Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

«Νεών, γαρ, καταβυθιζομένων, αιδοίον κώμην περιποιεί»!


"Μετανάστες αδέρφια μας willkommen. Kοπιάστε γιά ηλιοθεραπεία στην Ομόνοια.
Σχετική εικόνα
-Και όπως είπαμε, μικρέ. "Μούσια" στον ελληνικό λαό, ξέρεις εσύ!
      Η ως άνω αρχαία ρήσις αποδίδει πλήρως την σημερινή, τραγελαφική, κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Η ακεραιότητα της Ελλάδος -μετά την συμφωνία των Πρεσπών- διακυβεύεται, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα λαθρομεταναστευτικά απόβλητα της Γερμανίας. Όλα όσα συσσωρεύτηκαν εκεί, ξεκινώντας την ευρωπαϊκή τους πορεία από την Ελλάδα. Το πιό αστείο αυτής της λούμπας στην οποία έπεσε(;) ο Τσίπρας, είναι η γενίκευση της συμφωνίας... «εξωπετάξεως» των λαθρομεταναστών. Σ’ αυτήν, λέει, περιλαμβάνονται και άλλες χώρες, όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, οι Βαλτικές και άλλες. Η μεγάλη απάτη, όμως, βρίσκεται στο... μέγεθος του προβλήματος. Όταν, π.χ., δεν πέρασε λαθραίο ρουθούνι στην Ουγγαρία και, άρα, δεν βγήκε κανείς απ’ αυτήν, η συμφωνία με τους Ούγγρους έχει καθαρά πλατωνικό χαρακτήρα. Τη λέζα εμείς θα την πληρώσουμε χοντρά και η γενίκευση της ψευτοσυμφωνίας, η οποία επιμελώς αποκρύπτεται από το χαλκείο του Μαξίμου, αποτελεί στάχτη στα μάτια των αριστερών χαχόλων και λοιπών σανοφάγων. 
   Ετέρα... "ναυς", το Σκοπιανό.  Σε βάθος χρόνου και  με την ευρεία έννοια του όρου, κατ’ αρχήν και από μεικτές επιτροπές, μπαίνει στο μικροσκόπιο η κατοχή και χρήση της λέξεως «Μακεδονία» και όλων των παραγώγων αυτής. Ελέγχεται και φαλκιδεύεται ακόμη και η χρησιμοποίησή τους σε προϊόντα και αγορές, βάζοντας έτσι... δραγάτη στα χωράφια μας, ενώ -σε κάποια άκρη του μυαλού των γειτόνων μας- τα προαιώνια επεκτατικά τους όνειρα και οι αλυτρωτικές τους επιδιώξεις αναθερμαίνονται και επωάζονται!
   Έτσι, σαν κερασάκι στην τούρτα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων καλείται επισήμως να περάσει τις φετινές θερινές διακοπές του στην Ελλάδα. Προφανώς γιά να κολυμπήσει, ως -κατά τον ίδιο- Μακεδόνας, στα νερά του Αιγαίου. Στη θάλασσα που λιγουρεύεται και στο βάθος του μυαλού του προσβλέπει να γίνει, από «μουσαφίρης»... συνιδιοκτήτης!
   Κατά τα λοιπά, τα συριζαρέικα χαλκεία επεξεργάζονται σχέδια παροχής επιδομάτων στο τέλος του χρόνου. Αναξιοπρεπείς και κατάπτυστες ελεημοσύνες σε πεινασμένα στομάχια και ευεπίφορες στην εξαγορά συνειδήσεων, αντί πινακίου φακής, χαχόλων χειροκροτητών και αφρόνων μικροσυμφεροντολόγων.

   ΥΓ. Η λέξη "νεών" του τίτλου είναι γενική πληθυντικού της λέξης "ναύς", που σημαίνει πλοίο, καράβι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου