Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Όταν κι η μύγα φτιάχνει..."πωπό"!

Όλα τα 'χε η Μαριορή...!
Αποτέλεσμα εικόνας για συνεδριο ΠΑΣΟΚ

   Η εκπληκτική σε επίδειξη οργιώδους φαντασίας, παπαρδελολογίες και αναίσχυντη προσπάθεια υποβιβασμού της νοημοσύνης μας, εκ μέρους του μεγαλύτερου και θρασύτερου  ψεύτη που γέννησε ο τόπος, του Χαλιμά Τσίπρα, η υπόθεση της πασοκικής ανοησίας πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.
   Το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα που εγκαθίδρυσε τον λαϊκισμό και τον αντιπαραγωγικό τεμπελχανάδικο κρατισμό στην χώρα, με τον πρόδρομο της δημαγωγίας, (-Τσοβόλα, δώστα όλα!), διαβόητο Αντρέα, κατάντησε πλέον -εντελώς απομυθοποιημένο και ξεπερασμένο από τον άφθαστο υπερπρωταθλητή της απάτης και αυταπάτης... θιασώτη του Κάστρο, του Τσάβες, του ρη-Μαδούρο και, προσεχώς, του... Κιμ-Ούνγκ-τάδε, ή κάπως έτσι, της Βόρ. Κορέας- ένα απλό, γραφειοκρατικό γκρουπούσκουλο. Με τον παραγκωνισμό, μάλιστα, του τελευταίου ικανού στελέχους που είχε περισέψει στο χώρο, του Ευάγγ. Βενιζέλου, το συγκρότημα που απεγνωσμένα προσπαθούν να αναστήσουν τα διάφορα ανερμάτιστα παιδόπουλα, μοιάζει, μάλλον, με παιδική χαρά παρά με κόμμα. Και μάλιστα υπό ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση. Μιά ετερόκλητη παρεούλα που μοιράζει αξιώματα και παίζει πολιτική... Monopoli. Με συνέδρια, εσωτερικές εκλογές, ψηφοφορίες, εσωστρέφεια, μετονομασίες και ατέλειωτες ίντριγκες. Όλα χάριν του... λαού! Ήδη, κατά εκπληκτικό τρόπο, κατάφεραν -αν και τρεις κι ο κούκος- να ξανατσακωθούν!
   Τελικά, αυτό το αξιοθρήνητο συμπίλημα που ψάχνει απεγνωσμένα γιά εκλογική πελατεία, μου θυμίζει ένα παλιό ανέκδοτο. Δεν αντέχω, το δημοσιεύω αυτούσιο και συνοπτικά: 
   -Κάποτε στην Ν.Υόρκη, ένας ρηξικέλευθος επιχειρηματίας απεφάσισε να ιδρύσει έναν σύγχρονο... οίκο ανοχής, με φιλοδοξία να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο! Ουρανοξύστης το οίκημα, γραφείο πληροφοριών σε κάθε όροφο, φώτα, διαφήμιση και ταρατατζούμ, κλασσικές αμερικανιές. Στα εγκαίνια, χαμός. 
   Ο πρώτος πελάτης που μπαίνει ερωτάται στην κεντρική ρεσεψιόν! - "Τί κοπέλα θα θέλατε; Λευκή ή μαύρη;  -Λευκή! -Ωραία. Ανεβείτε στον 36ο όροφο!
   Στον 36ο όροφο και στο εκεί γραφείο πληροφοριών, η ευγενέστατη ρεσεψιονίστ ερωτά; -"Εσείς θέλετε λευκή κοπέλα. Ωραία, την προτιμάτε ξανθή ή μελαχροινή. - Ξανθή. - Ωραία, κατεβείτε στον 23ο όροφο!
   Στον 23ο όροφο εγένετο νέος διαχωρισμός σε "ψηλή ή κοντή" και παραπομπή στον 58ο όροφο!
   Γιά να μην τα πολυλογούμε, ο πελάτης ξεθεώθηκε ν' ανεβοκατεβαίνει ορόφους απαντώντας σε λεπτομερειακού γούστου προτιμήσεις, μέχρις ότου, και μετά πολύωρες αναζητήσεις, σε κάποιο 78ο όροφο, η ευγενική ρεσεψιονίστ τον πληροφορεί: -Ακούστε, γυναίκες δεν φέραμε ακόμη, αλλά φαντάζομαι να σας εντυπωσίασε η οργάνωσή μας!
   Στο ΠΑΣΟΚ, (Ελιά, Κουκούτσι, Δημοκρατική συμπαράταξη, ή όπως αλλοιώς λέγονται τα συστατικά του), τώρα στήνεται η οργάνωση. Συνέδρια, παρασυνέδρια, επιτροπές, παραεπιτροπές, ρόλοι, αξιώματα, μεγαλεία. Μετά θα ασχοληθούν και με την... πελατεία!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου