Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η Αυτού Εξοχότης ο κ….. Κίμ Ουνγκ Κουλούρης.

Επικαιρότης

   Ο βίος και πολιτεία του αρχιλαϊκιστή Κίμωνα είναι πασίγνωστη. Από υπαλληλάκος της ΔΕΗ, με την κλασσική κι αλάνθαστη τακτική των γυμνοσάλιαγκων, βρέθηκε από επιτυχημένος συγκεντρωσιάρχης να καταλήξει ένας αποτυχημένος υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
   Γιά να μην ξεράσω, προσπαθώ να προσπεράσω τον επικήδειο με τον οποίο, κάποτε, αποχαιρέτησε το αδικοχαμένο παιδί του. Οι παρευρεθέντες στην κηδεία εκείνη καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ.
   Το φαινόμενο Κουλούρη είναι χαρακτηριστική περίπτωση ανόδου ανθρώπου με προσόντα ανάλογα με το συνειρμό που προκαλεί το όνομά του και ενδεικτική μιάς νοοτροπίας και μιάς εποχής, απότοκο της οποίας είναι η σημερινή μας κατάντια. Η αλαζονεία της εξουσίας, μέσω της χυδαιότητος των φορέων της, οδήγησε στην κατάχρησή της, την κατάλυση του κράτους δικαίου, την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και, τελικά, την αποσύνθεση των πάντων!

   Η στήλη διαισθάνεται, γνωρίζοντας καλά το ποιόν των πρωταγωνιστών, πως η τελευταία ιστορία εξελίχτηκε κάπως έτσι.

   Ο κακός θεατρίνος Κίμωνας, αν και εκτός πασοκικού θιάσου, παροπλισμένος από καιρό και θανάσιμος πολέμιος του Γιωργάκη, δεν μπορεί να ξεχάσει το «Ξέρεις ποιός είμαι εγώ;». Τη φράση-κλισέ με την οποία «λειτουργούν» όλοι οι ασήμαντοι που ξαφνικά αποκτούν εξουσία και μεθούν απ’ αυτήν, όπως έκανε και το άλλο διαπρεπές πολιτικό μηδενικό, (πλην μέγας απατεών), ο πολύς Άκης που απείλησε τους υπαλλήλους ασφαλείας του Αεροδρομίου, όταν, παλαιότερα, επιχείρησαν να τον ελέγξουν. Γιά κάποιες αδιευκρίνιστες διαταραχές ψυχισμού, έγραψε στα παλιά του παπούτσια τους κανόνες κυκλοφορίας, ο «άρχοντας»!, και πρωταγωνίστησε σε ένα ακόμη επεισόδιο του έργου «Είμαι εξουσία, γ….ώ και δέρνω», όταν μπλοκαρίστηκε από την ομάδα ΔΙΑΣ και έδωσε ρέστα στον τομέα αλαζονεία, απείθεια και αντικοινωνική συμπεριφορά, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό και αναστατώνοντας νυχτιάτικα όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας!

   Από την άλλη, μέσα στη σύγχυση και το ακατάλληλο της ώρας, οι επί κεφαλής αστυνομικοί, ως γνήσια πειθήνια πασοκικά όργανα και ψοφοδεή ανθρωπάκια, αιφνιδιάστηκαν, δεν εκτίμησαν σωστά τη δυσμένεια στην οποία βρίσκεται σήμερα ο πολύς Κίμωνας και τον αντιμετώπισαν με τη γνωστή εμετικά γλυφτική και ραγιαδίστικη συμπεριφορά των απανταχού «υποτακτικών» και «υποταγμένων». Προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση και να «στρογγυλέψουν» τα γεγονότα, επιτρέποντας στον «ήρωα» να αποχωρήσει, με δόξα και τιμή, αντί να τον μπαγλαρώσουν και να τον στείλουν, τσιφ, αυτόφωρο, όπως όφειλαν!

   Όταν το θέμα πήρε διαστάσεις, ο «πιστός» Παπουτσής, ένας από τους παπανδρεϊκούς τρεις σωματοφύλακες, (Ρέππας, Καστανίδης, Παπουτσής), προφανώς σε συνεννόηση και εκτέλεση άνωθεν εντολών, βρήκε ευκαιρία να τιμωρήσει, «κατασπαράσσοντας», το μαύρο πρόβατο, τον αιρετικό Κίμωνα, δοξάζοντας τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν και ενθαρρύνοντας το θύμα να υποβάλει μήνυση στον «φουριόζο» Κουλούρη! Και τότε, ξύπνησαν εισαγγελείς, νόμοι, προφήτες και θυμήθηκαν την απαράδεκτη συμπεριφορά του «απολωλότος προβάτου», την ισονομία, την ισοπολιτεία και όλα αυτά τα ηχηρά. Και κινήθηκαν.... οι διαδικασίες! 

   Ο τελευταίος, κλασσικός ιντριγκαδώρος, θρασύς και ιταμός ψεύτης, αντεπιτίθεται με όσα μέσα διαθέτει ένας αυθεντικός και γνήσιος λαϊκιστής πασόκος παλαιάς κοπής. Δηλαδή ένα ακόμη δημόσιο παραλήρημα ασυναρτησίας και γελοίας μπουρδολογίας, αποδεικνύοντας ότι εκτός από κακός πολιτικός είναι και κάκιστος θεατρίνος! Και όλοι παρακολουθήσαμε έκπληκτοι, ένα σύγχρονο μίγμα καταγγελτικού Κικέρωνα και φιλοσοφικού Άμλετ, να αυτοξευτιλίζεται στα κανάλια με ένα κακοπαιγμένο και κατάπτυστο μονόλογο!

   Τον λόγο τώρα έχει ο κ. Παπουτσής. Εμείς αναμένουμε εναγωνίως το επόμενο επεισόδιο της ενδιαφέρουσας φαρσοκωμωδίας του σύγχρονου πασοκικού νεορεαλισμού: «Οι λύκοι μεταξύ τους»!

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣ: Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Κυρία Ράϊκου .
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κύριο Σακελάκο Ιωάννη
    Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, κύριο Τέντε Ιωάννη
    Κυρία Προϊσταμένη
    Χθες Σάββατο 07-01-2012 και περί ώρα 23:30, συνέβησαν κατά χρονική ακολουθία τα παρακάνω πραγματικά γεγονότα, τα οποία πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη όπως έχετε υποχρέωση εκ του Νόμου και να πράξετε τα δέοντα για την αποκατάσταση και προστασία της Δημόσιας Τάξης. Για το λόγο αυτό ιδιαιτέρως υπαγόμεθα τα παρακάτω:
    Στη διασταύρωση των οδών Μιχαλακοπούλου και Μερκούρη συνάδελφοι της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή αντελήφθησαν Ι.Χ.Ε Μάρκας Mercedes να παραβιάζει καταφανώς ερυθρό σηματοδότη με κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα. Με φωτεινά και ηχητικά ακολουθούν το όχημα το οποίο συνεχίζει και παραβιάζει τους ερυθρούς σηματοδότες καθ ́ όλο το μήκος της Βασιλέως Κωνσταντίνου. Αφού παραβίασε διαδοχικά τέσσερις (4)ερυθρούς σηματοδότες στη διασταύρωση των οδών Καλλιρρόης και Ηλιουπόλεως, εγκλώβισαν το εν λόγω όχημα και ζήτησαν από τον οδηγό τα νομιμοποιητικά έγγραφά του. Εκείνος αρνήθηκε και άρχισε να τους εξυβρίζει με τις φράσεις όπως «μ........», «τεμπέληδες» κ.α κάνοντας παράλληλα ελιγμούς του οχήματος (μπρος- πίσω ) προκειμένου να απεγκλωβιστεί του σημείου.
    Οι συνάδελφοι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις ασυρματικά από το κέντρο επιχειρήσεων και ανέφεραν το εν εξελίξει περιστατικό. Σε μια ενέργειά του ο αρνούμενος τον έλεγχο πολίτης, οδηγώντας το όχημά του, στράφηκε εναντίον των αστυνομικών, που βρισκόταν μπροστά του , με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο πόδι τον ένα εξ αυτών, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ζωή και σωματική ακεραιότητα των άλλων αστυνομικών. Ο συνάδελφος διακομίσθηκε στο Γ.Σ.Ν 401, όπου και διαπιστώθηκε διάστρεμμα στο πόδι του και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.
    Ο αρνούμενος τελικώς τον έλεγχο πολίτης ο οποίος επεχείρησε και διέπραξε σειρά ως άνω ποινικών αδικημάτων, πληροφορηθήκαμε ότι είναι ο κ. Κίμων Κουλούρης γνωστός από το παρελθόν ως διατελέσας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός.
    Οι αστυνομικοί συνάδελφοι μετά το περιστατικό δεν μετέβηκαν να καταθέσουν σε καμιά υπηρεσία, ούτε έλαβαν εντολή να το πράξουν.
    Σε επικοινωνία μας οι συνάδελφοι εμπλεκόμενοι στο ως άνω περιστατικό μας ανέφεραν γεγονότα που περιγράφουν αντίσταση και απείθεια, αυτεπάγγελτα αδικήματα για τα οποία δεν κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.
    Αυτά καθ ́αυτά τα περιστατικά, αλλά και η ιδιότητα του αρνούμενου τον έλεγχο πολίτη, έχουν ήδη εγείρει αντιδράσεις για το αν εφαρμόστηκαν οι Νόμοι, όπως θα εφαρμοζόταν σε κάθε απλό πολίτη.
    Παρακαλώ για δικές σας ενέργειες όπως επιτάσσει το άρθρο 25 παραγρ. γ-δ του
    Ν.1756/88,οι κείμενες ποινικές διατάξεις και το Σύνταγμα των Ελλήνων Για το Δ.Σ
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή