Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Στερνή μου γνώση…



Η ελληνική αντιπροσωπεία στον προθάλαμο του Eurogroup
   Όταν προεκλογικά ο Σαμαράς, ο μη χείρων βέλτιστος, προειδοποιούσε γιά όσα θα συνέβαιναν και τελικά συμβαίνουν επακριβώς όπως τα προέβλεψε, οι Συριζάριοι, ενορχηστρωμένοι, έπεσαν να τον φάνε!

- Τρομοκρατεί το λαό με κινδυνολογίες! Εμείς θα παίζουμε τη λύρα κι η Μέρκελ θα χορεύει … πεντοζάλη! 
   Τώρα που «σφίξανε τα γάλατα» και κάτι… άλλο, τώρα σπάμε τα τηλέφωνα του Γιούνκερ, του τάχα, φιλέλληνα.
   - Αμάν θείο, σώσε μας. Βάλε το χεράκι σου. Και ξεχνούν, ή μάλλον δεν έμαθαν ποτέ, πως στην πολιτική κανείς δεν είναι φίλος σου, αν το συμφέρον της χώρας του σε φέρνει απέναντί σου. 
   Τώρα στον… σοφό λαό που έκανε την αλάνθαστη επιλογή του και ως τέτοιος εξακολουθεί να καταπίνει κουτόχορτο μετονομασιών, ελπίδα μπαρουφάκιο και αξιοπρέπεια της ζητιανιάς, θα μπορούσε κάποιος πικρόχολος να του πεί:
   - Τώρα μη βγάζεις άχνα. Σκάσε και κολύμπα! 

   Με το ξύσιμο του πάτου του βαρελιού και το πάτωμα του ταμείου των Ταμείων, δηλαδή το φάγωμα της σάρκας μας, μπαλώνεται προσωρινά μιά τρύπα κι ανοίγεται πλήθος άλλων. Κι αυτό θα φανεί προσεχώς. Όσοι έχουν μυαλό και γνώση καταλαβαίνουν και την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανικανότητα του άπειρου συνονθυλεύματος που υποδύεται την Κυβέρνηση. Με πρώτο μέτρο το πλημμύρισμα του κέντρου της Αθήνας με εσμούς πεινασμένων κι εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, οι οποίοι υπακούοντας στο βασικό ένστικτο της επιβίωσης θα μεταβληθούν -τουλάχιστον οι περισσότεροι- σε δημόσιο κίνδυνο αμέσου δράσεως. 

   Γενικά, σε όσους αφελώς πιστεύουν πως η τωρινή κυβερνητική κομπανία μπορεί να προάγει τη χώρα ένα βήμα εμπρός και όχι να την στείλει δέκα πίσω, θυμίζω το αρχαίο «Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή». Βλέποντας τα καραγκιοζιλίκια στη συμπεριφορά και την ασόβαρη εμφάνιση σε κάθε σοβαρή και κρίσιμη συνεδρίαση, το ως άνω ρητό, κατά τον κ. Λεουτσάκο -τον σωσία του Μπαμπινιώτη- τον βουλευτή του «ενού ανθρώπου», θα μπορούσε να μεταφραστεί ως εξής: «Κόψε μάπα και βγάλε συμπέρασμα»!
   Με εμμονές, συμπλέγματα και ξεπερασμένες μαρξιστικές ιδεοληψίες δεν κυβερνιέται μια χώρα. Και μιά μακρόχρονη και επιτυχημένη θητεία στην εύκολη και ανεύθυνη αντιπολίτευση του «όχι σε όλα», ουδόλως εγγυάται επιτυχία σε κυβερνητικό  ρόλο. Ιδίως αν συνοδεύεται από οίηση, αμορφωσιά, αλαζονεία και ανοησία. 
   Δυστυχώς, στην πιό δύσκολη στιγμή της η χώρα έπεσε στα χειρότερα δυνατά χέρια. Ο νοερός συνειρμός με τον κ. Αλέξη καθισμένο στη θέση που λάμπρυνε κάποτε ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής, αρκεί γιά να γίνει κατανοητό το τί μας περιμένει! Και επειδή «εξ όνυχος τον λέοντα», δεν υπάρχει… «τρόικα», την σκοτώσαμε και ζήτω μας, υπάρχουν «τρεις θεσμοί»! Θεσμοί που στελεχώνονται από τα ίδια ακριβώς πρόσωπα! Σαν να λέμε, αν ο Ολυμπιακός φορέσει άσπρες φανέλες και άσπρα σορτσάκια, θα γίνει… Ρεάλ!
   Κύριοι, αυτοί μας κυβερνούν, πάρτε το απόφαση κι ετοιμαστείτε γιά όλα. Αυτοί  παίζουν και όλα παίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου