Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

"Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" !

Επικαιρότης

   Η Αριστερά, σε μια σπάνια στιγμή ενότητας απόψεων, καλεί το λαό σε «συνειδητή, μαζική και οργανωμένη» ανυπακοή στους κείμενους Νόμους, η εφαρμογή των οποίων θυσιάζει (!), όπως λέει, τα «λαϊκά δικαιώματα».
  - Μην πληρώνεται διόδια, μην πληρώνεται εισιτήρια και …Κύριος οίδε τι άρνηση θα επακολουθήσει αφού … τρώγοντας έρχεται η όρεξη!

   Η στήλη, πάντα ρηξικέλευθη και πρωτοπόρος, ρίχνει στο τραπέζι μερικές πρακτικές και χρήσιμες ιδέες, προς άμεση λαϊκή εφαρμογή.
   - Όσοι μένετε στο νοίκι, αρνηθείτε να το καταβάλετε στον ιδιοκτήτη σας. Η κατοικία είναι θεμελιώδες λαϊκό αγαθό το οποίο δικαιούνται όλοι δωρεάν.
   - Επισκεφτείτε το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς ή της αρεσκείας σας, γεμίστε ένα δύο καρότσια, ή όσα τέλος πάντων χρειάζεστε και φύγετε σαν κύριοι. Το φαΐ είναι αυτονόητο λαϊκό αγαθό, που πρέπει να παρέχεται, εννοείται, δωρεάν.
   - Επειδή εξ αρχαιοτάτων χρόνων «ο άρτος και τα θεάματα» πήγαιναν μαζί θα μπορείτε να μπαινοβγαίνετε σε κινηματογράφους, θέατρα, γήπεδα, «πολιτιστικά, κατά Γιαννόπουλο, κέντρα» και λοιπές εκδηλώσεις θεάματος τζάμπα. Ειδικά στα γήπεδα, όποιος τολμήσει να σας ζητήσει εισιτήριο τον περιποιείστε καταλλήλως. Εσείς οι «φίλαθλοι» ξέρετε πώς.
   - ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ή όποια τέλος πάντων επιχείρηση σας προμηθεύει νερό, από πλευράς πληρωμής, κομμένες μαχαίρι! Λαϊκά αγαθά! Ειδικά με τη ΔΕΗ, οι υπηρεσίες της είναι οφειλόμενες, αφού εμείς ως Έλληνες δίναμε στην Ανθρωπότητα επί αιώνες τα «φώτα» του πολιτισμού. Καιρός να μας επιστραφούν μερικά ψωροβάτ μηνιαίως, τώρα που τα φέρνουμε δύσκολα!
    - Η Εφορία, εννοείται, είναι χώρος άβατος και μιαρός. Επιβάλλεται η κυκλοφορία από, τουλάχιστον, δύο τετράγωνα απόσταση. Ότι χαρτί έρχεται στο σπίτι απ’ αυτήν το σκίζουμε με περιφρόνηση και το πετάμε.
   - Σε όλες τις πόλεις υπάρχει πλήθος κομψών καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, παιχνιδιών, μπεμπέ, δώρων, ειδών υγιεινής, υπεραγορές επίπλων, κ.λπ. Τα επισκεπτόμαστε, κατά το στυλ, το γούστο και την προτίμησή μας και ψωνίζουμε «κατά τις ανάγκες» μας, όπως αναφέρει το δεύτερο μέρος του γνωστού κομμουνιστικού σλόγκαν. (Το πρώτο που λέει «δουλεύουμε κατά τις δυνάμεις μας», παραλείπεται ως αναχρονιστικό και ξεπερασμένο!). Εννοείται ότι φεύγουμε από το μαγαζί μ’ ένα γλυκό χαμόγελο κι ένα ευγενικό «δεν πληρώνω»!

   Γιά την οικονομία του χώρου και του χρόνου σταματώ εδώ την εισήγηση αφήνοντας έκαστον εξ υμών να χρησιμοποιήσει, περαιτέρω, τη «συνταγή» για την ικανοποίηση αναγκών, πέραν των βασικών τις οποίες περιέγραψα, οι οποίες αφορούν τις ιδιαιτερότητες ενός εκάστου.
   Προσοχή μόνο στην ορθή εφαρμογή της. Γλυκό χαμόγελο και ευγενική διατύπωση.
   - Δεν πληρώνω!
   Τελικά, διαπιστώνοντας το απαράμιλλο, φιλολαϊκό προφίλ της ελληνικής Αριστεράς, ανέβλεψα αναγνωρίζοντας πόσο αριστερός είμαι, κατά βάθος, και πόσο άργησα να το καταλάβω ο βλαξ! Εν πάση περιπτώσει, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Σαλπίζω την Επανάσταση και καλό τον λαό μαζί μου στον αγώνα τον καλό! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!
- Αλέκα, Αλέξη, φέρτε μου δηλώσεις εγγραφής να υπογράψω! Αμέσως!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου