Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Μπροστά στην κάλπη…

Ζητείται σύνεση και μία… παράκληση προσωπική.

Από όλα τα θλιβερά και ευτράπελα που χαρακτηρίζουν την απεγνωσμένη προσπάθεια των τυχάρπαστων συριζαρέων γιά νέο ρεσάλτο προς επανακατάκτηση της εξουσίας, με εντυπωσιάζει η πλήρης απουσία σοβαρότητος και υπευθυνότητος που τους χαρακτηρίζει, καθώς ο μόνος γνώμονας που τους καθοδηγεί είναι -πάση θυσία και παντί τρόπω- η κατάληψη της εξουσίας. Με συνταγή Μακιαβέλι, διευκρινισμένη και εμπλουτισμένη από τον νεομακιαβελικό φιλόσοφο, τον δυσκοίλιο Σπρίτζη: «Με το καλό, ή το άγριο»!
Με κορυφαίο το… μανιφέστο Κατρούγκαλου, που ανερυθρίαστα «κουρεύει εν χρω» κάθε παραγωγική ιδιωτική ανθρώπινη μονάδα, έρχεται η κυράτσα των … «γεμιστών» -ναι, εκείνη που κάποτε μιλούσε για… «πλούούούσιους» και γέμιζε ο «στόμας» της πλούτια- να οριοθετήσει την μεσαία τάξη στις ετήσιες απολαβές των 5000 ευρώ, την οποία και θα... προστατέψει!!!
Όμως, έχοντας βγει από τα 15 μου στη βιοπάλη και έχοντας λιώσει γιά 80 χρόνια στο μαγκανοπήγαδο της ζωής, με πολλαπλές δουλειές κι απασχολήσεις, η προσοχή μου εστιάζεται, αποκλειστικά, στην περίπτωση εκείνου του … αγοριού με το κοιμισμένο ύφος και την ξύλινη γλώσσα. Τυπικός γόνος κομματικού, συριζαρέικου βέβαια, σωλήνα, αγνοεί το πότε υποβάλλονται οι … φορολογικές δηλώσεις! Παρ΄ όλη την ηλικία του, (τον «γραδάρω» γύρω στα 40), προφανώς δεν έχει υποβάλλει ποτέ του δήλωση στην Εφορία, γιατί -προφανέστατα- δεν έχει δουλέψει ποτέ! Εννοείται πλην κομματικών αφισοκολλήσεων σε τοίχους, μάντρες και κολώνες.
Δεν ξέρω πού ακριβώς κατεβαίνει υποψήφιος γιά… «πατέρας του έθνους» αυτή η «προοδευτική ελπίδα της αλλαγής», όμως παρακαλώ θερμώς όλους όσοι θα έχουν την τύχη να τον «διασταυρώσουν» εκλογικά, να σπεύσουν να τον «σταυρώσουν». Και μάλιστα μονοκούκι! Η πατρίδα χρειάζεται, απολύτως, τέτοιους λαμπρούς και «προοδευτικούς» νέους να κοσμούν με την ακτινοβολία τους τα έδρανα του Κοινοβουλίου. Να τους εκπροσωπούν αποτελεσματικά και να… αγωνίζονται γιά την επίλυση των προβλημάτων τους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου