Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται»!



Αναμφισβήτητα, σ΄ αυτή την κατηγορία περιέχεται ολόκληρος ο -όντως αξιοπερίεργος και εμπίπτων στο επαγγελματικό ενδιαφέρον της ψυχιατρικής- αριστερός συριζαρέικος κόσμος.
Ζώντας στον ίδιο χώρο και χρόνο, συνεχώς απορούσα πώς είναι δυνατόν να υπάρχει -εδώ και δίπλα μου- και κάποιος παράλληλος κόσμος που εγώ αδυνατούσα να δω!
Πλήθος από μίσθαρνα τρολλάκια διέδιδαν καθημερινά απίθανα ψεύδη και διοχέτευαν μίσος και χολή στην ατμόσφαιρα. Μιά απίθανη μυθοπλασία, γεμάτη προκαταλήψεις, αγκυλώσεις, λαϊκισμό και στενοκεφαλιά δηλητηρίαζαν την κοινωνία. Από την μία ακούγαμε γιά επερχόμενη… συντέλεια και από την άλλη βλέπαμε τον κόσμο να ζει φυσιολογικά και, οπωσδήποτε, κάθε μέρα και καλύτερα. Η κυβέρνηση, παρ΄ όλα τις χίλιες μύριες αναποδιές και φουρτούνες που της έλαχαν αναπάντεχα, προσπάθησε φιλότιμα και τις πάλεψε με γενναιότητα, αποφασιστικότητα, ικανότητα, σθένος, εντιμότητα και συνέπεια, καταφέρνοντας να βγάζει το καράβι από τις καταιγίδες. Με ασφάλεια και τις λιγότερες αβαρίες.
Έτσι, το σαθρό αριστερό οικοδόμημα της μόνιμης αρνήσεως των πάντων, της συμφοράς και της επερχόμενης καταστροφολογίας κατέρρευσε με πάταγο στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, καταστρέφοντας μόνο τους… «καταστροφολόγους» και το παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζούσαν.
Και τώρα, μετά το… «η χώρα διαλύεται, ο λαός πεινάει, η μεσαία τάξη -αυτή των 5000 ε.- φτωχοποιείται, η χούντα του Μητσοτάκη… παρακολουθεί από το γεμάτο καλώδια Μαξίμου τον μισό πληθυσμό(!), ο τύπος φιμώνεται -ιδίως ο Χίος κι ο Μπαξεβάνης- και ένα σωρό ανοησίες που ακούγαμε, ήρθε η ώρα του λογαριασμού γιά τα άθλια, λυσσασμένα αιμοβόρα και θρασύδειλα ανθρωπάκια της «Κουμουντούρου»!
Ψελλίζοντας νέες ασυναρτησίες τύπου -«να μην γίνει ο… αλαζόνας Μητσοτάκης ηγεμόνας»- διαπιστώνω, ευτυχώς, πως για δαύτους δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά συνεχίζουν να αρμενίζουν στραβά. Οπότε δύο τινά εύχομαι: Να μην εφησυχάσει ο νουνεχής λαός και να προσέλθει στις προσεχείς κάλπες, καθ΄ όσον το τέρας όταν ξεψυχά γίνεται πιό επικίνδυνο και -το σπουδαιότερο- να συνεχίσουν ν΄ αρμενίζουν… στραβά οι συριζαρέοι ηγέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου