Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αποκριάτικες, κωμικοτραγικές ιστορίες !

Γιά γέλια και γιά κλάματα

   -- Η ποιότητα ενός λαού διαμορφώνεται, κατά βάσιν, από την παιδεία του η οποία, κατ’ αναλογίαν, παρέχεται στον λαό από την πνευματική του ηγεσία. Αυτή με τη σειρά της, ελέγχεται και κατευθύνεται, βασικά, από το Υπουργείο Παιδείας.
   Έτσι δημιουργείται το πλέγμα εκείνο των υποδομών που εκπαιδεύει και μορφώνει ένα λαό και τον οδηγεί με γνώση, εμπειρία και σοβαρότητα στην πνευματική και οικονομική του ανέλιξη.
   Φανταστείτε τώρα ένα Υπουργείο με τον γελοίο τίτλο «… διά βίου μάθησης»(!), λές και η υγεία, η ασφάλεια, η εργασία, ή η εθνική ακεραιότητα δεν εμπίπτουν σε μόνιμη κρατική μέριμνα και σε «διά βίου» υποχρέωση του κράτους, αλλά αποτελούν περιπτωσιακή ασχολία του κρατικού μηχανισμού.  
   Φανταστείτε, επίσης, στην ηγεσία αυτού του υπουργείου μία ημιαγράμματη κυρία, του σκληρού κομματικού πυρήνα του κυβερνώντος κόμματος, και βάλτε στο κεφάλι έναν πρωθυπουργό περιορισμένης γνώσης της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας και όχι ιδιαιτέρως φημισμένο γιά ευφυΐα και τέτοια, ο οποίος και το καλημέρα που θα σου πει, θα πρέπει να το διαβάσει πρώτα!
   Κατά συνέπειαν, δεν πρέπει να εκπλήσσεται κανείς όταν πληροφορείται πως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη, (αλήθεια υπάρχει και τέτοιο; Πρώτη φορά το ακούω!), ανακήρυξε τον «αδελφό» Καντάφι ως «Διδάκτορα Ανθρωπιστικών Σπουδών»!!!
   Επειδή η γελοιότητα, το εμετικό «γλείψιμο» και η βλακεία θα πρέπει να έχουν το όριό τους αναμένουμε κάποιες παραιτήσεις κατάπτυστων πνευματικών ταγών.

   Το γεγονός μου θύμισε κάποια συζήτηση του Αϊνστάιν, στην οποία υπεστήριξε, κάποτε, ότι 2 πράγματα μπορούν να συγκεκριμενοποιήσουν την έννοια της απεραντωσύνης. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία!
   - Για το δεύτερο, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, είπε!

   -- Η στήλη δεν φημίζεται γιά μνησικακία και χαιρεκακία. Όμως πολύ το ευχαριστήθηκε το παριζιάνικο «κράξιμο» του αμετροεπούς, οινόφλυγα χοντρομπαλά, ο οποίος, απαίσιος, γλοιώδης και χυδαίος, (εσωτερικά και εξωτερικά), το «παίζει» ευφυής και «μάγκας». Ίσως επειδή έχει «κρυφά χαρτιά» και κρατάει στο χέρι τον άλλοτε υφιστάμενο και νυν προϊστάμενό του!
   Κάθε φορά που βγαίνει στο εξωτερικό του στραπατσάρουν την αλαζονεία. Όμως αυτός εκεί! Επιμένει να βγαίνει και ξεφτιλίζεται μη  χαμπαρίζων, ως "αυθεντικό" παχύδερμο!

   -- Χάλασε ο κόσμος, πάλι, σήμερα στα λαϊκίστικα πρωϊνάδικα με την αποκάλυψη ότι, κατ’ επιταγήν της τρόικα, όλα τα παρεχόμενα επιδόματα θα συμπυκνωθούν σε ένα.
   Έτσι, αν κάποιος ταλαίπωρος άνεργος έχει αναπηρία και τρία παιδιά κι έπαιρνε τρία κουτσοεπιδόματα, ως άνεργος, ανάπηρος και πολύτεκνος, γιά να τα κουτσοβγάλει πέρα, έχασε.
   Του λοιπού θα παίρνει από τα τρία το…. μακρύτερο!

   Πριν γελάσετε, σκεφθείτε ότι σε λίγο, όλοι το ίδιο θα παίρνουμε!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου