Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Φαιδρές αμετροέπειες κι επικίνδυνες φαιδρότητες



Αν  υποθέσουμε…
Ελληνικά... τεχνικά κλιμάκια προσερχόμενα στην... συνεύρεση με τους ομοιόβαθμους  B. Τζιzzzz!
   - Το Υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε αυστηρότατη νότα στο αντίστοιχο της Γερμανίας, σχετικά με την ανοίκειο συμπεριφορά του Σόιμπλε προς τον ομόλογό του, τον ημέτερο Dr Baroufakis. Και μπράβο του και μπράβο μας! Επίσης ο στιβαρός Πρωθυπουργός μας επέλεξε αυτήν ακριβώς τη στιγμή να ανακινήσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων γιά καταστροφές που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα στη χώρα, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, (πολύ επισφαλές αίτημα), καθώς και την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου που επέβαλαν να τους δώσουμε τότε, (απόλυτα τεκμηριωμένο και δίκαιο αίτημα και με πολλές πιθανότητες αναγνώρισης). 
   Όπως είναι πασιφανές τέτοιες ενέργειες τονώνουν το καταρρακωμένο δημόσιο φρόνημα και φουσκώνουν τα στήθια του λαού με υπερηφάνεια. Όμως, αντίστροφα, φουσκώνουν και τα γερμανικά μυαλά με αγανάκτηση. Και την αγανάκτηση, ευκαιρίας δοθείσης, δεν θα την διοχετεύσουν στο κυβερνητικό τσίρκο, αλλά η μπάλα θα πάρει ολόκληρη τη χώρα και τον λαό. Αν τώρα, λέω αν και απεύχομαι, αρχίσει ο γερμανικός τύπος κάποια συστηματική εκστρατεία κατά του ελληνικού τουρισμού και η γερμανική κυβέρνηση εκδώσει κάποια ταξιδιωτική νότα σε αθώο φαινομενικά ύφος, αλλά και με την -«αλά μπαρούφα» δημιουργική ασάφεια που να υπενθυμίζει π.χ. πως στη Μεσόγειο υπάρχουν κι άλλες χώρες που αγαπούν περισσότερο τους Γερμανούς, τί νομίζετε πως θα γίνει; Μήπως -λέω μήπως- κάποια εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες πετάξουν γιά… άλλες πολιτείες και κάποια δις ευρώ γιά άλλες τσέπες; Όποιος ξέρει από τουρισμό, ξέρει πως αυτός αποτελεί το πιό ευαίσθητο φρούτο και όλοι γνωρίζουμε πως αποτελεί το μόνο κανάλι απ' όπου μπαίνει στη χώρα φρέσκο και ζεστό χρήμα. Αν τον διαχειριστούμε με την ίδια υπευθυνότητα που δείχνει η Κυβέρνηση και στα άλλα θέματα, όπως π.χ. στους λαθρομετανάστες, μπορεί το φρούτο να «σαπίσει» ώσπου να πεις κύμινο κι η πηγή να στερέψει. Τουλάχιστον από Γερμανία μεριά. Και όχι τίποτε άλλο, μας έχει ανοίξει η όρεξη και κρατάμε μεγάλο καλάθι γιά προσέλευση τουριστών φέτος.

   - Με τη φόρα που πήραμε και κανονίζουμε την… πόζα των «συνευρέσεων» μόνοι μας, πώς δεν σκέφτηκε κανείς σοφός συριζάριος στις διαπραγματεύσεις με τα… τεχνικά κλιμάκια, που ως γνωστόν θα γίνονται σε ξενοδοχεία -σουίτες, σεπαρέ, ή «δωμάτια γιά ημιδιαμονή» -αδιάφορο»- η αντιπροσωπία μας να προσέρχεται με εθνική ενδυμασία. Αυτή του εύζωνα. Η φουστανέλα, δυναμένη να εκληφθεί και ως μίνι φούστα, παρέχει μεγάλη ευχέρεια στο βγάλε-βάλε. Αν μάλιστα συνοδευθεί εσωτερικώς με το ανάλογο στρινγκάκι και υπό τον απαραίτητο χαμηλό φωτισμό, η αίσθηση της… «διαπραγμάτευσης» θα είναι έξοχος και το αποτέλεσμα προβλέπεται τέλειο! Άλλωστε, επί τόσους αιώνες δίναμε το φως του πολιτισμού στους «άγριους» Ευρωπαίους, καιρός να το πάρουμε «πίσω». (Και από…!). Περήφανα και... αξιοπρεπώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου