Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Αναίσχυντη ανευθυνολογία VS Παιδαριώδης τερατολογία = Χ

Όπου SS σημαίνει "Sοβαρός και  Sεβαστός" πολιτικός!!!


   Δεν φαντάζομαι κανένας αναγνώστης της στήλης να περίμενε πως θα μπορούσα να παρακολουθήσω τη συνέντευξη του "Ψευτοθόδωρου" Τσίπρα στον κρυφοτσανακογλείφτη Χατζηνικολάου. Και όντως δεν άντεχα να  υποβάλω το πληγωμένο μου νευρικό σύστημα σε μιά τόσο ακραία δοκιμασία. Όμως, ακροθιγώς και λάου-λάου, μάζεψα σήμερα κάμποσα "μαργαριτάρια" -όλα "faux"-  τα οποία σκόρπισε απλόχερα στους εναπομείναντες πανύβλακες οπαδούς του. 
   Τελικά, όταν έχεις αποφύγει το σασπένς της -prima vista- ακρόασης, τα νεύρα σου δεν τεντώνουν εύκολα. Είσαι προετοιμασμένος από τον απόηχο της συνέντευξης και με τον κουρνιαχτό της αγανάκτησης καταλαγιασμένο, σκέφτεσαι απλώς:  -"Ρε, τί λέει πάλι αυτός ο "που...". Σε ποιούς τα πουλάει τώρα που τον μάθαμε"! Και μπορεί το πράγμα, από ενοχλητικό, να γίνει μέχρι και διασκεδαστικό.
   Από την λαίλαπα της απιθανολογίας και σαχλαμαρολογίας που σάρωσε χθες βράδυ τη χώρα, σταχυολογώ δύο σημεία που με εντυπωσίασαν, πιθανότατα λόγω άγνοιας του πλήρους διαλόγου. (Αν την γνώριζα ολόκληρη, ίσως να σταμπάριζα κι άλλα).
   Είπε, λοιπόν, ο λαμπρός ηγέτης, ο σοβαρός πολιτικός, ο "ηθικός πλεονέκτης" αριστερούλης θαυμαστής των Κάστρο, Τσάβες και ρη-Μαδούρο:
   Α) "Θα ψηφίσω τα μέτρα και αν... στο μέλλον δεν μου κάνουν το χατίρι με το χρέος θα τα... "ξεψηφίσω"! και Β) "Συμφώνησα και πέτυχα μέτρα, 42 φορές λιγότερα από όσα μου ζητούσαν"!
   Ειλικρινά, δεν ξέρω τί να πρωτοθαυμάσω; Την απύθμενη ανευθυνότητα ενός "Είπα-ξείπα" καταληψία, που από επί κεφαλής... γυμνασιακού "δεκαπενταμελέ", υποδύεται τώρα τον ηγέτη μιάς -δήθεν, όπως προκύπτει- σοβαρής ευρωπαϊκής χώρας, ή τον αμετροεπή τερατολόγο που με κοροϊδεύει κατάμουτρα, θεωρώντας με ηλίθιο. Καθώς δεν διανοούμαι πως αγνοεί την διαφορά μεταξύ του 1 και του 42. Είπαμε αγράμματος κι αμόρφωτος, αλλά όχι και έτσι! Δηλαδή, θέλει να μας πει πως διά των... διαπραγματευτικών υπερπροσπαθειών του αποφύγαμε να πληρώσουμε φόρους όσο 10-15 φορές το σύνολο του εισοδήματός μας! 
   Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως κατάγλειψε, με περισσή μάλιστα επιμέλεια και ζήλο,  σταγόνα-σταγόνα, όλα τα ξερατά που επί χρόνια σκόρπαγε, τήδε-κακείσε, κατά πάντων. (Γερμανοτσολιάδες, Νενέκοι, προσκυνημένοι, τοκογλύφοι και διάφορες τέτοιες αηδίες).
   Συνέλληνες θαυμάστε τί "πράμα" ψηφίσατε γιά να σας βγάλει από τα μνημόνια, να σας σώσει από την μιζέρια και την κρίση και να διώξει τη λιτότητα, φέρνοντάς σας την... αφθονία! Αυτός, μαζί με την εκατομμυριούχα ποντικομαμή του Ευρωκοινοβουλίου, τον χαζοχαρούμενο ξεχασιάρη, το βρετανικό  ζάπλουτο"αδελφάτο", τον "χεσμ..." στα ντάλλαρς άχρωμο καινούριο υπουργό του της Οικονομίας που πολεμά και υποσκάπτει, εκ των έσω, τον μισητό καπιταλισμό και τους διάφορους βολεψίες φιρφιρίκους και σαλτιμπάκους, μιά χαρά περνάει. Βολεμένος στην άνετη πρωθυπουργική πολυθρόνα, βρίσκει πού και που κανένα λακέ γιά να μας θυμίσει το ανέκδοτο τού λαγού με την τίγρη. Προσεχής συνέντευξη -και απορώ πώς του ξέφυγε- στο γλoιώδες κανίς του ΣΚΑΙ. Αυτό με τη βούλα στο τσουλούφι, που λιβανίζει σαν μητροπολίτικο θυμιατήρι και γλείφει σαν γάτα Ιμαλαϊων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου