Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η "επιμήκυνση", οι συνειρμοί και οι οδυνηρές επιπτώσεις!

Γιά γέλια και γιά κλάματα

   Μεγάλη συζήτηση στα ευρωπαϊκά οικονομικά fora και μεγάλη προσπάθεια από την ελληνική κυβέρνηση γίνεται γιά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του τελευταίου δανείου σωτηρίας αλλά, αν είναι δυνατόν, και του συνολικού χρέους της χώρας. Οπωσδήποτε το γεγονός, σε πρώτη ανάγνωση , φαίνεται καλό και ωφέλιμο. Δίνει ανάσες στην κυβέρνηση και λασκάρει τον βρόγχο στον λαιμό της Οικονομίας.
    Όμως, από την άλλη, αυστηροποιεί τους ανανεούμενους όρους δανεισμού και λόγω των προσθέτων τόκων αυξάνει το συνολικό ύψος του χρέους. Επίσης παρατείνει μεν τον χρόνο αποπληρωμής, αλλά, από την άλλη, και την κηδεμονία της χώρας από τους ξένους.

   Συνειρμικά, η όλη ιστορία παραπέμπει στα καταστήματα που «αξιοποιούν» (σύγχρονη έκφραση του «πωλούν») σύνεργα και εξαρτήματα σεξ! Αυτά που έχουν σκοτεινές βιτρίνες, όπως άλλωστε και τα διάφορα ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, κ.λπ.
   Κάποια από τα εκεί "αξιοποιούμενα" (πωλούμενα) κατασκευάσματα συντελούν μεν στην «επιμήκυνση» και την, εκ του λόγου τούτου, αυξημένη ικανοποίηση, αλλά τα κόλπα αυτά, σε υπερβολική δόση, δημιουργούν μεγαλύτερο «τσούξιμο» και ακυρώνουν την ευεργετική συμβολή της βαζελίνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου