Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Με το ζόρι παντρειά;

Ο μεγάλος απών


- Ο Τσίπρας -πάντα στον κόσμο της βουλιμίας του γιά εξουσία- μιλάει συνεχώς περί «προοδευτικής κατεύθυνσης διακυβέρνηση», αλλά με επί κεφαλής την «αφεντιά» του, χωρίς, στο σημερινό πολιτικό φάσμα, να διαφαίνονται … κολαούζα τύπου Καμένου που θα σπεύσουν να του φορέσουν το… στέμμα, ενώ οι ίδιοι θα αρκούνται στο να «γλείφουν» ένα κοκκαλάκι κάποιου Υπουργείου.
- Ο Νικολάκης του ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, αρνείται κάθε συνεργασία με Μητσοτάκη και Τσίπρα, αν δεν γίνει πρωθυπουργός ο… ίδιος!
- Το ΚΚΕ διακηρύσσει προς όλους πως… «δεν σφάξανε»!
- Ο Γιάνης , αγκαλιά με την «Δήμητρά» του, προτιμά να γίνει «Αφροδίτη της Μήλου». παρά να στέρξει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
- Και ο Βελόπουλος -έκανε κι η μύγα…- αρνείται, λέει, να συγκυβερνήσει. Θέλει, λέει, να κυβερνήσει!
Μέσα σ΄αυτό το παρανοϊκό και αλαμπουρνέζικο πολιτικό μπουρλέσκ, και καθώς το γνωστό σκελετωμένο φάντασμα -λέγε με Βασίλη Λεβέντη - απουσιάζει από το προσκήνιο έχοντας χάσει την παλιά του ορμή, μαζί με την πολιτική ισχύ, και αδυνατεί να συμβάλει στο «κόλπο», με την γνωστή εύθυμη πινελιά του, προσπαθώ να ανακαλύψω πώς θα λειτουργήσει η περίφημη -αγνή και ανόθευτη- απλή αναλογική και από πού θα βρεθούν τα απαιτούμενα «συνεταιράκια». Αλλά και πώς θα πεισθούν τα υπάρχοντα γκρουπούσκουλα να συμμετάσχουν στην περίφημη δημιουργία βιώσιμης κυβέρνησης… «προοδευτικής κατεύθυνσης», με αρχηγό, (βέβαια), τον μεγάλο ηγέτη… Τσίπρα.
Διαβάζοντας τους κούφιους πηχυαίους τίτλους των αντιπολιτευομένων εφημερίδων, εκπλήσσομαι από την αφελή ευρηματικότητα και τα ανόητα αντιπολιτευτικά επιχειρήματα, που συνεχώς ξεφουρνίζονται. Τελευταίο… «εύρημα» το φοβερό και τρομερό… pretador, το οποίο δεν αφήνει τους συριζαρέους οπαδούς να εκδηλωθούν στις δημοσκοπήσεις! Όμως στην κάλπη… τρέμε Μητσοτάκη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου