Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

"Γιά πρώτη φορά αριστερά"! Η απόλυτη αχρηστία.

Μερικές σκέψεις μετά την πρόσφατη πρωτοφανή θεομηνία, που -δυστυχώς- δεν τέλειωσε ακόμη.



   Καθαρογράφω και μεγεθύνω γιά ευκρινή ανάγνωση: 

"Η κυβέρνηση έχει γελοιοποιηθεί πλήρως με τα επικοινωνιακά της ευρήματα περί ασύμμετρης απειλής. Η ανικανότητά της να αντιμετωπίσει την καταστροφή αποκαλύφθηκε με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο. Η προκλητική δημαγωγία δεν μπορεί να καλύψει τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης της κοινωνίας γιά όλες ανεξαρτήτως τις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων. Τώρα η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ απαξίωσαν συστηματικά το περιβάλλον, γιά να εξυπηρετήσουν οικονομικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω στην καμένη γη. Το Γραφείο Τύπου".

  Αν το κείμενο δεν είχε βεβαιωμένη ταυτότητα, θα νόμιζε κανείς πως πρόκειται γιά σημερινή διατύπωση κριτικής στην κυβέρνηση, από τους κακούς και ανίκανους σαμαροβενιζέλους.

   Πρώτη διαπίστωση: Τελικά, αυτοί οι τύποι του... Τύπου είναι απίθανοι! Δεν πρόκειται, απλά, γιά ανίκανες, κωμικές ιδεοληπτικές φιγούρες του θιάσου σκιών, (Καραγκιόζης, Χατζατζάρης, Βεληγκέκας, κ.λπ.), αλλά γιά τελείως άχρηστα ανθρωπάκια, που μοιραία συγκυρία δυσμενών καταστάσεων, τους έβγαλε στον αφρό, καθ' όσον πάντα οι "φελλοί" επιπλέουν και "αυτοσχεδιάζουν" παίζοντας "monopoli" στην καμπούρα μας. Και μόνον η νοητική ενατένιση της φιγούρας ενός κατσαπλιά-Πολάκη, ενός ανύπαρκτου-Τόσκα, ενός κοιμίση-Σαντορινιού και ενός άχρωπου, άοσμου και άγευστου-Εφάμελλου, αποτελεί ασφαλή εγγύηση του τί μέλλει γενέσθαι στην πρώτη πιθανότητα αναποδιάς. Η απόλυτη μηδαμινότητά τους αποδεικνύεται από την απόλυτη στειρότητα σκέψεων και ενεργειών,  ακόμη και στην χαρακτηριστική τους αμήχανη μπλα-μπλαδολογία. Το μόνο που πλεονάζει στον απίθανο αριστερό εσμό είναι η αλαζονεία και ο αγιάτρευτος έρωτας γιά την "καρέκλα". Έτσι μέχρι και την ίδια -τότε χρησιμοποιημένη-  έκφραση, ("ασύμμετρη απειλή"), αντέγραψαν, αποδεικνύοντας την απόλυτη στειρότητά τους
   Δεύτερη διαπίστωση:  Η απροκάλυπτη επιβολή... "σιγής ασυρμάτου" στην κριτική γιά την ασυντόνιστη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και την χαοτική και αμήχανη κατοπινή προσπάθεια  ακριβούς προσδιορισμού του συνολικού αριθμού των θυμάτων. Εννοείται πως γιά όλα φταίει κάποιος άλλος. Ετούτο, εκείνο, ο καιρός -ο κακός μας-, η αντιπολίτευση. (Περιέργως η υπευθυνότητα της... Μαρέβα δεν εντοπίστηκε εισέτι).
  Τρίτη διαπίστωση: Όσοι παρακολουθούν τακτικά την στήλη, θα θυμούνται τον σαφή χαρακτηρισμό, απ' αυτήν, του... γελαστού παιδιού ως "μέγας γκαντέμης"! Στην αρχή -με την πρώτη "όμα"- το ανέφερα χιουμοριστικά, αλλά προϊόντος του χρόνου -και των συμπτωμάτων- με συνεχώς αυξανόμενη βεβαιότητα, το "γελαστό παιδί" αποδεικνύεται ως ένα νέο "μωρό της Ρόζμαρι. 'Ο,τι αγγίζει διαλύεται, όποιον συναντά καταστρέφεται ή πεθαίνει, όπου πηγαίνει ακολουθούν λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί. (Αν, τώρα, κάποιο κακό πλήξει τη Βοσνία, μην εκπλαγείτε. Εκτός και αν η ακαριαία αναχώρησή του από το Μόσταρ γλύτωσε τους ταλαίπωρους ντόπιους από την "μόλυνση"). 'Οσον αφορά τα δικά μας, δεν χρειάζεται ειδική αναφορά. Στα τρία χρόνια που κυβερνά τη χώρα συνέβησαν οι μεγαλύτερες -στο είδος τους- φυσικές καταστροφές που γνώρισε η χώρα, συν τη μεγαλύτερη οικονομική της τελευταίας εκατονταετίας, κάτι που βιώνουμε όλοι πλην των πάσης φύσεως "επιπλεόντων φελλών"... Καρανικαρέων and co. 
   Τέταρτη διαπίστωση: Αυτή είναι διακριτή μόνο από πνευματικά άνω του μέσου όρου πολίτες. Απολαυστική, έως σπαρταριστή -αν δεν αναφερόταν σε τραγικά αποτελέσματα- η... "συνδιάσκεψη" της αρμόδιας επιτροπής απέδειξε, πατεντάτα, την αμηχανία του... ηγέτη και την ουσιαστική αποστασιοποίησή του από το πρόβλημα, με κοινότοπες και ηλίθιες ερωτήσεις -πόσα αεροπλάνα διαθέτουμε;- και διάφορα "γλειψιματικά"  φληναφήματα από τους πάσης φύσεως στημένους σφουγκοκωλάριους . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου