Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η "ελαφρότητα του νεοπασοκικού είναι" και το γενικό "δούλεμα",ως σύγχρονος παράγων πολιτικής.

Επικαιρότης

   1) Ο κ. Γ. Παπανδρέου, με το σθένος και την αποφασιστικότητα που οπλίζει η λογική του γνωστού γνωμικού : «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται» και με την πασίγνωστη «αλαφράδα» που ανέκαθεν χαρακτήριζε την οικογένεια Παπανδρέου, δεν δίστασε να δηλώσει, μεταξύ άλλων, ευθαρσώς (θάρρος και θράσος μια δρασκελιά απόσταση) ότι :
   - Δεν αισθάνομαι την ανάγκη ν’ απολογηθώ γιά τα λάθη του παρελθόντος !
   Και αμέσως, απελευθερωμένος και άνετος, λες και μόλις κατέβηκε από τον Άρη, άρχισε να κομπορρημονεί γιά τα σκληρά, πλην αναγκαία, μέτρα που είναι αποφασισμένος και ανένδοτος να λάβει, προκειμένου να διορθώσει παθογένειες, κακομάθειες, αμαρτωλούς εναγκαλισμούς με φαύλους συνδικαλιστάδες (τα, κατά Παπακωνσταντίνου, σπλάχνα μας !), ανεύθυνες πολιτικές και λοιπά «στραβά» που θεμελίωσε και φύτεψε στη χώρα ο αείμνηστος πατέρας του, προκειμένου να εδραιώσει το καθεστώς του, και τα οποία ανέχτηκε και υπηρέτησε και ο ίδιος, ως Υπουργός, επί χρόνια
   Έτσι ο λαός, αφού ως σύγχρονη Σταχτοπούτα καλόμαθε σε συνθήκες διαβίωσης πολύ πάνω από τις πραγματικές δυνατότητες της Οικονομίας του τόπου, καλείται τώρα ν’ αντιμετωπίσει, (το ρολόι χτύπησε, ήδη, μεσάνυχτα), τη σκληρή πραγματικότητα και να υποβιβάσει κατά 1/3, ακαριαία και απαραίτητα, το επίπεδο ζωής του.
   Και ο κ. Γ. Παπανδρέου, απαλλαγμένος από βάρη, ενοχές και, δυστυχώς, συναίσθηση ευθύνης, (ως προερχόμενος από πολιτική παρθενογένεση), συνεχίζει, «ανάλαφρα» και «απελευθερωμένος», την ανατεθείσα σ' αυτόν εργολαβία «σωτηρίας» του ελληνικού λαού, στραγγαλίζοντας και αποτελειώνοντάς τον. Αυτόν και μέχρι τα εγγόνια του, γιά το…. καλό του!

   2) Ο επί 30/ετία «σοσιαλιστής δικτάτωρ» πρόεδρος Μουμπάρακ, μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όπου, ως γνωστόν, προεδρεύει ο δικός μας σοσιαλίσταρος (!), με χθεσινό διάγγελμα ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, "την υπερηφάνεια του για τα νιάτα της Αιγύπτου που δίκαια διαδηλώνουν, με ζωντάνια, τη θέλησή τους για θεσμικές αλλαγές", που από σήμερα θ’ αρχίσει να εφαρμόζει…. ο ίδιος!
   Είπε επίσης πως θα κάνει ανακρίσεις για την αποκάλυψη των ενόχων του άδικου χαμού των δεκάδων διαδηλωτών και την παραδειγματική τιμωρία τους! Γι’ αυτό και …. δεν παραιτείται!!
   Τελικά η Ελλάδα, εκτός από τα «φώτα του πολιτισμού που….μπλα, μπλα, μπλα ….έδωσε στην Οικουμένη», διά του αλήστου μνήμης Ανδρέα έδωσε και τα φώτα του «δουλέματος» των απανταχού της Γης αφελών!
   Ο Μουμπάρακ, ο Ανδρέας και το «σοσιαλιστικό ιδεώδες»!

   3) Σήμερα, στην πρωινή εκπομπή γνωστού καναλιού, δεν εμφανίστηκε ζωντανά ο επίσης γνωστός λαϊκιστής, αγράμματος και αμετροεπής, καραγκιοζάκος με το πάνελ και τις «γλάστρες» του. Προφανώς λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων του σταθμού και της αντίδρασης των εργαζομένων. Και αυτό είναι και λογικό και θεμιτό.
   Όμως, εκείνο που είναι απαράδεκτο και κουτοπόνηρο, (απόλυτα συμβατό με το στυλ του παρουσιαστή και της εποχής που ζούμε) είναι πως ο σταθμός έβγαλε ολόκληρη πρόγραμμα με έντεχνη συρραφή αποσπασμάτων και στιγμιότυπα προηγουμένων εκπομπών, αφήνοντας την εντύπωση στον τηλεθεατή ότι όλα τα δρώμενα είναι ζωντανά! Κι όποιος το πιάσει, το ’πιασε. Μάλιστα έκαναν επιλογή των «δυνατών χαρτιών», δηλαδή γερές κόντρες, διαξιφισμούς, φιλολαϊκά και αβανταδόρικα θέματα και, βεβαίως, μπόλικο…. Ψωμιάδη, γιά να θολώσουν ακόμη περισσότερο τα νερά! Ένα μικρό "Best of", κάτω σε μιά γωνιά, και η μνήμη των πιο προσεκτικών τηλεθεατών εκθέτουν ακόμη πιο πολύ το κανάλι και την κουτοπονηριά του, αφού όσοι παρακολουθούσαν δεν πίστευαν στα μάτια τους και τ’ Αυτιά τους!
   Κάνοντας ζάπινγκ, αγουροξυπνημένος και μέχρι να συνέλθω, νόμιζα ότι είχα ονειρευτεί όσα έβλεπα, αφού όλα μου φαίνονταν κάπως γνωστά!

   Θα μου πείτε, και δικαίως, μέσα στο γενικό «δούλεμα», αυτό σε μάρανε;
   - Συμφωνώ απολύτως!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου