Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

«Μακεδονία ξακουστή, του Ζόραν Ζάεφ χώρα»!


...και να σκεφτεί κανείς πως οι ζέστες δεν έσφιξαν ακόμη!
Αποτέλεσμα εικόνας για alejiadhw
-Tσούπ! νά'σου κι ο "περσινάς ξυνάς σταφύλιας"!
   Λένε πως όταν ο έμπορος έχει κεσάτια, ανοίγει τα παλιά τεφτέρια. Έτσι, μετά από κάτι αηδή και ακαταλαβίστικα ξεράσματα που όζουν... Καρτερό, βγαίνουν ξανά από τα ντουλάπια τα παλιά, γνωστά και βολικά... φαντάσματα. Εμπλουτισμένα -μιά και το πρώτο... «μπού,ου,ου»! δεν τρόμαξε κανέναν, γιά περισσότερο σασπένς στο κάδρο μπήκε και ο... Κυριάκος! (Απορώ πως δεν τον έβαλαν να παίξει στην... πρώτη ομάδα). Αφού οι Άδωνις, Σαμαράς, Βενιζέλος -η τριπλέτα που κάθεται στο λαιμό του κάθε συνεπούς συριζαρέου- δεν τρόμαξαν αρκετά το αριστερό χαχολαριό με την υπόθεση Novartis, του μεγαλύτερου σκανδάλου όλων των εποχών -κατά τον... «Καμπούρη, γράμματα, του παλιού «Αθηναϊκόν» και νυν Ελληνικής Βουλής»- επιστρατεύτηκε ο γιός του... «αποστάτη»! (Σημ. Γιά τους πιό παρατηρητικούς εξ υμών επισημαίνω πως κάποιος πανύβλαξ βουλευτής συριζάριος, αυτορεζιλευόμενος σε τηλεοπτικό κανάλι, αφού «στόλισε» τον μακαρίτη Κ. Μητσοτάκη -αποστάτη τον ανέβαζε, αρχιαποστάτη τον κατέβαζε- μετά τον είπε και... «αείμνηστο»! Περιέργως και επί του παρόντος, στην παρούσα φάση από το κάδρο απουσιάζει η γνωστή «μαϊντανού»... Μαρέβα. Όμως, οψόμεθα!

   Στο μεταξύ, στον μπουρλέσκ μπουφονικό κυβερνητικό θίασο, ο Χοντρός Χαμμένος μπερδεύει πιό πολύ τα πράγματα με τα αστεία «ήξεις, αφίξεις» του. Όμως η φυσιολογική και ψύχραιμη αποδοχή των φληναφημάτων και της «παπάτζας» από ολόκληρο το συριζαριό, «μυρίζουν συμπαιγνία με το αφεντικό του.

   Κάποτε, χρόνια πριν και τρέχα-γύρευε πότε, η στήλη σε ανάρτηση που είχε κάνει με τίτλο: «Ο τραμβαγέρης κι ο εισπράκτορας», (ή κάπως έτσι), είχε εγκαίρως επισημάνει -μεταφορικά- τους διακριτούς ρόλους του οδηγού των παλιών τραμ και του εισπράκτορα. Οι καιροί και τα χαζοπόνηρα τερτίπια και καμώματα της κυβερνητικής κομπανίας απέδειξαν πως οι αριστεροί είναι μανούλες στον αντιπολιτευτικό πετροπόλεμο και τις υλακές -κοινώς «γαυγίσματα»- των μαξιμαλιστικών απαιτήσεων, αλλά προκύπτουν επικίνδυνες νούλες, όταν πιάσουν τιμόνι. Όσο γιά τους «Ανερμάτιστους Έλληνες, ΑΝΕΛ», αρκεί μιά φευγαλέα ματιά στον «πυρίκαυστο» Ζουρλάρη, ή τον ανερμάτιστο φανφαρόνο Παπαχριστόπουλο και το συμπέρασμα προκύπτει ανάγλυφο. «Κόψε μάπα και βγάλε συμπέρασμα», όπως είπε ο αλαζών Ξέρξης, βλέποντας τον Λεωνίδα στις... Θερμοπύλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου