Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Τρελλά, κουτοπόνηρα, απίθανα και... συριζαρέικα!

Τώρα ψάχνουν να βρούν τρόπο -διά της πλαγίας- να βάλλουν στη Βουλή τον αρχηγό τους. Και μηχανεύονται μύρια όσα κόλπα και τρύκς, γιά να ντριπλάρουν την λογική και τον Νόμο. Αυτά που θέλουν την σειρά και την κατάταξη επιτυχίας εκεί που δεν υπάρχουν σταυροί προτιμήσεως. Κατά τα άλλα στο νομοσχέδιο γιά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Σύνταγμα τους μάρανε.
Έτσι, στη λίστα των βουλευτών Επικρατείας -gratis και άνευ αγώνος εισερχομένων στη Βουλή- όπου εκφράζεται η επιθυμία του κόμματος και του αρχηγού του στο ποιούς θέλει να βάλλει κατά σειράν προτεραιότητος, υπάρχουν στην πάρτη» του Σύριζα οι εξής τρεις επιτυχόντες: Όθων Ηλιόπουλος, Έλενα Ακρίτα και Ευάγγελος Αποστολάκης. Ακολουθούν -προ Κασσελάκη- οι εξής έξι: Πόπη Τσαπανίδου, Μιχ. Καλογήρου, Τζ. Λειβαδάρου, Θαν. Τσακρής και Ζωρζέτ. Λάλη.
Τα κουτοπόνηρα αριστερά αλεπουδόπουλα σκαρφίστηκαν να βρούν έξι... Ιφιγένειες! Μία ψηφισμένη και πέντε... «μαυρισμένες», οι οποίες θα στέρξουν να θυσιαστούν γιά χάρη του... ηγέτη τους!
Εξ αυτών, ο Όθων -μάλλον περί... «Κόθωνος» πρόκειται- αφού μόλις τώρα ανακάλυψε πως δεν τα... «προκάμει» όλα -και καθηγητής στο Μασατσούτσες των ΗΠΑ και... βουλευτής εδώ- οπότε, εκών άκων, ανεβαίνει στο θυσιαστήριο «μασσώντας τσούτσες»! Από τους άλλους, φαίνεται πως όλοι μάλλον ενέδωσαν, πλην του τελευταίου «αναχώματος», της κ. Λάλη, (ή Λαλή), η οποία στη σχετική επικοινωνία με το Στέφανο -κλασσική συριζαρέα «αλώπηξ»- του είπε... "Πρίτς! Λαλή είμαι, δεν είμαι... λωλή! Και η... μαγιονέζα δείχνει να χαλάει.
Όμως η στήλη -πάντα ρηξικέλευθη - έχει πάντα λύσεις, όχι μόνο μία.
α) Ο... «Κόθων» να δηλώσει... γκαίη και οι εκλογομάγειροι του Σύριζα να ερμηνεύσουν -βάσει της αρχής της... ισότητος- πως: «Ένας βγαίνει- ένας μπαίνει, μία βγαίνει- μία μπαίνει, «ένα» βγαίνει- «ένα» μπαίνει». Άρα... Κασσελάκι!
β) Να αφήσει το Στεφανο μούσι, ακριβώς σαν του «Κόθωνα», με ανάλογη νομολογική ερμηνεία.
γ) Αυτό -αστεία, αστεία- μπορεί και να υποστηριχτεί σοβαρά, (Σύριζα είναι αυτός, όλα να τα περιμένεις). Να παραιτηθεί ο... Τσίπρας και να γίνει... ανταλλαγή: Αρχηγός αντί αρχηγού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου