Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Το παιχνίδι των λέξεων και η ανάγνωση πίσω απ' αυτές.

Επικαιρότης

   1) Η στήλη ανέκαθεν υποστήριζε ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει. Έχει πτωχεύσει σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο ηθικό. Στοιχείο που αν διεσώζετο, και μόνο του θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μηχανισμός ανάκαμψης. Η Κυβέρνηση, όμως, σε όλους τους τόνους διαλαλεί  υπερήφανα τη "διάσωση" προσπαθώντας να σπείρει αισιοδοξία.
   Εννοείται ότι κι αυτό εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της, πασίγνωστης πλέον, τακτικής της παραπληροφόρησης και εξαπάτησης του λαού, προκειμένου να "κολλήσει" μερικά, ακόμη, ένσημα στα κυβερνητικά πόστα.
   Στη σημερινή εποχή, ιδίως όταν ανήκεις στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη, τα χαρακτηριστικά μιας πτώχευσης είναι τελείως διαφορετικά από όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε και αναγνωρίζαμε.
   Η Ελλάδα, όντας, όντως πτωχευμένη, κρατιέται στη ζωή από το ένστικτο αυτοσυντήρησης των Ευρωπαίων εταίρων και, κυρίως, δανειστών της, που προστατεύουν έτσι τις επενδύσεις και τα δανεικά τους! Σιγά μην τους πήρε ο πόνος και θέλουν να μας σώσουν, επειδή μας αγαπάνε! Μας κρατούν ζωντανούς, μας ελέγχουν, μας κατευθύνουν και μας εξουσιάζουν! Μέχρις ότου, όταν και αν, (αυτοί θα το κρίνουν), βγάλουν το φις από την πρίζα!
   Παλιά, κάθε άρρωστος, όταν έφτανε η ώρα του, «έφευγε» εν ειρήνη. Σήμερα η τεχνολογία του επιτρέπει να «φυτοζωεί», αν και πεθαμένος, με μηχανήματα και σωληνάκια. Τάχα ότι ζεί!
   Ποιά η διαφορά, λοιπόν;

   Αν το να έρχονται τρεις άγνωστοι μάγκες, να σε λοιδορούν (φακελάκι) και να σου υπαγορεύουν, ξερά, τι θα ξεπουλήσεις και πώς θα κινηθείς, δεν αποτελεί πτώχευση, υποτέλεια και ξεφτίλα, τότε τι είναι; Ας μήν χάνουμε τις έννοιες.
   Ο κ. Γ. Παπανδρέου, βέβαια, λέει άλλα. Όμως άστε τον αυτόν, βρίσκεται αλλού. Δηλαδή, εντελώς «αλλού γι’ αλλού»!


   2) Ο κ. Γ. Παπανδρέου ανεφώνησε στη Βουλή «όχι άλλες τρόϊκες»!, ενώ επισήμως παρετάθη η επιβολή της στη χώρα για άγνωστο, ακόμη, χρόνο πέραν του αρχικά συμφωνηθέντος!
   Και θυμήθηκα, παλιά, τους πανηγυρισμούς στο Σύνταγμα για την απαλλαγή μας από τις αμερικανικές βάσεις, («Έξω οι βάσεις του θανάτου»!), όταν ακόμη και τώρα, αυτές μας κάνουν «Κούκου»!, από τη Σούδα!

   «Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα»!


   3) Με το τέλος της πρόσφατης Συνόδου της Ε.Ε, υπήρξε συνέντευξη του Πρωθυπουργού, που όλοι θαυμάσαμε, σε γκρό πλαν.
   Τον κ. Γ. Παπανδρέου, δεξιά του (όπως βλέπαμε) τον κ. Πεταλωτή και αριστερά, τον κ. Δρούτσα, δίπλα στην κ. Ξενογιαννακοπούλου!
   Το φοβερό «κουαρτέτο» που σκοτώνει, σκέφτηκα, και ένοιωσα τέτοια σιγουριά, εμπιστοσύνη, συγκίνηση και περηφάνεια, που δεν λέγεται! Μέχρι που, λόγω τιμής, δάκρυσα!

   Το σπουδαιότερο, σήμερα, είναι να ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε καλά χέρια!


   4) Ο, πάντα, παμπόνηρος κ. Γ. Καρατζαφέρης το διέπραξε πάλι! Ξέθαψε παλιά προσφώνηση της, τότε, Προέδρου της Βουλής, κ. Μπενάκη προς τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Παπούλια.
   Εκεί, στην προφητική, πράγματι, ομιλία της ανεφέρθη στα μέλλοντα να συμβούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, χάριν του στόχου της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

   Όμως ο πονηρός κ. Γιώργος αποσιώπησε αυθαίρετα την αρχή της πρότασης που έλεγε «Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση απαιτεί, κ.λπ., κ.λπ….», πράγμα που αναφερόταν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και αφήνει να εννοηθεί ότι η αναφορά αφορούσε, αποκλειστικά, τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου