Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Κυνηγώντας ανεμόμυλους… με την απλή αναλογική.

 Το νέο αμφιθέατρο της Νομικής Αθηνών

Τα κωμικοτραγικά επιθεωρησιακά σκετς του ευρηματικού αριστερού θιάσου, κατά την προεκλογική περίοδο είναι πολλά. Άλλα ξεκαρδιστικά και άλλα, απλώς διασκεδαστικά. Εστιάζω στα… πιό «σοβαρά». Δηλαδή σ΄ αυτά που βγάζουν περισσότερο… γέλιο!
Με την «πρόοδο» να τρέχει δρομαίως ώστε να δικαιώνεται κάθε αριστερή «προοδευτικότητα», βασική καινοτομία της η υιοθέτηση ντόπιων νομισμάτων. Και μάλιστα σε στενή ελληνική περιφέρεια. Δηλαδή ανά πόλεις-κράτη, κατά το αρχαιοπρεπές πρότυπον.
Έτσι, στην Αθήνα -και την ευρύτερη Αττική- οι ντόπιες συναλλαγές θα γίνονται με… «Ασπασίες», στην Βοιωτία με «Φρύνες», στην Βόρειο Πελοπόννησο με «Λαΐδες», στην Νότιο με «Ελένες», στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τις λεσβίες «Σαπφές» (νεολογισμός!»), στην Μακεδονία με «Θαΐδες», στην Κρήτη με «Αριάδνες» και στον απόδημο ελληνισμό με υπερεθνικές … «Γαβριέλλες»!
Άλλο… Με το αυτονόητο ερώτημα του ποιό σκοπό εξυπηρετούν οι Πανελλήνιες -Πανελλαδικές επί το προοδευτικότερον- εξετάσεις, αφού καταργούνται οι βάσεις και όλοι θα μπαίνουν, αβέρτα-κουβέρτα, στα Πανεπιστήμια, προτείνω -γιά καθαρά οικονομικούς λόγους- την άμεση κατάργηση τους! Όλοι να εισάγονται σε όποια σχολή γουστάρουν, επί τη δηλώσει!
Ολοκληρώνοντας την ρηξικέλευθη πρόταση του πλήρως εγγράμματου Bro-έδρου μας, και γιά λόγους χωρητικότητες της επερχόμενης φοιτητοπλημμύρας, προτείνω τα εξής: Τα φιλολογικά και φιλοσοφικά μαθήματα να παραδίδονται στο Ηρώδειο αμφι-θέατρο, οι πολυτεχνικές σχολές να λειτουργούν στο Καλλιμάρμαρο των Αθηνών και το Στάδιο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης, οι ιατρικές σχολές να διατηρούν εργαστήρια στα κατά τόπους -υπάρχουν άφθονα στην Ελλάδα- Ασκληπιεία και οι καθηγητές της Νομικής σχολής να παραδίδουν μαθήματα στο ΟΑΚΑ, στην Αθήνα και στο Καυτατζόγλειο της Θεσσαλονίκης. Ειδικά γιά την Νομική, εις περίπτωσιν υπερπληρώσεως ακροατηρίου και ανεπάρκειας των Σταδίων, θα μπορούν να συνεπικουρούν το Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης, στο Φάληρο και το γήπεδο της Τούμπας της συμπρωτεύουσας!
Διερμηνεύοντας, επίσης, και τον καημό κάποιου παλιού συριζάριου υπουργού της κατακαημένης Παιδείας, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει το πρώτο σκαλί της Νομικής, προτείνω -σε αμέσως επόμενη φάση εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης- την κατάργηση κάθε προαγωγικής εξετάσεως, με το πτυχίο να αποστέλλεται… οίκαδε, μετά παρέλευσιν ευλόγου χρόνου από της ηλεκτρονικής εγγραφής εκάστου φοιτητού. Ο χρόνος αυτός θα καθορίζεται ως αντιστρόφως ανάλογος του βάρους και της ηλικίας του!
Και όποιος, τώρα, θεωρήσει αστεία τα πιό πάνω… ας το ξανασκεφτεί. Γιατί υπάρχει κάποιος καταφερτζής τύπος που διέπρεψε ως μαθητής προαυλίων και καταλήψεων, ως φοιτητής της πλάκας σε κάποιο Πολυτεχνείο της Βουλγαρίας με μεταγραφή στο ΕΜΠ, (από όπου πέρασε by), και ο οποίος πήρε πτυχίο πολιτ. μηχανικού -γιά «ξεφόρτωμα», (Ιδέ κ. Θεοδ. Τάσσιο), και άνευ καταλήψεων του Ιδρύματος, χωρίς να μάθει ποτέ την διαφορά μεταξύ 180 και 360 μοιρών, ούτε καν τί χρώμα έχει το μπετόν! Τελικά, αυτός ο μπαγασάκος, κατάφερε -ξεγελώντας όλον τον «κατιμά» της ελληνικής κοινωνίας- να αναρριχηθεί στο ύψιστο ενεργό πολιτικό αξίωμα!
Και τώρα προσπαθεί να το επιτύχει πάλι, κουτοπόνηρα, με… «προγραμματικές συγκλίσεις» κομμάτων που, όμως, όχι μόνο δεν… συγκλίνουν μεταξύ τους, αλλά «μαλλιοτραβιούνται» καθ΄ όλους τους δυνατούς συνδυασμούς!
Επειδή πιστεύω πως η ουτοπική φάμπρικα της «απλής αναλογικής» δεν έχει κανέναν σκοπό… «προοδευτικής σύγκλισης και συνεργασίας», παρά μόνο να «χαλάσει» την πορεία του Μητσοτάκη, καταθέτω την άποψη -πρώτος από όλους- πως το βράδυ της 21ης Μαΐου, οι τζαναμπέτηδες συριζαρέοι θα κραυγάζουν γιά… «βία και νοθεία» της χούντας «Μητσοτάκης Α.Ε.».
Και γιά όποιον αμφιβάλλει… «κοντός ψαλμός… αλληλούια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου