέως «αρχιτσέλιγκα» Αλαβάνο. 
   Δεν διαθέτει βέβαια την πολιτική ιδιοφυία μιάς «αλεπούς», όπως ο Ελ. Βενιζέλος, ούτε τη σοβαρότητα και στιβαρότητα ενός Κωνστ. Καραμανλή και δεν αποτελεί παμπόνηρο «γατόνι» όπως ο Αντρέας, όσο κι αν προσπαθεί να τον μιμηθεί. Έτσι ως νέος και άπειρος Πρωθυπουργός, είναι λογικό να μαθαίνει «πιλοτάρισμα». Έστω στου κασίδη το κεφάλι, έστω και με δίδακτρα πληρωμένα από τον ελληνικό λαό. 
   Στην προεκλογική περίοδο, με την άψα που δημιουργεί το όραμα της επερχόμενης εξουσίας, πέταξε και μερικές... «χοντρο...ς», (μάλλον μπόλικες, αλλά ας μην σταθούμε στο πλήθος γιατί θα χάσουμε το μέτρημα), κατά το γνωστό ανέκδοτο του λαγού και της τίγρης. Όπου ο λαγός ισχυριζόταν πως… «απαυτό» την τίγρη και όταν η τίγρη το έμαθε και του ζήτησε εξηγήσεις φρενιασμένη, της είπε: «Εντάξει κυρά μου, μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά. Πετάμε πού και πού και καμία… «μπαρούφα», γιά να περνά η ώρα! (αλλιώς το είπε βέβαια ο λαγός, όμως η παράφραση δένει καλύτερα στη περίπτωση). Ευχή όλων των εχεφρόνων Ελλήνων, ο Πρωθυπουργός ν’ ακολουθήσει την τακτική του λαγού. Τα μεγέθη είναι αντίστοιχα και τα «δίκια» ομοίως. Δεν μπορείς να ζητάς δανεικά με τσαμπουκά και αθετώντας υποχρεώσεις που αποτελούν προϋπόθεση γιά να τα σου τα δώσουν! Κι αυτό γιά να δείξεις … λιοντάρι -που δεν είσαι- και να το παίξεις φιλολαϊκός και «αξιοπρέπειας», ενώ είσαι, απλά, ένας φαφλατάς λαϊκιστής.

   Η στήλη διακυβεύει -με απόλυτη βεβαιότητα- την πρόβλεψη πως στο τέλος όλες οι ψευτοπαλληκαριές θα μαζευτούν, το καπρίτσιο θα τελειώσει και τα πράγματα θ’ ακολουθήσουν την πρέπουσα οδό. Ήδη στο Μαξίμου προπονούνται και στρώνουν μαλακά χαλιά στο πάτωμα γιά να γίνει -όσο γίνεται πιό ανώδυνη- η κωλοτούμπα. Θεωρώ εντελώς απίθανο ο Τσίπρας να θελήσει να γράψει το όνομά του στην Ιστορία, ως νέος Ηρόστρατος, πυρπολώντας τη χώρα και την οικονομία της. Α-π-ο-κ-λ-ε-ί-ε-τ-α-ι! Να ήταν ο Λαφαζάνης, μάλιστα! Θα το έκανε ασυζητητί και με την καρδιά του. 

   Συνεπώς, στο αποψινό γκρουπ, αλλά και στο προσεχές παρασκήνιο, όλοι ψάχνουν γιά τα βαφτίσια του κλιμακίου που έρχεται οσονούπω γιά ελέγχους και τον τρόπο που θα σερβίρουν στους Έλληνες ιθαγενείς την έλευσή του στην Αθήνα. Ο εκτροχιασμός δεν θα γίνει από τους έξω. Τα «ξεβρακώματα» θα τα υποστούν από μέσα, από τα εσωτερικά προβλήματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου