Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

"Όταν η αλήθεια δεν συμφέρει το κόμμα, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν"!



Και στο βάθος… δημοψήφισμα!
Η επιστροφή των... ασώτων κλιμακίων. (Σύν ένας και... κατά κύματα)
     Δυστυχώς, η στήλη επαληθεύεται με εντυπωσιακό τρόπο στις τελευταίες διαπιστώσεις και προβλέψεις της. Πιθανότατα λόγω μεγάλης προσωπικής εμπειρίας στον τρόπο που «λειτουργούσαν» τα κομμουνιστικά καθεστώτα και λόγω μακρών συζητήσεων με πρόσωπα που πίστεψαν, έζησαν και υπηρέτησαν αυτά, αφού προηγουμένως πολέμησαν, θυσίασαν μέλλον και καριέρα αλλά και έδωσαν αίμα και αρτιμέλεια γιά την επικράτησή τους. 

   Δυστυχέστατα επίσης, η νέα γενιά -δικαιολογημένα λόγω άγνοιας και απειρίας- και οι παλαιότεροι -αδικαιολόγητα και λόγω μιθριδατισμού και κεκτημένης καλοπέρασης-  άφησαν την δικαιολογημένη τους αγανάκτηση να τους οδηγήσει στην χειρότερη δυνατή ατραπό, η οποία μάλιστα προκύπτει κι αδιέξοδη.

   Αυτή τη στιγμή, ο νέος κυβερνητικός θίασος δίνει ένα κωμικοτραγικό αλλά παράφωνο ρεσιτάλ ψεύδους, υποκρισίας και αφέλειας, με την συνοδεία όλο και περισσότερων ΜΜΕ τα οποία -Κύριος οίδε με τί ανταλλάγματα- έχουν μηδενίσει, ή ελαχιστοποιήσει, τα αντανακλαστικά της κοινής λογικής και συμπρωταγωνιστούν στο θέατρο του παραλόγου που παίζεται στην πλάτη μας. Έτσι έφτασαν μέχρι του σημείου να αποκρύπτουν το όνομα του ξενοδοχείου όπου κατέλυσε η… τετρόικα, μιλώντας αορίστως… γιά κάποιο «κεντρικό ξενοδοχείο»! Όμως η ουσία της ουσίας δεν βρίσκεται στο τώρα και τα καραγκιοζιλίκια της τελευταίας πράξης του παρόντος δράματος που λέγεται: «υπάρχον μνημόνιο». Αυτό, κουτσά-στραβά, θα ολοκληρωθεί και τα χρήματα που προβλέπει θα καταβληθούν. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το τεράστιο -και δυσεπίλυτο- πρόβλημα έπεται και θα σκάσει με πολύ θόρυβο το καλοκαίρι. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

   Από τις κατά καιρούς δημοσιευόμενες αδιαμφισβήτητες πληροφορίες προκύπτει πως οι ανάγκες πληρωμών στους πιστωτές μας κατά το μήνα Ιούλιο είναι 17 δις, όταν αυτές του τρέχοντος μηνός είναι μόνο 6,2 δις. Αφού γιά την καταβολή των τελευταίων γίνεται σκληρή μάχη συγκέντρωσης χρημάτων, που φτάνει μέχρι στραγγίσματος όλων των απανταχού αποθεμάτων, πώς και από πού θα βρεθούν τα τριπλάσια, συν αυτά που απαιτούνται γιά να καλυφθούν οι τρέχουσες δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας. (μισθοί και συντάξεις, ενώ γιά έργα, επιστροφές φόρων και δημόσιες επενδύσεις ούτε λόγος να γίνεται). Συνεπώς η ανάγκη νέων δανείων προκύπτει ανάγλυφη και νομοτελειακή. Αλλιώς Ζάλογγο, γκρεμός, Κούγκι!


   Ήδη, κι ας λένε ό,τι θέλουν οι ψεύταροι κεκράχτες του «φαίνεσθαι» κι ας πανηγυρίζουν οι χαχόλοι της βλακώδους… «αξιοπρέπειας», οι σχετικές διαπραγματεύσεις προχωρούν. Αυτό, βεβαίως, σημαίνει -στην ουσία- νέο μνημόνιο και, φυσικά, νέα μέτρα! Μόνη δυσκολία το… «σερβίρισμα»! Γι’ αυτό, σιγά-σιγά, έχει αρχίσει, ενορχηστρωμένα και φόρα παρτίδα, η αναφορά σε… δημοψήφισμα. Με άγνωστο ακόμη το πολύχρωμο περιτύλιγμα και τις ωραίες κορδέλες του πακέτου που θα το πασάρουν, ο λαός μέχρι το καλοκαίρι θα έχει συνηθίσει στην ιδέα. Με προσπίπτουσα την έντεχνα καλλιεργούμενη εθνική… αξιοπρέπεια που ανακύπτει από την αντίσταση στη… ναζιστική Γερμανία, (μέχρι φυλλάδια θέλει να μοιράσει ο Στρατάρχης Καμμένος -υπερακοντίζοντας των Τσιπρολαφαζανιστών- στα νηπιαγωγεία γιά να «πλύνει» τα παιδικά μυαλά και να τα στρέψει κατά των Γερμανών και της Ευρώπης), δημιουργείται το κατάλληλο αντιευρωπαϊκό κλίμα. Στην αρχή κατά Γερμανίας και στη συνέχεια εναντίον όλων των… ανθελλήνων!


   Αποτέλεσμα. Με κάθε αποτέλεσμα η Κυβέρνηση απεκδύεται ευθυνών και εκείνες πέφτουν στην πλάτη του… κυρίαρχου λαού. Αν προκύψει «όχι» στην Ευρώπη και, άρα, επιστροφή στη δραχμή θα μας πουν: «Εσείς θέλατε την περήφανη φτώχεια της δραχμής». Αν επικρατήσει το «ναι», θα πουν: «Εσείς διαλέξατε το… μνημόνιο» Σε κάθε περίπτωση: «Σκάστε και κολυμπήστε!». Και εννοείται, η Κυβέρνηση θα βγει, πάντοτε, λάδι!

   Δυστυχώς, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, (λέγε με «κάλπη»), ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Αν, μάλιστα, προκύψει ν’ αποκοπούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απομονωθούμε τότε θα καταλάβουμε πώς ένοιωθαν κάποτε οι γείτονες Αλβανοί των Χότζα και Αλία και γιατί πλημμύρισαν την Ελλάδα. Κοντός ψαλμός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου