Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Μικρά καραγκιοζάκια, μεγάλα καραγκιοζιλίκια.

Ιστορίες που επαναλαμβάνονται σαν φάρσες και φάρσες που γράφουν την Ιστορία!

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας στην κερκυρα
Τελικά:  -"Ποιός δουλεύει ποιόν";


   Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του μεγάλου μου πάρεργου, (συνοδείες γκρουπ), αλλά και προσωπικού ενδιαφέροντος γιά απόκτηση πλατύτερων γνώσεων, έχω παρευρεθεί σε λειτουργίες και τελετές, καν και καν θρησκειών, δογμάτων και δοξασιών. Από την πιό κατανυκτική μέχρι την πιό απλοϊκή, έως φρικιαστική λόγω του αίματος των θυσιών που τις συνοδεύουν. Με τον δέοντα σεβασμό, μεν, αλλά και την εμφανή απόσταση που δημιουργεί η άγνοια και η αλλοδοξία. Απλά μιά προσεκτικά παρατηρητική... «μύγα» μέσα στο «γάλα» του μετέχοντος πλήθους. Κάτι που θεωρείται και ανεκτό και σεβαστό.

   Στην συνημμένη φωτογραφία -ενδεικτική μιάς γενικότερης πολιτικής στάσης- αποτυπώνεται όλη η υποκρισία και αναξιοπιστία του κυβερνητικού εσμού, που -κακή τη τύχη- βρίσκεται σαν αδηφάγος βδέλλα κολλημένη στο σβέρκο μας. Η... βλοσυρότητα του πρώτου... "πιστού", η αμηχανία των πολλών και η... «κατάνυξη» του -αλλού γι’ αλλού- Μέντορα, του πιό άχρηστου από τους άχρηστους... «πωπούς» που κάθισαν ποτέ σε υπουργικό θώκο, μαγαρίζοντάς τον με την ανικανότητα, την αχρηστία και την αβελτηρία του, είναι πέρα γιά πέρα εμφανώς ανύπαρκτη και κακοσερβιρισμένη. Όπως και η βαριεστημένη παρουσία του στο... πάνελ, που δείχνει αφόρητα ενοχλητική, έως προσβλητική, γιά κάθε πιστό Χριστιανό. Αλήθεια, αυτήν την έρμη την λαμπάδα τί την ήθελαν; Ποιόν προσδοκούσαν να πείσουν και σε τί; Ίσως η ανοχή και αδράνεια του μεγάλου πλήθους και το «σανομπούκωμα» των φανατικών αριστερών χαχόλων, να τους έδωσε την ψευδαίσθηση μιάς πλαστής παντοδυναμίας, η οποία επιτρέπει την παντός είδους αρλούμπα, βεβήλωση, ασυδοσία και λαϊκή εξαπάτηση.

   Ο παντελώς αγράμματος και αμόρφωτος λαϊκιστής σφετεριστής της εξουσίας, πανάσχετος ακόμη και σε απλά θέματα, (πλήν της εξαπάτησης του λαού, όπου είναι... «μανούλα»), όπως υπαρξιακά και θεολογικά θέματα, έχει δηλώσει -καμαρωτός, καμαρωτός, άμα τη αναλήψει της εξουσίας- ... «άθεος». Προφανώς εννοώντας «άθρησκος». Καθ’ όσον ο όρος «άθεος» είναι αδιανόητος, με δεδομένο το Άπειρον της Δημιουργίας. Συνεπής προς την ημιμάθεια των διαφόρων κεφαλαίων του μαρξιστικού... «Κεφαλαίου»!

   Προσπαθώ να καταλάβω την σκοπιμότητα της αναστάσιμης κακόγουστης θεατρικής παράστασης που παίχτηκε κακότεχνα στην Κέρκυρα. Εάν εντάσσεται στα πλαίσια μιάς όψιμης χριστιανικής κατήχησης του Τσίπρα και των περί αυτών, καλύτερα να έλειπε καθ’ όσον φοβερά κοστοβόρος. Σε κάθε άλλη περίπτωση συνιστά πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και προανάκρουσμα των επερχομένων δυστυχιών μας, σε σχέση με το παραπλανητικό τους πλασάρισμα, (ισοδύναμα... μέτρα), και την αδιαπραγμάτευτη εμμονή του συριζαρέικου εσμού ακρίδων γιά παραμονή του στην εξουσία.

   Τελικά, παραμένω με την απορία: Όλη αυτή η αριστερή σύναξη απίστων υπερασπιστών «μισθούλη» και «καρεκλίτσας», με τις λαμπάδες στο χέρι -πρώτη σειρά πίστα- σε διάφορους Ιερούς Ναούς της χώρας, πιστεύουν πως θα ανεβάσουν τις μαραμένες πολιτικές μετοχές τους; Μετά από όσα δηλώνουν περί... παγανιστικών τελετών και απάτης γύρω από την αφή του Αγίου Φωτός; Προσωπική μου γνώμη, όσο και μιά δική μου εμφάνιση σε μουσουλμανικό Τέμενος με το Κοράνι, αλλά κι εκείνη τη σατυρική γαλλική εφημερίδα,  παραμάσχαλα!
   Ουαί υμίν, "αθεόφοβοι και "θεομπαίχτες".    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου