Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Θέσεις - Απόψεις

Πριν σβήσουν, καλά καλά, οι φωτιές και άρχισε ο πολιτικός σκυλοκαυγάς πάνω στα αχνίζοντα αποκαίδια. Οι μεν να κατηγορούν τους δε και οι δε τους μεν. Οι νυν τους προηγούμενους και οι πρώην τους νυν. Όλοι γιά πολιτική εκμετάλλευση και όλα για μικροκομματικά οφέλη. Με τους παντογνώστες αγράμματους μαρκουτσοφόρους και τους εμβριθείς κουλτουροκονδυλοφόρους προεξάρχοντες. Τους "διαμορφωτάς γνώμης" !
Όλοι ξεχύθηκαν στην εύκολη και βολική τους ευθυνοθηρία . Το δριμύ καταγγελτικό τους λόγο και την, όπως πάντα, "βαθειά" τους γνώση περί του αντικειμένου και του τι έπρεπε να γίνει, αλλά δεν έγινε.
Οι μετά Χριστό προφήτες !
Και κανείς δεν δίνει σημασία στη μικρή, ασήμαντη λεπτομέρεια, που περνά, αδιάφορα, στα ψιλά.
Στη πληγείσα περιοχή υπάρχουν, λέει, 16.000 αυθαίρετα !
Και τεράστιο πλήθος καταπατήσεων.
Πως, που, πότε και από ποιούς έγιναν όλα αυτά;
Όλοι ξέρουν να ορύονται και να ζητούν ευθύνες..... εκ των υστέρων. "Ουαί υμίν υποκριταί και Φαρισαίοι".
- Φταίει το Κράτος ! Που είναι η Πολιτεία ! (sic) .
Φωνάζει και η Αλέκα γιά τη πλουτοκρατία και τη κερδοσκοπία του κεφαλαίου πάνω στον εθνικό πλούτο και..... τα λοιπά ξύλινα κι ανιαρά χιλιοειπωμένα.
Μα τα πλείστα από τα αυθαίρετα είναι παράγκες, παραπήγματα και κακόγουστα κατασκευάσματα. Σίγουρα όχι " καπιταλιστικά " κτίσματα αλλά λαικά προιόντα κουτοπόνηρων καταπατητών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, που γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια νόμους και κοινωνικές συμπεριφορές και χάριν του ατομικού τους άνομου συμφέροντος, της μικροπάρτης τους, μεταφέρουν, μαζί με την αυθαιρεσία και τον "δήθεν" πολιτισμό στο δάσος. Μαζί με το "μπάρμπεκιου" γιά τα παιδάκια τους!
Αποτέλεσμα να μεταφέρεται μαζί και η θρυαλλίδα της καταστροφής.
Κι ύστερα έλα κράτος να μαζέψεις τα "περιττώματα", της ανευθυνότητάς μας, της αμορφωσιάς, της απερισκεψίας και της κουτονονηριάς μας !
Κι αν δεν τα καταφέρεις είσαι ανίκανο, ασυντόνιστο, αναποτελεσματικό.
Κι ας κατάφερες μέσα σε λίγα 24/ωρα να περιορίσεις στο ελάχιστο τη καταστρεπτική ανοησία της μιάς στιγμής. Της αντικοινωνικής μας συμπεριφοράς.
Όμως οι ατσίδες, ένθεν και ένθεν, άλλα λέν και γι' άλλα τυρβάζουν.
Δυστυχώς, απ' όλες τις μορφές της βλακείας η χειρότερη και, ίσως, η πιό επικίνδυνη είναι ο ατσιδισμός !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου