Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ευτυχώς που υπάρχει ο Τσίπρας!

Συντριβή αναπάντεχου μεγέθους, επιφυλακή και σύνεση για την τελική νίκη.


Ο μικρής ευφυΐας, αλλά μεγάλης κουτοπονηριάς, αμετροέπειας και «γλώσσας» ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, τσακίστηκε στα ρηχά του 20%. Ίσως γιατί ερχόταν με… μεγάλη φόρα! Μεγαλύτερη από εκείνη που του αναλογούσε…. Πλήρωσε, έτσι, την αμετροέπεια, την μεγαλοστομία και την φαυλότητα με την οποία έστησε το εκλογικό παιχνίδι, (απλή αναλογική), και οργάνωσε την προεκλογική τακτική του, χωρίς να δείχνει ακόμη και τώρα πως κατάλαβε, (ευτυχώς, γιά μας!), γιατί… πάτωσε!
Από την αρχή της εκλογικής περιόδου -οι αναγνώστες θα το θυμούνται- επαναλάμβανα συνεχώς: «Οι εκλογές αυτές αποτελούν αναμέτρηση του «καλού» με το «κακό». Και είναι αδύνατον το «κακό» να νικήσει το «καλό»!
Ψέματα, διαστρεβλώσεις, παραπληροφόρηση, χυδαιότητα και φτηνά, σαχλά, ευφυολογήματα δεν μπορούν να καλύψουν την έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων και σταθερών πολιτικών προσανατολισμών. Οι προσωπικές επιθέσεις, οι ύβρεις και η αντιστροφή χαρακτηρισμών, (π.χ. ειρωνεία, τυμβωρυχία, βλασφημίες, οικογενειακές σπιλώσεις, κ.λπ.), προδίδουν αλητεία και όχι σοβαρή και υπεύθυνη παράταξη την οποία μπορεί να επιλέξει ένας λαός για να κυβερνήσει τη χώρα του.
Τα θηριώδη ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε «εκλεκτές» συντεχνίες, ομάδες και ομαδούλες του περιθωρίου, π.χ. Φυλακές, Ρομά, «Πακιστανά», αποτελούν… ευχάριστα ακούσματα για τους νουνεχείς και σοβαρούς πολίτες της… απ΄εδώ πλευράς. Μαζί με τις απειλές Σπρίτζη, («με το καλό ή το άγριο»), τις υστερίες των αηδών-αοιδών («θα σας φάμε!»), τις φορομπηχτικές παλινωδίες του εστέτ συντρόφου με την «pochette» και οι κοινωνικές ταξινομήσεις της γηραιάς με τα «γεμιστά», (5000 ευρώ = μεσαία τάξη!), έδωσαν το πραγματικό στίγμα της εξουσιολάγνου αριστερής κομπανίας.
Όμως, το πιο ευχάριστο των προχθεσινών εκλογών είναι πώς οι ανόητοι-νόες των επιφανών συριζαρέικων στελεχών είναι το γεγονός πως δεν έπιασαν σωστά την… «σπιλιάδα» των αποτελεσμάτων. Έτσι , ο ένας -μελαμψός από το φούμο της αποτυχίας- ανασκαλεύει μνήμες των παππούδων του με τα… ξερονήσια, (λες και θα έπρεπε οι νικητές να ράνουν με άνθη τους κατσαπλιάδες ηττημένους, ευθύς ως έληξε ο εμφύλιος), ενώ ένας άλλος χαζός…. «μεγαλοστέλεχον» απετόλμησε το πανηλίθιον επιχείρημα: «Το 60% του ελληνικού λαού… αποδοκίμασε τον Μητσοτάκη»! Χωρίς να περάσει από το κλούβιο μυαλό του πως η παρέα του αποδοκιμάστηκε από το… 80%!
Κοντολογίς, όλοι οι νουνεχείς και σώφρονες θα πρέπει -σεμνά, ταπεινά και ψύχραιμα- χωρίς εκτροχιαστικούς πανηγυρισμούς ,να περιμένουμε την αποφασιστική δεύτερη εκλογή, προκειμένου να ξεμπερδέψουμε οριστικά με το αλαζονικό και εφιαλτικό μίασμα των Τσιπροπολάκηδων. Ως τότε, ας τους παρατηρούμε -απαθώς, αμέτοχοι και απ΄αλάργα- να τρώγονται με τους Πασόκους γιά την πρωτοκαθεδρία της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου