Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

" Μπράβο, κολονέλο". (Αποκριάτικη φαρσοκωμωδία, σε τρεις πράξεις)

Για γέλια και γιά κλάματα

Πράξη πρώτη
   Μπράβο, στο παλικάρι τον Πρωθυπουργό μας! Μπράβο στον «χαλκέντερο» κ. Πεταλωτή, στον «σταυραετό της λεβεντογέννας» κ.Καρχιμάκη, τον «αποφασιστικό διαλογιστή» κ.Ρέππα και την «ήρεμη δύναμη» κ. Ραγκούση!
       Τους « Σ – Κ – Ι – Σ – Α – Μ – Ε» !!!.
    Έντρομοι οι τροϊκανοί ζήτησαν συγγνώμη και έκαναν πίσω, επιτρέποντας, πλέον, σε μας να μας το κάνουν «από πίσω», σε όποια στάση μας βολεύει, ικανοποιώντας, ταυτόχρονα, το δημόσιο αίσθημα και το θιγμένο μας φιλότιμο!  Θρίαμβος !
   Υ.Γ. Την Ακρόπολη, πάντως, την διασώσαμε! Είναι «παλιατζούρα», είπαν, και δεν τους κάνει, προτιμούν νησιά, παραλίες, λιμάνια. Κάτι πιο σύγχρονο, τέλος πάντων!
   Βέβαια, εννοείται και το Ελληνικό! Εκείνο που ο αλήτης ο Σουφλιάς ήθελε να το μισοεκμεταλλευτεί (λίγη δόμηση, πολύ πράσινο), αλλά το ΠΑΣΟΚ το προόριζε για το μεγαλύτερο πάρκο του κόσμου!      (Αφού παίρναμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά, θα κάναμε μαζί εγκαίνια!).

Πράξη δεύτερη
   Σε διάφορες ιταλικές πόλεις, αλλά και στην Αθήνα, πλήθος γυναικών συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στον γηραλέο γόη Πρωθυπουργό τους.
   Ουρές ,να! Μεγαλύτερες κι απ’ του ΙΚΑ!
   Προφανώς, γιατί δεν τις κάλεσε να τους κάνει κι αυτονών «μπούνγκα-μπούνγκα»! Όμως που να τις προλάβει όλες ο άνθρωπος!
   Μάλιστα κάποιες από δαύτες, για να τις προσέξει καλύτερα, σκαρφάλωσαν κάπου ψηλά, έστρεψαν τα νώτα τους προς το Πρωθυπουργικό μέγαρο, ανέβασαν φούστες, κατέβασαν κιλότες και του τούρλωσαν τα…. προσόντα τους. Ευελπιστούσες, έτσι, σε κάποια … προτεραιότητα!
   Υ.Γ. Η πληροφορία ότι υπέδειξαν, έμμεσα, στον Πρωθυπουργό μας πως ν’ αντιμετωπίζει τις εφορμήσεις και τις άγριες διαθέσεις της τρόικα ελέγχεται ως ανακριβής, καθ’ όσον εμείς, εθνικά υπερήφανοι όπως πάντα, δεν δεχόμεθα υποδείξεις. Ξέρουμε, να τουρλωνόμαστε, μόνοι μας! Το γράψαμε και στα Μνημόνια!

Πράξη Τρίτη

   Μέσα στη βαβούρα της τροικανής επέλασης ξεχάσαμε ένα συγκλονιστικό γεγονός. Τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.
   Ο Μουμπάρακ, ως μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου ως γνωστόν προεδρεύει ο γίγας ο δικός μας, είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον «πρόεδρό» του, τον οποίον εκλιπαρούσε να του επιτρέψει να μείνει στην εξουσία, βία μέχρι τον Σεπτέμβριο. Να κανονίσει κάτι τελευταίες δουλίτσες, ως συνεπής σοσιαλιστής που είναι. (Κάποιες τελευταίες αγορές όπλων, να μαζέψει κάποιες οφειλόμενες μίζες, να μπαγλαρώσει κάτι υπόλοιπους αντιφρονούντες και κάτι τέτοια).
   Όμως ανένδοτος ο δικός μας ! Έβαζε τον δαιμόνιο Δρούτσα, με το άγριο, αλλά ονειροπόλο βλέμμα, να τον τραβάει απ’ το μανίκι προς την έξοδο! Μάταια, όμως, ο Αιγύπτιος δεν κούναγε ρούπι!
Μέχρι που του έσκασε το μυστικό!
   - Κατεβαίνω κάτω, και αλίμονό σου! Βάφω με φούμο τον Πεταλωτή να μοιάζει με στρουμπουλό Γιουσουφάκι, ντύνω τον Δρούτσα Άβερελ Ντάλτον και τη Μαριλίζα οδαλίσκη οριαντάλ κι έφτασα, κακομοίρη μου!
   Αυτό ήταν! Η απόλυτη απειλή ! Ο Μουμπάρακ ακόμη τρέχει!
   Υ.Γ. Ομολογουμένως συνεννόησή του με τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο δεν ανεφέρθη! 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου