Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν»!



Οι μαστόροι της επικοινωνίας έδρασαν πάλι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Menelaos Myrillas/ SOOC
-Κρίμα, κι απάνω που άρχισα δίαιτα γιά να με χωράει το θρανίο!
     Πλέον του ενός μηνός, ψίθυροι και... κραυγές μας προϊδέαζαν γιά έναν... δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος θα έλυνε όλα τα προβλήματα δυσλειτουργίας της και θα της έδινε φτερά. Κάτι σαν το Red bull, να πούμε. Τελικά, μετά τις τυμπανοκρουσίες και τις διασπειρόμενες φήμες κι αυτός ο ανασχηματισμός προέκυψε όπως όλοι. Μία από τα ίδια! Θύμισε πολύ βόλεϊ όπου μετά από κάθε αλλαγή που κερδίζει η ομάδα οι παίκτες αλλάζουν θέσεις κυκλικά.

   Βεβαίως, η μόνη φημολογία που επαληθεύτηκε ήταν αυτή που ήθελε την απαλλαγή της κυβέρνησης από τα βαρίδια. Απαλλάχτηκε, τουλάχιστον από 1,5 τόνο βάρος, τον... Φίλη! Συν μερικά κιλάκια από τη χαίτη της κατσιβέλας υφυπουργού του.

   Αν θελήσουμε μιά κάποια πρώτη κριτική ... εμβάθυνση, θα παρατηρήσουμε την παραμονή του... επαναστάτη Σκουρλέτου -σιγά μην άφηνε τον λουφέ της εξουσίας- ο οποίος μετά τα... αντιστασιακά του κουνήματα, (αχ΄, μη καλέ, δεν θέλω, δεν κάνει), υπέστειλε τη σημαία της επανάστασης και βολεύτηκε με το υπουργείο εσωτερικών. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μπας και προχωρήσει αυτή η ριμάδα επένδυση στις Σκουριές.

   Ο... κομμουνιστής κοντός τζιτζιφιόγκος, αφού φλόμωσε στο μούσι τους συνταξιούχους πέρασε στο υπουργείο των εξωτερικών. Ίσως, λόγω της ικανότητός του στην εικονική πραγματικότητα, θεωρήθηκε ως καταλληλότερος να μας ενθαρρύνει όταν ο Ερντογάν μπουκάρει στα νησιά. Θα στέλνει επιστολές και θα λέει: «Πάλι με χρόνια με καιρούς...»!


   Το πρώτο φαβορί -γιά σουτάρισμα- της στήλης επαληθεύτηκε. Χάσαμε το Μάρδα, χάσαμε τις επενδύσεις των λαθρομεταναστών, χάσαμε την μεγαλύτερη πηγή ευθυμίας της κυβέρνησης. Όμως ο... σώφρων πρωθυπουργός φρόντισε να μην στερήσει το γέλιο από τον λαό του. Έβαλε μέσα τον... Ζουράρι! Έτσι η κωμωδία θα χάσει, μεν, κάτι από το μπουφονικό στυλ Μάδρα, αλλά θα μετατοπιστεί προς το πιό σοφιστικέ και κουλτουριάρικο. Αν μάλιστα έβαζε να «παίξει» και τον... «περί διαγραμμάτου» Σεβαστάκη, θα απολαμβάναμε ένα εκπληκτικό ντουέτο χαράς και ψυχαγωγίας. Κρίμα!


   Προσέχοντας προσεκτικά το άγνωστο πλήθος που θα υποδυθεί στο μέλλον την... κυβέρνηση, (ο γνωστός κατιμάς είναι... γνωστός), δεν μπορεί παρά να γίνει αντιληπτό το βαθύτερό της νόημα. Πολύ μούσι και άφθονες τρίχες. Πολύ τρίχα, φίλε μου!

   Μιά παρατήρηση μετά προβλέψεως της στήλης. Αυτό το έρημο το νεαρό κορίτσι γιατί δέχτηκε την ηλεκτρική καρέκλα του σαχλαμαράκια... κομμουνιστή; Γιατί αποφάσισε να επωμιστεί τις νέες κατάρες και το ανάθεμα, από τις αναπόφευκτες νέες ματσουκιές που θα πέσουν σύντομα στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων. Τόση, λοιπόν, είναι η ηδονή μιάς πρόσκαιρης εξουσίας ώστε να υπερτερεί  του ανεξίτηλου στίγματος οργής και κατάρας ενός ολόκληρου λαού; Δεν ξέρω, αλλά προς στιγμή την φαντάστηκα με λευκό φαρδύ χιτώνα, δεμένη σε στύλο στην πυρά και γύρω το πλήθος να αλαλάζει. Μιά νέα Ζαν ντ’ Αρκ. Όμως ενώ η... ορίτζιναλ έδωσε παράδειγμα, ετούτη θα καεί... τζάμπα. Κρίμα νέο κορίτσι, αλλά ας πρόσεχε!

   Και αφού τέλειωσε και τούτο το επικοινωνιακό τρυκ, ας γυρίσουμε στη μαυρίλα της καθημερινότητός μας. Η στήλη μαζί με μιά πρόσθετη πίκρα κι ένα βαθύ παράπονο. Πως θα τρέχει ο καιρός χωρίς την τσιρίδα της Αυλωνίτου και την βραχνή γλωσσοκοπάνα Καρακώστα σε κυβερνητικές θέσεις. Είχε τόσα και τόσα επενδύσει πάνω τους γιά μια πλούσια θεματολογία προσεχών αναρτήσεων. 
   «Γ@... την ατυχία μου», που έλεγε κι η μακαρίτισσα Μαλβίνα. Τώρα τελευταία τίποτα δεν μου βγαίνει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου