Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η ώρα του Όργουελ επί «θύραις ελληνικαίς».



Με άλλα λόγια, η ελληνική σοβιετία εν τω γίγνεσθαι.
...και "κατασκευάζει" πραγματικότητες! Θα πρόσθετα.
     Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις και προηγμένες νοητικές ικανότητες γιά να γίνει αντιληπτό το πού οδηγούνται τα πράγματα και, κυρίως, το πώς. Ένα απλό παράδειγμα αρκεί γιά να καταδείξει το πώς ο κυβερνητικός θίασος διαστρεβλώνει γεγονότα, χαλιναγωγεί και κατευθύνει την ενημέρωση με συνεχή  θρασεία προπαγάνδα και χοντρά ψεύδη, σοβιετικού τύπου. 
   Υπενθυμίζω, με ελεύθερη απόδοση, την ιστορία των λεγομένων της κ. Παναρίτη. Αυτό που ονομάστηκε τελευταία «βόμβα». Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι ψυχροί λογιστές της τετρόικα, επειδή δεν βγαίνουν τα νούμερα -με πολύ θράσος, αφέλεια και χωρίς επίγνωση των συνεπειών- πέταξαν την αδιανόητη παρόλα: «Αφού δεν βγαίνετε οικονομικά, γιατί δεν κόβετε γιά κάνα δυό μήνες μισθούς και συντάξεις»; Εννοείται πως τέτοια πρόταση δεν θα την έκαναν ποτέ, αν μέσα στο πλήθος υπαλλήλων που θα έμενε απλήρωτο ήταν κι η αφεντιά τους. Αυτό και μόνο αφήνει χαραμάδα υποψίας πως, ίσως, το είπαν γιά πλάκα. Σαν την ιστορία της τίγρης και του λαγού. Ας θεωρήσουμε όμως πως αυτή η σαχλαμάρα ελέχθη στα σοβαρά και πάμε παρακάτω. Ο Dr. Baroufakis αντέδρασε και είπε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο και δεν μπορεί να συμβεί. Αυτή η δήλωση του celebrity Dr. «έπαιξε» λίγο και μετά χάθηκε από το γυαλί! Προφανώς, η κυβέρνηση του «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω», όταν συνειδητοποίησε πως τέτοιες συμπεριφορές των τετροϊκανών δεν συμβιβάζονται με τα στάνταρντς της λεβεντιάς και περηφάνιας που υποτίθεται διαθέτει και διαπραγματεύεται, έβαλε την Παναρίτη να κάνει μικρή κωλοτουμπίτσα και να… διευκρινίσει πως: «αυτά ελέχθησαν επί… προηγούμενης κυβέρνησης, του κακού και υποταγμένου Σαμαρά». Δηλαδή σήμερα δεν θα τολμούσαν να διανοηθούν τέτοια ατοπήματα! (Θα τους κάναμε… νταντά! Αμέ, τί νομίζετε!). Όμως, αν είναι έτσι, η δήλωση-απάντηση Baroufakis πού κολλάει; Αυτός τότε δεν υπήρχε στο πολιτικό στερέωμα! Όμως ποιός παρατηρεί και ποιός νοιάζεται γιά τέτοιες ψιλολεπτομέρειες μπροστά στους… κολοσσούς! (Στρατούλης, Βρούτσης, Λαφαζάνης, Τσακαλώτος και, φυσικά, Dr.).
   Βέβαια, αυτό το «σημαδάκι» δεν το παρατήρησε και δεν το «έβγαλε» στο γυαλί κανείς από τους ατσίδες αρχικωλοτουμπαδώρους  και μονίμως γλείφοντες την εξουσία  μαρκουτσοφόρους! 

   Το μέγιστο κακό έγκειται στο ότι αυτοί που διά της πλαγίας -με παροχολογίες που τώρα άρχισαν να εξικνούνται σε… βάθος χρόνου, (πιθανόν κι εκατονταετίας), εκμεταλλεύτηκαν την δυσφορία κι αγανάκτηση του λαού, του υπέκλεψαν την ψήφο και μας κάθισαν στο σβέρκο-  δεν ορρωδούν προ ουδενός και δεν αφήνουν αδιαστρέβλωτο τίποτα προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους. Με συμπαγή ομάδα κρούσεως τον μικρό κομματικό τους στρατό, κολαούζο την εξαγορά ψοφοδεών μισθοδίαιτων «κονδυλοφόρων» και την ποικιλότροπη φίμωση των ελεύθερων συνειδήσεων, το κρέας δεν θα βαφτιστεί μόνο ως ψάρι, αλλά και θα μας πείσουν πως είναι κιόλας!  Διά μέσου των  ΜΜΕ, που μετατρέπονται συστηματικά και υποδόρια σε μία ενορχηστρωμένη «Πράβντα», (όπου να ’ναι έρχεται και η ΕΡΤ, με τον κρυόμπλαστρο κρεμανταλά «Σπίθα» του «Μικρού Ήρωα», και θα δέσει το γλυκό!).

   Αν κάτι με θλίβει ιδιαίτερα είναι το μαύρο μέλλον της ελληνικής παιδείας και η δημιουργία της νέας λοβοτομημένης γενιάς, καθώς η προηγούμενη -αυτή της μεταπολίτευσης- με την αμορφωσιά που της επεβλήθη και την αποκοπή της από σταθερές ηθικές αξίες, έφερε τη χώρα στο σημερινό της χάλι. Ευτυχώς δεν θα ζω γιά να απολαύσω τα «πνευματικά δημιουργήματα» της εκλεκτής παιδαγωγικής τριπλέτας: «Μπαλντάς-Κουράκης-Χασάπης».
   Σύσταση προς νουνεχείς: Αντισταθείτε πνευματικά. Κρατείστε μόνο τις εικόνες που βλέπουν τα μάτια σας και αντέχουν στον ορθολογισμό του μυαλού σας. Φιλτράρεται σ' αυτό ό,τι σας σερβίρουν και μην αφεθείτε στην αποχαύνωση που άρχισαν να απλώνουν, ήδη, ύπουλα και ποντάροντας στην αφέλεια, την καλή προαίρεση, την περηφάνια και τον αγνό πατριωτισμό σας. Αρνηθείτε τις κατασκευασμένες «αλήθειες» που ακούν τ' αυτιά σας, αν δεν τις διασταυρώσετε με υπεύθυνες πηγές του εξωτερικού. (Όπως κάναμε, εμείς οι παλιοί, επί Δικτατορίας). Αντισταθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου