Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ακεφιά, μελαγχολία, απογοήτευση

Επικαιρότης


Η γενική κατάσταση της χώρας, όπως καθημερινά αποκαλύπτεται (απενταρίες, διαφθορά, κακοδιοίκηση) αντανακλά και επηρεάζει την διάθεση κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Στερεί το κέφι για όλα, ακόμα και για διαμαρτυρία, για αντίδραση, για άμυνα. Εξουθένωση πλήρης.
Μια διάχυτη μελαγχολική παράλυση έχει απλωθεί στις ψυχές του κόσμου και ο φόβος κι η ανησυχία για το αύριο του εστιάζει τη σκέψη αποκλειστικά στα πεζά καθημερινά προβλήματα επιβίωσης και τον οδηγεί στην εσωστρέφεια και την απομόνωση.
Η στήλη εκφράζουσα τον κοινό νου και απηχούσα τον μέσο Έλληνα απεικονίζει κι αυτή την υπάρχουσα κατάσταση. Το μολύβι βαρύ κι ασήκωτο, το πληκτρολόγιο απωθητικό και το μυαλό άκεφο, αργόσυρτο και….αλλού ! ! !
Προσπαθώντας με την βία, σαν να πίνει το μουρουνόλαδο της παιδικής ηλικίας, να προβάλει κάποια αντίσταση στην πνευματική ολιγωρία και κατηφόρα διαλέγει τρία θέματα ν’ ασχοληθεί. Ίσα για να μην βαλτώσει πνευματικά στο υπάρχον σήμερα απέραντο και αξεπέραστο τέλμα.


Α) Ένα από τα λίγα εναπομείναντα ζωντανά κι αισιόδοξα κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας, μια αμυδρή ακτίνα φωτός είναι και ο Γυμναστικός Σύλλογος «Αρμονία». Ο Σύλλογος εδρεύει στο Π. Φάληρο και γυμνάζει καμιά ογδονταριά κοριτσάκια που αγαπούν την ενόργανη γυμναστική. Όαση πνευματικής και σωματικής υγείας στο σημερινό ελληνικό χάλι. Μια από τις λίγες «ελπίδες» για κάτι καλό στο γκρίζο μέλλον της ελληνικής νεολαίας.
Ε, λοιπόν, στον σύλλογο αυτόν στερούν την στέγη. Δηλαδή μία σάλα 150 μ2 περίπου που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Eν μέσω ολυμπιακών εγκαταστάσεων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, οι οποίες μένουν κλειστές κι εγκαταλελειμμένες να σαπίζουν στην αχρησία και αχρηστία. Από στενοκεφαλιά, τυπολατρία και γραφειοκρατία.
Ζητούνται σπέρματα κοινού νου !!


Β) Η Έλλη Παππά είναι γνωστή. Υπήρξε «σύντροφος» του Νίκου Μπελογιάννη στην πολιτική αλλά και την ερωτική ζωή και δράση. Και στην θανατική καταδίκη, στα άγρια και παράλογα εκείνα χρόνια (1952).
Η Παππά απέφυγε την εκτέλεση, προσωρινά λόγω εγκυμοσύνης και στη συνέχεια, οριστικά, επειδή ηρέμησαν τα πράγματα κι επεκράτησε η ψυχραιμία και λογική.
Σήμερα αποκαλύπτει ότι, εν όψει της εκτελέσεως του Μπελογιάννη, ο Νίκος Πλουμπίδης, άλλο επιφανές στέλεχος του ΚΚΕ, με μία επιστολή του, πραγματικά έξοχο δείγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας, που απέστειλε στην κυβέρνηση Πλαστήρα, προσεφέρθη να παραδοθεί και να δικαστεί (γνωστά τα περαιτέρω..) αρκεί να δοθεί χάρη στον Μπελογιάννη !
Ο αχαρακτήριστος Γ.Γ. τότε του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης (γράφω «αχαρακτήριστος» για να μην πω «εγκληματίας» και εξοργίσω περισσότερο κάποιους φίλους μου κομμουνιστές, οι οποίοι γνωρίζουν την αλήθεια αλλά την αποκρύπτουν κι από τον εαυτό τους ακόμα, κατ’ επιταγήν νοοτροπίας που θα διαβάσετε στην συνέχεια) κατήγγειλε την επιστολή του Πλουμπίδη ως «πλαστή» και τον ίδιον ως «χαφιέ» και προδότη! Αποτέλεσμα ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε, ενώ θα μπορούσε να είχε σωθεί! Σκληρή και άδικη μοίρα κάποιων αγνών ιδεολόγων (η στήλη τιμά τη συνέπεια στις όποιες ιδέες, έστω κι αν διαφωνεί μ’ αυτές) όπως, λ.χ, και του άλλου «ξεπουλημένου» ένεκα σκοπιμοτήτων, του Άρη Βελουχιώτη.
Πέραν από τα θλιβερά γεγονότα των ταραγμένων και παράλογων εκείνων χρόνων και τους άδικους χαμούς πλήθους ανθρώπινων ζωών, προκαλεί μεγάλη εντύπωση στην στήλη ο τρόπος λειτουργίας του ΚΚΕ και η νοοτροπία των «στρατευμένων» και πλήρως υποτεταγμένων (πνευματικά παγιδευμένων, θα έλεγα) φανατικών μελών του.
Κόντρα όχι μόνο σε κάθε λογική και ηθική, αλλά και σ’ αυτό τούτο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Ακούστε την συνέχεια
Ο Νίκος Πλουμπίδης, μετά την ανακοίνωση του Ζαχαριάδη, επίσημου εκφραστού της κομματικής γραμμής, εδήλωσε τα εξής:
- Εφ’ όσον το Κόμμα χαρακτηρίζει τον Πλουμπίδη «χαφιέ» και «προδότη», οι αντιρρήσεις του (του Πλουμπίδη εννοείται) θα πρέπει να διατυπωθούν στα εσωτερικά όργανα του Κόμματος. Για όλο τον άλλο κόσμο ο Πλουμπίδης είναι και χαφιές και προδότης !!!
Αξιοθαύμαστη η αυταπάρνηση και αυτοθυσία του ανθρώπου, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να ιδρυθεί ειδικός κλάδος στην Ψυχιατρική επιστήμη για ν’ αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Ο Φρόυντ, εν προκειμένω, θεωρείται ανεπαρκής !
Με τέτοιες αγκυλώσεις και εθελοτυφλώσεις δεν είναι καθόλου περίεργο το γεγονός ότι την σημερινή απαξίωση των κομμάτων που κακοδιοίκησαν και χρεοκόπησαν την χώρα αδυνατεί να την καλύψει και εκμεταλλευτεί η Αριστερά.
Εποχές που οι συνθήκες απαιτούν μια λογική και σώφρονα ευρωπαϊκή αριστερά η οποία να προτείνει σοβαρές, υπεύθυνες και εφαρμόσιμες λύσεις και όχι αγκυλώσεις σε παλαιολιθικά πρότυπα ή σαχλαμαρίστικες «συνιστώσες» με βαρύγδουπες ανακοινώσεις του τύπου «Να απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα στους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου» ή «Αν εκλεγώ περφερειάρχης θα απαγορεύσω την είσοδο στην Τρόϊκα» ! Με τέτοιες κουταμάρες δεν προσελκύεις κόσμο. Τον διώχνεις !
Και σαν το κερασάκι στην τούρτα, βγαίνει ο γιος του Ζαχαριάδη και δηλώνει θρασύτατα: « Ο Ζαχαριάδης (πατέρας του) δεν πούλησε τον Μπελογιάννη» !
Καλά, σας πιστέψαμε !


Γ) Πολύς ντόρος γίνεται πάλι για το Ελληνικό και το πάρκο του.Τα γνωστά πασοκικά φληναφήματα που άλλοτε το ήθελαν, εξ ολοκλήρου, πάρκο ! (επειδή μιλάμε για περίπου 7500 στρέμματα, θα ήταν διπλάσιο του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης). Ο γνωστός ελληνικός λαϊκισμός που απευθύνεται στους διαθέτοντες ευήκοα ώτα γνωστούς χαχόλους και άλλοτε μιλά για καζίνα, αξιοποιήσεις και άλλα τρελά και ανέφικτα.
Η Αθήνα δεν χρειάζεται ένα τεράστιο, δυσπροσπέλαστο και δαπανηρό στην συντήρησή του πάρκο, αλλά πολλά μικρότερα και διάσπαρτα μέσα στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της. Ανάσες πρασίνου. Πολλές και μικρές.
Μια καλή πρόταση θα ήταν, αφού προσμετρηθούν όλες οι παράμετροι, η εξής.
Παράμετροι
α) Η μητροπολιτική Αθήνα στερείται, μέσα στον αστικό της ιστό, παντελώς πρασίνου.
β) Η όλη διαδικασία αξιοποίησης απαιτεί πολύ χρήμα, γενναίες αποφάσεις και παραμερισμό των αντιδράσεων που, οπωσδήποτε, θα υπάρξουν (Κοιτάξτε τι έγινε στο Βοτανικό με το γήπεδο του ΠΑΟ).
γ) Η σημερινή συγκυρία εννοεί την ταχεία εκτέλεση της απόφασης.
Πρόταση
α) Κατόπιν μελέτης επιλέγονται τα σημεία (περιοχές) της Αθήνας που χρειάζονται απαραίτητα πράσινους πνεύμονες.
β) Προσδιορίζονται στα σημεία αυτά 2 – 3 ( ή και περισσότερα, αναλόγως) οικοδομικά τετράγωνα που θα κατεδαφιστούν για να μετατραπούν σε πάρκα και άλση και αποτυπώνονται οι επί μέρους ιδιοκτησίες τους, επισταμένως και λεπτομερώς.
γ) Προσδιορίζεται στην τεράστια έκταση του τέως αεροδρομίου οικιστική ζώνη στην οποία θα ανεγερθούν πολυκατοικίες με συνολικό πλήθος διαμερισμάτων, τουλάχιστον, ίσον με τις κατεδαφιζόμενες κατοικίες. Εκεί, δια κλήρου, θα μεταστεγαστούν, σε ισομεγέθη κατά το δυνατόν διαμερίσματα, όλοι όσων οι ιδιοκτησίες απαλλοτριώθηκαν στις πρώην γειτονιές τους.
δ) Εννοείται ότι το έργο θα πραγματοποιείται σταδιακά με χρηματοδότηση γιγαντιαίου, οικονομικά, φορέα, ο οποίος θα έχει σχετικά κίνητρα, π.χ, κάποια στρέμματα δι’ ιδίαν εκμετάλλευση. Η εμφάνιση του Κατάρ στο προσκήνιο, αν δεν αποτελεί κι αυτή μια ακόμη από τις γνωστές μπαρούφες του ΠΑΣΟΚ, αλλά συνιστά σοβαρή επενδυτική πρόταση θα μπορεί να λειτουργήσει προς μία τέτοια κατεύθυνση.
Και, οπωσδήποτε, θα περισσέψει χώρος για ένα μεγάλο και αξιοπρεπές πάρκο στην περιοχή, μαζί με άφθονους χώρους για πλήθος άλλων πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. 
Η πρόταση αποτελεί αρχική σκέψη και δίνει την κατεύθυνση και την φιλοσοφία αντιμετώπισης του θέματος. Η επεξεργασία, προφανώς, θέλει πολλή δουλειά και πολλή μελέτη. Η στήλη ρίχνει την ιδέα.

2 σχόλια:

  1. αξιόπιστη και σοβαρή προσφορά δανείου

    Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, το οποίο κυμαίνεται από 4.000 έως 500.000 ευρώ σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους και στις πραγματικές ανάγκες, το επιτόκιο είναι 3% ετησίως. "Χρηματοπιστωτικά δάνεια, υποθήκες, δάνεια επένδυσης, δάνεια αυτοκινήτων, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να ικανοποιήσω τους πελάτες μου εντός 3 ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας.
    Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο dimopouloualexandra71@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε μαζί μου με το WhatsApp: +306972169483

    ΑπάντησηΔιαγραφή