Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Οι επτά παγκόσμιες πρωτιές της Ολλανδίας και κάποιες -μελαγχολικές- σκέψεις..   Καλός φίλος, Έλληνας και πρώην πρόξενος στο Άμστερνταμ, μου έστειλε το κάτωθι μήνυμα, που σπεύδω να αναρτήσω.

 
   Η Ολλανδία ήταν πάντοτε γνωστή για τα αμφιλεγόμενα έργα της που εντυπωσίαζαν και εξέπλητταν τους ανθρώπους όλου του κόσμου.
   Εκεί πιστεύουν πως κάθε χώρα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά της ή, τουλάχιστον, να προσπαθήσει να ολοκληρώσει τα 7 παρακάτω πρότζεκτ.

#1 Η Ολλανδία είναι η μόνη χώρα που δεν έχει εγκαταλελειμμένα κατοικίδια.
1
   Πρόσφατα επιβεβαιώθηκε επίσημα πως δεν υπάρχουν άστεγες γάτες και σκύλοι στην χώρα. Η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει αυτή την πράξη χωρίς να κάνει κακό στα πλάσματα. Με σκοπό να θεμελιώσουν τα δικαιώματα των σκύλων, οι αρχές έφτιαξαν αυστηρούς νόμους ενάντια στην κακοποίηση των ζώων.

#2 Η Ολλανδία έχει την πρώτη λωρίδα ποδηλάτων με ηλιακή ενέργεια στον κόσμο

2
   Το έργο ονομάζεται SolarRoad και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, του ιδιωτικού τομέα και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το πρώτο μέρος του μονοπατιού άνοιξε το 2015 και το μήκος του είναι μόλις 100 μέτρα. Όμως σίγουρα αποτελεί μια τεράστια πρωτοπορία στην κατασκευή δρόμων του μέλλοντος.

#3 Τα σημεία φόρτισης για τα ηλεκτρικά αμάξια βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων το ένα από το άλλο.

3
   Ένα από τα δυνατά σημεία της Ολλανδίας είναι το εξαιρετικό σύστημα μεταφορών της. Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα, δημιουργήθηκαν πολλά σημεία φόρτισης αυτοκινήτων. Έτσι οι πολίτες απέκτησαν το κίνητρο να οδηγούν ηλεκτρικά αμάξια.

#4 Υπάρχει μια πόλη της Ολλανδίας όπου κανείς δεν οδηγεί αυτοκίνητο.

 4
   Η Ολλανδική πόλη Houten θεωρείται το πιο ασφαλές μέρος στον κόσμο. Στις αρχές του 1980, 4.000 πολίτες της, πήραν την απόφαση να ενθαρρύνουν τους κατοίκους να ξεκινήσουν το ποδήλατο περισσότερο από τα αυτοκίνητα. Βήμα προς βήμα, όλοι οι κάτοικοι συνήθισαν να οδηγούν ποδήλατα και όχι οχήματα.

#5 Οι αρχές πρόκειται να απαγορεύσουν τις πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

5
   Τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στην Ολλανδία από το 2025. Εκτός αυτού, οι ιδιοκτήτες των εναλλακτικών αυτοκινήτων δεν θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Ως αποτέλεσμα, τα περιβαλλοντικά φιλικά αυτοκίνητα έγιναν 15.000 ευρώ φθηνότερα.

#6 Οι Ολλανδικές φυλακές συνεχίζουν να κλείνουν λόγω έλλειψης κρατουμένων .

6
   Πολύ καιρό πριν, η κυβέρνηση της χώρας έκανε σημαντικά βήματα για να μειώσει το έγκλημα και τα αποτελέσματα είναι φανταστικά. Από το 2009, έχουν κλείσει 19 φυλακές γιατί δεν υπήρχαν φυλακισμένοι.
Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, το μέσο ποσοστό φυλάκισης στην Ολλανδία είναι περίπου 163 άτομα ανά 100.000 ανθρώπους. Είναι λιγότερο από το μισό που υπάρχει στη Βραζιλία.

#7 Στην Ολλανδία υπάρχουν οικολογικοί αγωγοί – διαβάσεις άγριων ζώων για τα πλάσματα του δάσους.

7
   Ένα άλλο κύριο έργο της Ολλανδικής κυβέρνησης είναι η προστασία της άγριας ζωής. Ως εκ τούτου, κατασκευάστηκαν πολλές διαβάσεις ζώων ώστε να διασχίζουν το δρόμο με ασφάλεια από το ένα μέρος του δάσους στο άλλο.
       
               Και μετά, έλα συ κυρία Καρακώστα, κυρία Αυλωνίτου και όλα τα γραφικά συριζαρέικα   Πόκεμονς - με επικεφαλής τον γραφικό αρχιπαπαρδέλα Μπαρουφάκη, τους προοδευτικούς Φίληδες, Μπαλτάδες, Σκουρλέτους, Ζαχαριάδηδες και τους λοιπούς... κοπρίτες κολαούζους Καρανίκες- να μου κοντραριστείτε -εσείς όλοι οι θρασύτατοι κι ανάξιοι πολιτικοί απατεώνες- με τον Ντάϊσενμπλούμ. Με τετριμμένα, όπως: "Το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και κάλλος, τα ξύλινα μπλα-μπλα-μπλά... και ο σύγχρονος κάλος στον άδειο σας εγκέφαλο", θέλετε να ρίξετε τη χώρα στον... Μεσαίωνα της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της... αριστερής προόδου! Η ανεξάντλητη καραμέλα του: "Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες εσείς ζούσατε σε σπηλιές" , μας μάρανε.  Τρομάρα σας, αμόρφωτοι και γελοίοι κάφροι, που όπως πάτε θα αντιστρέψετε την Ιστορία και σε λίγο θα πάρουμε τα βουνά, ψάχνοντας γιά... σπηλιές!
   Και το άκρον άωτον της υποκρισίας, αλλά και του μύχιου πόθου του κόκκινου ελληνικού φασισταριού, η αποθέωση ενός στυγνού δικτάτορα και όμοια με δαύτο απατεώνα, ο οποίος κυβέρνησε απολυταρχικά μιά μικρή χώρα, εκμεταλλευόμενος την γεωγραφική της θέση και την συμπαιγνία με τις, δήθεν, εχθρικές ΗΠΑ, (άλλοι υποκριτές και παλιάνθρωποι κι αυτοί), που τον άφηναν να "παίζει" όπως θέλει τον δυστυχισμένο λαό του, με αντάλλαγμα την μίσθωση ολόκληρης περιοχής. Του διαβόητου, φοβερού και απάνθρωπου Γκουαντάναμο, γιά το οποίο -πολύ περιέργως- δεν άκουσα κουβέντα.
   Σ' αυτό το ανθρώπινο μίασμα, σπεύδει, πρώτος από τους πρώτους, να αποτίσει φόρο τιμής ο δικός μας... θαυμαστής του! Ίσως γιά να πάρει μαθήματα... δημοκρατικής συμπεριφοράς και ήθους, από το πνεύμα ενός άθλιου που επί μισόν -και βάλε- αιώνα κυβερνούσε, κατά τα γούστα, (και το "πουλί"), του- την ταλαίπωρη Κούβα.
   Ελπίζω, αν και δεν το πιστεύω κατά βάθος, πως αν το αριστερό τσούρμο συρθεί -εκόν άκον- σε εκλογές, το νουνεχές τμήμα του ελληνικού λαού θα ανοίξει, επί τέλους, τα μάτια του, θα προσπεράσει αγκιλωμένους ηλίθιους, συμπλεγματικούς αφιονισμένους  και ρομαντικά ραμολιμέντα και θα στείλει στα σκουπίδια -εκεί όπου ανήκει- όλο αυτό το αριστερό σκυλολόι που, μεθοδικά και ανάλγητα, ανασκάπτει, καταστρέφει και διαλύει στον βούρκο της μιζέριας τους, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου