Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Ο ανασχηματισμός σε μιά δεύτερη ανάγνωση.



Τρεις γυναίκες κι ένας... Μπαλάφας.

Νέα αρχή, νέα μούσια και... καλορίζικα!
     Κατ’ αρχήν η κυβερνητική εκπρόσωπος, η ιέρεια της κυβερνητικής παραπληροφόρησης, του ψεύδους και του αποπροσανατολισμού. Είχε πρώτη προαναγγείλει τον ανασχηματισμό με νύξεις γιά την δική της μετακίνηση. Το γεγονός δημιούργησε κάποιες απορίες αφού υπήρξε «μανούλα» στο ρόλο της. Μιά πραγματική Χαλιμά, ισάξια -αν όχι ανώτερη- της αυθεντικής. Έρευνες της στήλης ανακάλυψαν τα πραγματικά αίτια της μετακίνησης και τώρα τα αποκαλύπτουν. Ο λόγος είναι καθαρά ορμονικός. Με τα τόσα ψέματα που ξεφούρνιζε καθημερινά είχε αρχίσει να βγάζει τρίχες στο πηγούνι, δημιουργώντας προϋποθέσεις γιά ένα κανονικό μούσι, αντάξιο αυτών που έλεγε. Το γεγονός της δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα και εκνευρισμό που φάνηκε καθαρά στην τελευταία της εμφάνιση με τον σχολιασμό της αποφάσεως του ΣτΕ. Έτσι, σε κοινή απόφαση με τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε η μετακίνησή της σε άλλο πόστο και η παραχώρηση της καίριας θέσης της σε άλλον, «μουσοτραφή» οπωσδήποτε, (και μάλιστα με μεγάλο μούσι), ώστε να μην φαίνεται η πρόσθετη ανάπτυξη της τριχοφυΐας εκ των κυβερνητικών ανακοινώσεων.


   Χαρακτηριστική, επίσης, η περίπτωση Μπαλάφα. Μετακινήθηκε από κάποια -δεν κατάλαβα ακριβώς ποιά- θέση του κυβερνητικού ρεπερτορίου, σε κάποια άλλη, δεν ξέρω ποιά! Πάντα αφανής, πάντα αθόρυβος, πάντα ασήμαντος και πάντοτε πανταχού παρών. Μιά διακοσμητική γλαστρίτσα σε κάποια ακρούλα, αλλά και απαραίτητος -όπως φαίνεται- σαν μαϊντανός. Πιθανόν γιά συμπλήρωση κενής θέσεως και άρση αισθητικής ανορθογραφίας στην υπουργική απαρτία. Μου θυμίζει έντονα έναν τύπο, στα χρόνια της στρατιωτικής μου θητείας, ο οποίος αν και ανήκε στον λόχο δεν τον εύρισκες πουθενά. Χωμένος κάπου στον σωρό απέφευγε αγγαρείες -καζάνια, καλλιόπη, ασκήσεις, κ.λπ.- γλύτωνε υπηρεσίες, γερμανικά νούμερα σκοπιάς και θαλαμοφύλαξης και διάφορα τέτοια ενοχλητικά και σπαστικά γιά κάθε νεοσύλλεκτο. Και όμως ήταν πάντα εκεί, στο λόχο! Και πρώτος στις άδειες!!!


   Όμως το πιό ενδιαφέρον σημείο στο νέο κυβερνητικό τσούρμο, (μπαρουφάκειος έκφραση), αποτελεί η τοποθέτηση μιάς παντελώς άγνωστης στο ευρύ κοινό νεαρής κοπέλας στην -γιά τα σημερινά δεδομένα- κρίσιμη καρέκλα του υπουργού εργασίας, που με την τρόικα από πάνω, μοιάζει ηλεκτρική. Ένας διορισμός που έκανε αίσθηση και, αρχικά, γέννησε μιά προδιάθεση συμπαθείας γιά το νεαρό, όμορφο και άβγαλτο κορίτσι με τις καλές προδιαγραφές και συστάσεις και τις άριστες σπουδές, το οποίο -από τη μιά στιγμή στην άλλη- το ρίχνουν στα βαθειά νερά, χωρίς σωσίβιο και τους καρχαρίες να βολτάρουν γύρω του. Μιά αθώα Κοκκινοσκουφίτσα κόντρα στις πολύπειρες «καλντεριμιτζούδες» της τρόικα. Μιά συμπαθητική θηλυκή φυσιογνωμία αντί εκείνης της πλαδαρής και αξούριγης του χλιμίτζουρα... κομμουνιστή, που θύμιζε έντονα φιγούρα κωμωδίας του Μολλιέρου.

   Αλλά -και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις- μετά την πρώτη αμηχανία, άρχισε η... αποκαθήλωση, καθώς άρχισαν να βγαίνουν στα φόρα... διάφορα περίεργα, απαξιωτικά έως περίεργα, και αμαυρωτικά της εικόνας της. Πρώτος και καλύτερος ο μέντωρ και κηδεμόνας της έσπευσε να δηλώσει:  - «Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα συνεχιστεί πάνω στην γραμμή που ΕΓΩ χάραξα»! Όπερ εστί μεθερμηνευόμενο πως ό,τι θετικό προκύψει θα το πιστωθεί εκείνος και ό,τι αρνητικό θα το χρεωθεί, βεβαίως, η... Κοκκινοσκουφίτσα!

   Πέραν από το καπέλωμα του δανδή μεγαλοαστού... κομμουνιστή, εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα διάφορα, όπως ένα προεκλογικό βίντεο του 2015, όπου δείχνει τη νεαρά γιαννιτσιώτισα, σε ρόλο ντόπιας «πασιoνάριας», να σκίζει μνημόνια, να καταργεί ΕΝΦΙΑ, να κόβει φόρους, να δίνει 13η σύνταξη και να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. (Όχι 750, αλλά τον «στρογγυλεύει» στα 751!), και ένας σωρός άλλες από εκείνες τις γνωστές συριζαρέικες παπαρδέλες που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και του υπέκλεψαν την ψήφο.
  (Δυστυχώς η στήλη, αν και είδε, δεν κατάφερε να αναδημοσιεύσει το σχετικό βίντεο και... επιφυλάσσεται!). 
   Αμέσως χάθηκε η μαγεία, απομυθοποιήθηκε η γοητεία και η νεαρά υπουργός μετατάχτηκε στην συμπαθή κλάση Αυλωνίτου, Καρακώστα και λοιπών σαχλαμαριζουσών τσαπερδόνων, λίγα κλίκ πιό μορφωμένη, πιό σοβαρή, πιό νέα, λιγότερο «καρακατσουλιό» και σαφώς ομορφότερη. Άφθονη μπουρδολογία με μόνο σκοπό και στόχο την διατήρηση της εξουσίας και της πλουσιοπάροχης ταγής που επιδαψιλεύει αυτή. Κωλοτουμπάρωντας κατά περίπτωση και αρμενίζοντας πάντα πρύμα με τον άνεμο του προσωπικού τους συμφέροντος.

   Με την επιλογή της μικρής, ως ύστατο πολιτικό εργαλείο αποπροσανατολισμού,  στο μεγάλο υπουργείο, ο αρχιλαϊκιστής πρωθυπουργός μεταχειρίστηκε πάλι το ίδιο κόλπο, αυτό που του έδωσε την εξουσία. Ένα γελαστό, συμπαθητικό και πράο παιδικό πρόσωπο, άφθαρτο, δυναμικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση, που συνεγείρει τα πλήθη με τις υποσχέσεις, την παροχολογία και τα παραμύθια του. Τα παραπλανά και με την διαβολικότητα που κρύβει μέσα του, καταφέρνει να τα ρυμουλκήσει εκεί που υπαγορεύει το προσωπικό του συμφέρον. Έτσι η επανάληψη της αρχικής απατηλής... γοητείας, μοιάζει πλέον με φάρσα. Οπότε, όταν έρθει η ώρα του αναθέματος -ουκ έστι, γαρ, μετάνοια εν Άδη-  η στήλη θα κατανοήσει και υπερθεματίσει.


   Τέλος, η κ. Λυδία Κονιόρδου συμπληρώνει τέλεια τον κυβερνητικό θίασο, αποτελώντας ό,τι καλύτερο μπορούσε να επιλεγεί γιά τη θέση που τοποθετήθηκε. Μόνο μία εξαίρετη τραγωδός θα μπορούσε να εκφράσει τόσο καλά -και να εκφραστεί μέσω αυτής- την τραγωδία στην οποία ενέπλεξε το κόμμα της την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου