Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Τα βόδια του Γηρυόνη και το άνθος Rafflesia!

Γιά γέλια και γιά κλάματα

   Βλέποντας τυχαία μιά εικόνα υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο έχοντα, εκατέρωθεν, τους υπέρβαρους θηριώδεις Αντιπροέδρους του, άθελά μου θυμήθηκα κάτι παλιούς θυρεούς, όπου λιοντάρια ή Ηρακλείς με ρόπαλα στηρίζουν θρόνους βασιλέων, δουκών, κόμηδων κ.λπ. ισχυρών και μεγαλόσχημων.
   Προσέχοντας συστηματικότερα, μου ήρθαν, επίσης αθέλητα, στο νου κάτι παλιές χιουμοριστικές εικόνες του μεγάλου κι αξέχαστου Μποστ στον τότε «Ταχυδρόμο», όπου η μαμά Ελλάς, κουρελοντυμένη ξεδοντιάρα ασχημόγρια, με τρύπια χλαμύδα, δόρυ και περικεφαλαία, (κάτι σαν Αθηνά, μετά από μετωπική), πλαισιωνόταν από τα παιδιά της. Τον επίσης κουρελή Πειναλάκη, άθλια ντυμένο ναυτάκι και την, επίσης ταλαίπωρη Ανεργίτσα, με κουρέλια και φιόγκο στα μαλλιά!
   Και τότε, δεν ξέρω γιατί, ο Παπαδήμος μου έμοιασε με τον μυθικό Γηρυόνη, επί το αχαμνότερο βέβαια και πιό καλοσυνάτο, του δέκατου, (νομίζω), άθλου του Ηρακλή, πλαισιωμένος κατάλληλα!

   Πάντως, με μιά απορία, τελικά, θα πεθάνω. Καλά ο Ευφράδειας, αλλά ο άλλος, ο νυσταλέος Μπαρμπαδεινόσαυρος, τι στο διάβολο υπηρεσίες προσφέρει στην πατρίδα, ώστε να δικαιολογεί πολυτελή γραφεία, παχυλούς μισθούς και πλήθος χασομέρηδων παρατρεχάμενων, που του χρυσοπληρώνουμε τόσα χρόνια όλοι εμείς οι ηλίθιοι, μόνο και μόνο γιά να τον βλέπουμε να γλαρώνει στις διάφορες συνεδριάσεις και να τον ακούμε, όταν τύχει κι ανοίξει βλέφαρο, (σπανίως), να μας βρίζει! Τι χρησιμότητα έχει γιά το έθνος αυτός ο αμετροεπής νυσταλέος «γίγας», με το μυαλό νάνου, εκτός από το να επιβαρύνει υπερβαλλόντως το αποχετευτικό δίκτυο της Βουλής. Πιό ακριβή «γλάστρα», αμφιβάλλω αν διέθετε ποτέ ελληνική κυβέρνηση. Και με τι άνθος! Σκέτη «Rafflesia»! Κυριολεκτικά!
   Εκτός και αν τον διατηρούμε γιά να εκπροσωπήσει τη χώρα, οψέποτε τούτο χρειασθεί και με δεδομένο τις οικολογικές ευαισθησίες του χαζού αφεντικού του, (βλέπε την πράσινη, τρα-λα-λά και χοπ-χοπ-χόπ, πράσινη Τίνα), στο προσεχές συνέδριο γιά τη σωτηρία της πράσινης φάλαινας! Εννοείται πως στο συνέδριο θα συμμετάσχει, αυθεντικά, με την ιδιότητα…. της φάλαινας! (Σημ. Διευκρινίζω, προς άρση παρεξηγήσεως, πως τα συμπαθή κήτη τυγχάνουν της αμέριστης συμπαθείας μου).


   ΥΓ. Αξίζει τον κόπο, γιά πλήρη κατανόηση κάποιων συνειρμών, να ψάξετε να βρείτε την ιστορία του άνθους Rafflesia. Εγώ, πάντως, δεν σας τη λέω!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου