Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ρωμανός. Βίοι παράλληλοι, κόλπα παρόμοια.



Ποιός εκβιάζει ποιόν.
Το οικονομικό επιτελείο του Πρωθυπουργού ίπταται διά Βερολίνο, προς συνάντηση με την κ. Μέρκελ.
     Η υπόθεση του τρομοκράτη Ρωμανού πρόσφατη και γνωστή. Καταληφθείς από όψιμη φιλομάθεια κατάφερε και εξεβίασε την ελληνική πολιτεία υποθηκεύοντας την… ζωή του. 
   - Ή με αφήνετε να κυκλοφορώ ελεύθερος «σπουδάζοντας», (μέχρι να την κοπανήσω, εννοείται), ή… πεθαίνω της πείνας. Και, προς μεγάλη έκπληξη της λογικής και της ευνομίας, ο εκβιασμός του πέρασε. Θέμα χρόνου και η κοπάνα του! 

   Σήμερα ο Πρωθυπουργός Τσίπρας, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την ασαφή συμφωνία των Βρυξελών -μιά συμφωνία που επικαλείται χωρίς να την εμφανίζει πουθενά- ουσιαστικά απαιτεί χρήματα, χωρίς να κάνει τίποτε από αυτά που… αποσαφήνισαν οι Ευρωπαίοι πιστωτές, επιμένοντας να κάνει του κεφαλιού του, ανεξέλεγκτος! Ως μοναδικά του επιχειρήματα το στράγγισμα του ταμείου της χώρας από ρευστό και η… νωπή εντολή του λαού, ασαφής κι αυτή ως προς το νόημά της. Δηλαδή, ουσιαστικά τους λέει:
   -Κοιτάξτε να δείτε, αν δεν μου δώσετε λεφτά, επειδή είμαι μάγκας κι ομορφόπαιδο, έχω έναν τσαχπίνη Υπουργό Οικονομικών και κάνω ό,τι γουστάρω, θα… πεθάνω και το κρίμα στο λαιμό σας! 
   Τα αναξιόπιστα και γελοία ντόπια ΜΜΕ, υπακούοντας στις εντολές της κυβερνητικής προπαγάνδας, στην ικανοποίηση του διάχυτου συμφεροντολογικού λαϊκισμού και τις ανάγκες ακροαματικότητος, έχουν απεμπολήσει κάθε ίχνος λογικής και συγκραυγάζουν, το ίδιο φάλτσα και παράλογα, με ένα μεγάλο πλήθος ασπαζομένων την παλιά -αλλά μόνιμα ζωντανή- άποψη της αριστεράς, ελαφρώς παραφρασμένη:
   - Δίκιο είναι το δίκιο του… εργάτη! 

   Έτσι, με τσαμπουκά και πείσμα γοήτρου αλλά σαθρά επιχειρήματα, θα προσπαθήσει απόψε να νικήσει το γόητρο ολόκληρης της Ευρώπης, η οποία -δυστυχώς- έχει πάρει χαμπάρι πως τους «δουλεύουμε» και φαίνεται πως δεν… μασάει πιά! Αν, και σε ποιό βαθμό, περάσει του Τσίπρα ο εκβιασμός, γιατί ας μην αυταπατώμεθα, εμείς εκβιάζουμε αυτούς και όχι εκείνοι εμάς, μπράβο του! Όμως πολύ αμφιβάλλω, καθ’ ό,τι το δικό μας πείσμα, οι ύβρεις μας και η γελοία αντιμετώπιση της «τετρόικα», σαφώς έχουν διεγείρει και το δικό τους… γόητρο, πέρα απ’ αυτές καθ’ αυτές τις αθετήσεις μας στην, κατ’ αυτούς, ερμηνεία των συμφωνηθέντων. Όλα τα υπόλοιπα είναι διαστρεβλώσεις και υλικό γιά τα μπάζα και την ικανοποίηση των αριστερών κεκραχτών και των χαχόλων οπαδών τους. Όσων, γιά παράδειγμα, ικανοποιηθήκαν επειδή τα… «παιδιά», μετά εξαήμερη παραμονή στη Νομική, την διέλυσαν την λεηλάτησαν και την κατέκαψαν πριν αποχωρήσουν, αλλά… χωρίς να χυθεί αίμα, όπως δήλωσαν… με ανακούφιση, δήθεν, στο γυαλί ως δείγμα καλής πολιτικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Συν οι παράπλευρες… αναίμακτες καταστροφές και λεηλασίες στους δρόμους. Όμως -όλα κι όλα- τα πάντα συνέβησαν αναίμακτα! Λες και μόνο ζητούμενο είναι η προστασία του αίματος μιας ομάδος αλητών, οι οποίοι με τέτοια αντιμετώπιση που τους κάνουν, συνεχώς θα αποθρασύνονται καθιστάμενοι χειρότεροι και μάστιγα. 
   Προσωπικά κι αν ήταν στο χέρι μου, ευχαρίστως θα αντάλλασα το αδικοχυμένο στους βάλτους των Ιωαννίνων αθώο αίμα του γλυκού νεαρού Βαγγελάκη, με αυτό χιλίων καθαρμάτων που ανεξέλεγκτα και ανενόχλητα καταστρέφουν περιουσίες αθώων και δημοσίου, εμποδίζοντας την εκπαίδευση χιλιάδων φοιτητών. Και μάλιστα με οικονομικές ζημιές που θα πληρώσει, τελικά, ολόκληρη η φαλιρισμένη κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου