Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

«Μωραίνει Κύριος…»

Βλακεία - Αυτοσυντήρηση : 5 - 0 !


Το είδαμε κι αυτό! Ομάδα-συμμορία 5 ανηλίκων νεαρών, λήστευε στην Θεσσαλονίκη περαστικούς προκειμένου -όπως απεδείχθη- να βιντεοσκοπούν τα… «κατορθώματά» τους και να τα ανεβάζουν, με καμάρι, στο διαδίκτυο! Στους αστυνομικούς, που κληθέντες προσέτρεξαν, ένας 15/χρονος από δαύτους -σαν ντόπιος Ρίνγκο!- στάθηκε απέναντι, έβγαλε περίστροφο, το όπλισε (!) και τους σημάδευε, ενώ οι υπόλοιποι την… «κοπάνησαν»!!! Τελικά, το όπλο ήταν ψεύτικο και ο ανόητος νεαρός, μαζί με την κομπανία του, «μπουζουριάστηκαν» από τους αστυνομικούς που ενήργησαν ψύχραιμα και προωθήθηκαν γιά τα… περαιτέρω!!!
Ας αρχίσουμε από το… «έλασσον». Η δικαιολογία ήταν: … «Το κάναμε γιά πλάκα. Γιά να βιντεοσκοπήσουμε τη σκηνή και να την ανεβάσουμε στο ίντερνετ». Και τώρα τα σοβαρά. Πρώτον, πιστοποιείται ο εκτραχηλισμός της νεολαίας, που τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις, με την έλλειψη οικογενειακής συνοχής, φροντίδας, γονικής επιμέλειας και διαπαιδαγώγησης, η οποία συνοδεύεται από αντίστοιχη παραμέληση σε όλες τις βαθμίδες παιδείας. Αποτέλεσμα η φρενήρης κούρσα της νεολαίας στην κατωφέρεια της αντικοινωνικής παραβατικότητος που -εκ του ασφαλούς- οδηγεί στην βαριά εγκληματικότητα.
Στη συνέχεια, εντυπωσιάζει η υποδειγματική ψυχραιμία των αστυνομικών, οι οποίοι ευρισκόμενοι απέναντι στην κάνη του όπλου ενός ηλίθιου νεαρού δεν τον «γάζωσαν» με τα δικά τους, όπως ώφειλαν γιά λόγους αυτοάμυνας, και όπως θα ενεργούσε και ο τελευταίος Αμερικανός συνάδελφός τους. Απόλυτα φυσιολογικά και με τυπικές διαδικασίες απαλλαγμένος πάσης κατηγορίας και πάσης συνέπειας! Εννοείται πως, εν τοιαύτη περιπτώσει, θα λυσσομανούσαν οι προοδευτικούριοι συριζαρέοι γιά την… υπερβολική και… άσκοπη βία της Αστυνομίας, καθώς οι Αστυνομικοί θα έπρεπε να καταλάβουν, εξ αποστάσεως, πως το περίστροφο ήταν ψεύτικο και… μπλα, μπλα, μπλα! (Εγκληματική ευθύνη στον Μητσοτάκη και την Μαρέβα… τα γνωστά!).
Το, κατ΄ εμέ, κεντρικό σημείο της όλης ιστορίας είναι η απύθμενη βλακεία του νεαρού με το περίστροφο και της παρέας του, οι οποίοι δεν διεννοήθησαν το αυτονόητο, έστω και ως πιθανότητα. Την αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι και διαθέτουν αληθινά όπλα και, το σπουδαιότερο, δεν… παίζουν!
Τώρα η βλακεία νίκησε και της βγήκε, την επόμενη φορά όμως;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου