Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

"Δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Θα κοπεί... μέρος των συντάξεων"!

...και με τον Θεό να κρατά, πεισματικά, τα κεραμίδια καρφωμένα στη θέση τους.
Achilleas Madras.jpg

    Επειδή η Ιστορία αναπλάθει τις γραφικότητες της ζωής, έστω λιγάκι αναγραμματισμένες και «μπουρδουκλωμένες», ανεπτύχθη μιά περίεργη  μανία της στήλης, η οποία, με τον καιρό, μετετράπη σε μαζοχιστική ανωμαλία! Το σκάλισμα στο παρελθόν γιά την ανακάλυψη ομοιοτήτων -ειδικά στον τομέα της γραφικής τραγικής γελοιότητος- και την απόδειξη των σοφών ρητών: «Οι καιροί αναπλάθουν αλλήλους» και «Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα»!
   Αφετηρία της τωρινής μου... «διατριβής» η τραγική φιγούρα του αγέλαστου κωμικού Μπάστερ Κήτον, η οποία -μετεξελιγμένη και φορεμένη, ενδιάμεσα, σε διάφορους τύπους και κατ’ αναλογίαν, καταλήγει στον ημέτερο... καταγέλαστο βουλευτή και υπουργό της πλάκας, αξιότιμο κ. Δ. Μαδρά. Ναι αυτόν τον γίγαντα της πολιτικής, ο οποίος σημάδεψε την -οπωσδήποτε- σύντομη, όπως προβλέπω, πολιτική του διαδρομή με αφθάστου κάλλους και ευφυΐας ατάκες. Όπως, π.χ. την αξιοποίηση και μετατροπή νησίδος του Νοτίου Ευβοϊκού σε τουριστικό παράδεισο γιά διακοπές ζάπλουτων μελών του διεθνούς jet set, με χρήματα γιά σκόρπισμα σε σαμπάνιες, (Σεΐχης του Κατάρ, Βικτόρια Μπέκαμ, Μαντόνα, Ρονάλντο, κ.λπ.), ή με ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες, (Καρανίκας, Jason-Αντιγόνη, Ιριάνα,  Καρντάσιανς, Έλτον Τζον, κ.λπ.), αλλά και την ιδέα να μεταμορφώσει τους ταλαίπωρους λιγούρηδες μετανάστες, που φτάνουν στην Ελλάδα με την ψυχή στο στόμα και χωρίς δεύτερο βρακί στον πισινό τους, σε πλούσιους... επενδυτές.
   Ενδιαμέσως, προς απόδειξη της νομοτελειακής συνέχειας της απανταχού γραφικότητος -και με διαβολική σύμπτωση στο αναγραμματισμένο όνομα-  παρεμβάλλεται στο ελληνικό στερέωμα το ανάλογον του αμερικανού κωμικού, ο περίφημος πρωτοπόρος του ελληνικού κινηματογραφικού κιτς, (άξιος συνεχιστής του οποίου είναι ο περί ου ο λόγος εκπρόσωπος του ελληνικού πολιτικού κιτς), ο Αχιλλέας Μαδράς. Εκείνος ο τύπος που έδωσε το όνομά μου -με ανάποδο διάβασμα... «σαρδάμ», στα πάσης φύσεως θεατρικά φραστικά... μπουρδουκλώματα. Γι’ αυτόν τον πρωτοπόρο της σάχλας, σκηνοθέτη, ηθοποιό και, γενικώς, κινηματογραφιστή του, εν σπαργάνοις, ελληνικού σινεμά διαβάζω και αναδημοσιεύω από το Internet:

   «Ο Αχιλλέας Μαδράς, αν και στο σκηνοθετικό ενεργητικό του έχει μόλις μία ταινία επικαίρων και τρεις ταινίες μεγάλου μήκους, γίνεται θρύλος. Xαρακτηρίζεται «τσαρλατάνος και γραφικός», «πρωτοπόρος του σινεμά αλλά και του κιτς», «η πλέον δαιμονία και γραφική προσωπικότης των Ελλήνων κινηματογραφιστών», «ο πιο φανταχτερός άνθρωπος του ελληνικού κινηματογράφου», «ο πατριάρχης του ελληνικού cult cinema». O Αλέκος Σακελλάριος τονίζει ότι «ο κύριος Mαδράς είναι αξιέπαινος γιατί προσπάθησε, με τα φτωχά μέσα της εποχής του, πρώτος αυτός, να παρουσιάσει ταινίες αξιώσεων και θεάματος».

   Αυτός λοιπόν ο τύπος -τον συριζάριο πολιτικό και διάδοχο των προηγουμένων προτύπων εννοώ- πολιτικός γυρολόγος μεταξύ άλλων, διαθέτει τοσαύτης ποσότητος, αλλά και τοιαύτης ποιότητος ευφυΐα, ώστε κατάφερε να μετακινήσει ολόκληρη Δακία και να την μεταφέρει -προφανώς με ρουμάνικο αυτοκίνητο «Dacia»- απ’ εκεί που την φύτεψε ο Θεός, αρκετά νοτιοδυτικότερα και να την δωρίσει, ως πατρίδα, στους Σκοπιανούς!
   Κλείνω το σημερινό αφιέρωμα στο αγλάισμα της αριστερής κουλτούρας -περνιέται και γιά συγγραφέας, τρομάρα του- και της πλανόδιας πολιτικής συνείδησης με το κορυφαίο «μαργαριτάρι» του. ‘Ένα απόφθεγμα που θα μείνει στην κατάταξη της  «Ιστορικής  μπουρδολογίας» αμέσως μετά το αξεπέραστο εκείνο του αρχηγού του, το πεντάστερο: «Αν τους πούμε όλα αυτά, θα μας παρακαλάν να μας δανείσουν». Είπε, λοιπόν, η ρωμέικη... «Ατσίς του θριάμβου»: «’Οχι, δεν θα κοπούν οι συντάξεις, θα κοπεί... μέρος των συντάξεων»!!

   Εξαιρετικά αφιερωμένο σε σανοτρεφόμενους αριστερούς ιδεολόγους και σε πάσης φύσεως χαχόλους. Πηγαίους, αφελείς ή... υποδυόμενους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου