Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Μένω φεύγοντας μέχρι να φύγω μένοντας!

Επικαιρότης

   Μετά και το χθεσινό, απόλυτα προβλέψιμο, επεισόδιο του απολαυστικότατου σήριαλ: «Δεν πάω πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω»(!), ο Γιωργάκης είπε άλλο ένα «πριτς»! σε όσους επιθυμούσαν, ευχόντουσαν και περίμεναν την, επί τέλους, αναγγελία αποχώρησής του από την ηγεσία του κόμματος!
   Η όλη κατάσταση ξεπερνάει πλέον κάθε όριο γελοιότητος και, αναντίρρητα, περνάει σε άλλους, πονηρότερους, χώρους. Κάτι πολύ σοβαρό πρέπει να κρύβει η μετά μανίας επιθυμία παραμονής του στο πολιτικό προσκήνιο και η λυσσαλέα αγκίστρωση στον προεδρικό θώκο, πέρα από κάθε αγνό «έρωτα» γιά εξουσία και παθολογικές ηγετικές εμμονές. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και εξόχως πονηροί, η διαφθορά διάχυτη και «τα λεφτά είναι πολλά Άρη», όπως έλεγε κι ο μακαρίτης Καλογήρου, σε μιά παλιά ελληνική ταινία.

   Η στήλη, ξύνοντας τη μνήμη της, θυμάται μία ανάλογη περίπτωση, με πρωθυπουργό τον Ιωάννη Κωλέττη, ο οποίος μετά την καταψήφιση της κυβέρνησής του από τη Βουλή, ανέβηκε στο βήμα και είπε:
   - Όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η Βουλή δεν περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της την Κυβέρνηση…. Την περιβάλλουμε όμως ημείς, εφ’ ω και δεν παραιτούμεθα!!!
   Η πολιτική συμπεριφορά του Γιωργάκη-Κωλέττη, με τα περίπλοκα τερτίπια, τις παραπλανητικές ίντριγκες και τις σιβυλλικές δηλώσεις, όλα μαζί, κατατείνουν σε μία αστεία και απόλυτα αναξιοπρεπή, γιά πολιτικό πρώτης γραμμής, παρελκυστική τακτική λήψης σοβαρών και καθαρών αποφάσεων. Η ξαφνική εμπλοκή του, άνευ θεσμικού ρόλου, αδελφού Νίκου στο πολιτικό παιχνίδι και η προσπάθεια ισχυρού αβανταρίσματος του ευρισκόμενου σε δυσχερή θέση «ηγέτη-σωτήρα», σε συνδυασμό με όσα συγκεκριμένα, σαφή και τεκμηριωμένα, αλλά «μισοπνιγμένα» χωρίς διάψευση, έχουν καταγγελθεί, σχετικά με την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου σε ύποπτα διεθνή χρηματιστηριακά παιχνίδια και εγχώριες οικονομικές διαπλοκές, (Υπόθεση Ψυχάρη), δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες ότι ο Γιωργάκης, ίσως δεν είναι και τόσο χαζός, όσο τουλάχιστον δείχνει!

   Η στήλη, από τη φύση της καλόπιστη, αρχίζει τώρα να προβληματίζεται και δεν θα εκπλαγεί καθόλου εάν κάποιες φαινομενικά ηλίθιες ενέργειες, (π.χ. επαφές με ΔΝΤ και Στρος-Καν, από τον Ιούνιο’09, υπαγωγή της χώρας σε «μνημόνια»), ή βλακώδεις δηλώσεις, (π.χ. «κυβερνώ διεφθαρμένη χώρα», «περίστροφο στο τραπέζι», τα περί Τιτανικού και, κορυφαίο, η εμμονή στο απίθανο δημοψήφισμα!), που δημιούργησαν τεράστιες οικονομικές αναταράξεις και ευκαιρίες άνομου πλουτισμού σε επιτήδειους «γνώστες εκ των προτέρων», αποδειχθούν όχι τυχαίες, αλλά σκόπιμες! Μιά ακόμη καλοστημένη παπανδρεϊκή «μηχανή» με τίτλο «Κολασμένα πάθη γιά χρήμα κι εξουσία» κι εκτελεστή τον Άβερελ της οικογένειας Παπανδρέου-Ντάλτον, ή και, απλά, εκτέλεση διατεταγμένης, έξωθεν, υπηρεσίας. Φυσικά με το αζημίωτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου