Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η επέτειος και η απομυθοποίηση

Το τανκ και οι... χιλιάδες των νεκρών μυθοπλασιών!

 

   Προσωπικές δυσκολίες με έριξαν μερικές ημέρες πίσω, παρά το γεγονός ότι έβριθαν από σημαντικά και αξιοσχολίαστα γεγονότα. Όπως την μεγαλοποίηση της επίσκεψης Ομπάμα, ο οποίος κολλώντας τα τελευταία του ένσημα ως Πρόεδρος των ΗΠΑ εκπλήρωσε κι ένα παλιό του όνειρο. Να επισκεφτεί την Ακρόπολη των Αθηνών.... τζάμπα και με τιμές! Δοσμένες εστω κι από έναν νεαρό κλαρινογαμπρό, ο οποίος μέχρι πρότινος, «φονιά των λαών» τον ανέβαζε, «φονιά των λαών» τον κατέβαζε! Τελικά, ο πανέξυπνος Πρόεδρος, μας πούλησε το ίδιο, χιλιοειπωμένο, παραμύθι.... «περί των αρχαίων ημών προγόνων» κ.λπ. μπλα-μπλά, τυλιγμένο σε ωραίες μεταξωτές κορδέλες, αλλά όποιος δει ελάφρυνση χρέους -καθ’ οιονδήποτε τρόπο και ποσόν- να μου τρυπήσει τη μύτη!

   Έτσι φθάσαμε -αισίως- και στη γνωστή επέτειο που οι αριστεροί απατεώνες την κατάντησαν σούργελο, μετατρέποντας μια -όντως- ηρωική προσπάθεια της τότε νεολαίας σε κακόγουστο παραμύθι. Με πραγματικούς ανώνυμους ήρωες και μπόλικους αριστερούς απατεώνες που εξαργύρωσαν -και μάλιστα πανάκριβα και υπερτιμημένα- μερικές σφαλιάρες που έφαγαν τότε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

   Έτσι, γιά σχεδόν μισόν αιώνα κυκλοφορούσε ο ψεύτικος παραλογισμός των... χιλιάδων νεκρών και διάφορες τέτοιες μυθοπλασίες που γέμιζαν τα μυαλά των αφελών, μαζί με το υπόλοιπο κουτόχορτο που τα τάιζαν οι αριστεροί πολιτικοί απατεώνες, μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους. Την -παντί τρόπο και πάση θυσία- υφαρπαγή της εξουσίας. Ήδη, αφού με αφάνταστη αδιαντροπιά ποδοπάτησαν και αντέστρεψαν όλες τις υποσχέσεις που, κατά κόρον, μοίρασαν στους πάντες, αλλά και με την πρωτοφανή θρασύτητα -μετά το ξεμπρόστιασμα- που τόλμησαν να δικαιολογούνται... γιά απλές, αθώες, αυταπάτες, τώρα αποκαλύπτονται -μία προς μία- όλες οι απάτες τους. Με τις οποίες -δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι-  καταστρέφουν τη χώρα, ροκανίζοντας κάθε ζωοφόρο ριζίδιό της.

   Στην εικόνα εμφανίζεται το εξώφυλλο της μελέτης-έρευνας που διεξήγαγε μετά την πτώση της χούντας ο τότε Πρύτανης του ΕΜΠ γιά τα δραματικά γεγονότα εκείνης της εποχής. Εκεί εμφανίζονται και 18 νεκροί, διάσπαρτοι σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι αποτελούσαν τα αθώα θύματα μιάς ταραχώδους περιόδου.

   Ελπίζω τώρα που έπεσαν οι μάσκες της βρωμερής αριστερής προπαγάνδας να πάψει πια να δηλητηριάζεται η Ελληνική Ιστορία με τα εμέσματα της νεοσταλινικής παραπληροφόρησης και να καταρριφθεί κι ο μύθος περί τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, από την "ωρίμανση" που υπέστη πλέον ο λαός.

   Κατωτέρω δημοσιεύω και την σελίδα των... χιλιάδων νεκρών, κατά την αμερόληπτη έρευνα του Πρυτάνεως Κωνοφάγου, ο οποίος -ειρήσθω εν παρόδω- δεν ήταν δεξιός.
  

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ



1)   Διομήδης Ιωάννου ΚΟΜΝΗΝΟΣ. Ετών 17 μαθητής. Σκοτώθηκε έξω από το Πολυτεχνείο στις 16/11, ώρα 22.15΄.

2)   Βασίλειος Παναγιώτου ΦΑΜΕΛΛΟΣ. Ετών 26. Σκοτώθηκε κοντά στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως την 16/11 από σφαίρα.

3)   Τόριλ ΕΝΓΚΕΛΕΝΤ. Σπουδάστρια Νορβηγίδα. Σκοτώθηκε στην Πλατεία Αιγύπτου την 16/11, ώρα 23.30΄.

4)   Γεώργιος Ανδρέου ΣΑΜΟΥΡΗΣ. Ετών 22, σπουδαστής. Σκοτώθηκε τα μεσάνυχτα στις 16/11 σε άγνωστο σημείο.

5)   Αλέξανδρος Ευστρατίου ΣΠΑΡΤΙΔΗΣ. Ετών 16, μαθητής. Σκοτώθηκε στην οδό Κότσικα την 17/11, στις 10.30΄.

6)    Μάρκος Δημητρίου ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ. Ετών 23. Σκοτώθηκε σε πολυκατοικία της Πατησίων στις 17/11, στις 10.30΄.

7)     Βασίλειος ΚΑΡΑΚΑΣ. Ετών 43. Σκοτώθηκε στην Πλατεία Αιγύπτου από σφαίρα στις 17/11 και ώρα 12.30΄.

8)     Βασιλική Φωτίου ΜΠΕΚΙΑΡΗ. Ετών 17. Σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν στην ταράτσα στο σπίτι της στις 17/11 και ώρα 12.30΄.

9)     Δημήτριος Θεοδ. ΘΕΟΔΩΡΑΣ. Ετών 6. Σκοτώθηκε σε οδό του Ζωγράφου στις 17/11 ώρα 13.30΄ από στρατιώτες που βρίσκονταν μπροστά στο ναό του Αγίου Θεράποντος.

10)   Γεώργιος Αλεξάνδρου ΓΕΡΙΤΣΙΔΗΣ. Ετών 48. Εφοριακός υπάλληλος. Σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία στα Νέα Λιόσια στις 17/11, ώρα12.45΄ από αδέσποτη σφαίρα άρματος.

11)    Νικόλαος Πέτρου ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ. Ετών 25. Σκοτώθηκε στην Πλατεία Βάθης στις 17/11 και ώρα 11 από άρμα.

12)   Στυλιανός Αγαμ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ. Ετών 19. Εργάτης. Τραυματίστηκε θανάσιμα μπροστά στον κινηματογράφο «Ελληνίς» την 17/11 και ώρα 10.00΄ από σφαίρα άρματος.

13)  Ανδρέας Στεργίου ΚΟΥΜΠΟΣ. Ετών 63. Τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε στην οδό Καποδιστρίου στις 19/11 και ώρα 11.00΄ από σφαίρα άρματος.

14)   Μιχαήλ Δημητρίου ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ. Ετών 20. Σκοτώθηκε Πατησίων και Στουρνάρα στις 18/11 και ώρα 13.30΄ από σφαίρα πυροβόλου όπλου στο κεφάλι.

15)    Κυριάκος Δημητρίου ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΗΣ. Ετών 45. Δικηγόρος. Τραυματίστηκε κι ύστερα πέθανε από σφαίρα άρματος στην οδό Γλάδστωνος την 18/11 και ώρα 12.40΄.

16)   Σπύρος ΚΟΝΤΟΜΝΑΡΗΣ. Δικηγόρος. Πέθανε από τα αέρια που έριχνε η αστυνομία στις 16/11.

17)   Αικατερίνη ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ. Ετών 75. Τραυματίστηκε σοβαρά και αργότερα πέθανε από αδέσποτο βλήμα άρματος στις 17/11 και ώρα 11.00΄.

18)   Δημήτριος ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ. Ετών 60, ιδιωτικός υπάλληλος. Πέθανε από συγκοπή καρδίας λόγω αερίων.

3 σχόλια:

  1. Χρειαζεται όμως και απο-απο-μυθοποιηση, κατάρριψη δηλαδη του μυθου, αν τετιος υπάρχει, οτι λενε καθηγητες στα σχολεια στα παιδια οτι υπηρξαν χιλιαδεσ νεκροι. Εγω 19 χρονια καθηγητης για 14 ακουω, το νουμερο 18 σημερα το πρωτοάκουσα.
    Γιάννης Αλεβίζος, φυσικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννο χαίρε. Απορώ όταν λες πως δεν άκουσες ποτέ γιά το... "οι χιλιάδες νεκροί του Πολυτεχνείου"! Μα που ζεις; Σήμερα το ξανάκουσα σε κάποιο σταθμό, (μου διαφεύγει το όνομα). Σίγουρα είσαι ο μόνος που το λες. Πιθανολογώ πως δεν τα προσέχεις αυτά γιατί είσαι σωστός, λογοκός και καλής πίστεως άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρε και συ Αλέκο!Φαίνεται θα το μπερδεύουν με το στίχο "Θέλει νεκροί χιλιάδες να'ναι στους τροχούς". Χάρηκα που σ'άκουσα. Το΄χουμε να διασταυρωνόμαστε σε σχόλια ιστότοπων όπου και γνωριστήκαμε. Συνεχίζω την συνδιάλεξη στο η-μέιλ σου να μη ζαλίζουμε άλλους όπως είχαμε κάνει και τότε στο μπλογκ της Αγγέλς...

      Διαγραφή