Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η αποδοχή των γραμματίων, τα μαρούλια και τα αγγούρια.

Θέσεις - Απόψεις

Οι παλιοί, με τη γνωστή λαϊκή τους σοφία έλεγαν γιά τα γραμμάτια, αφού εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν επιταγές, ομόλογα, κάρτες και όλο εκείνο το πλέγμα των Σειρήνων που σε παγιδεύει στον καταναλωτισμό. "Τα γραμμάτια όταν τα υπογράφεις και κάνεις τη δουλειά σου είναι μαρούλια και όταν, στη λήξη τους, καλείσαι να τα πληρώσεις γίνονται αγγούρια"!
Εμείς, ως χώρα, αναλάβαμε με την υπογραφή του Μνημονίου να πληρώσουμε, τοκοχρεολύσια του πακέτου στήριξης, μαζί με τις δόσεις των παλαιών δανείων, γιά μεν το 2014 περίπου 70 δις ευρώ και γιά το 2015, αντίστοιχα, κάπου 76 δις!
Όποιος αισιοδοξεί γιά το εφικτό του πράγματος, ασφαλώς, δεν περιπατεί επί της γης αλλά ίπταται όλβιος, πανευτυχής και αμέριμνος! Μακάριος και τον ζηλεύω!

Τότε γιατί αναλάβαμε αυτή την υποχρέωση, ως Κυβέρνηση; Πανεύκολη απάντηση!
Αγοράζουμε χρόνο, αφ’ ενός, κάνοντας καθυστέρηση και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και, αφ’ ετέρου, για οφίτσια, ματαιοδοξία, αυτοπροβολή, δημοσιότητα. Γιά αναγνωρισιμότητα και γιά να κολλήσουμε μερικά ένσημα σε κυβερνητικά πόστα, υψηλόβαθμες και υψηλόμισθες θέσεις που εξασφαλίζουν γρήγορες και παχυλές συντάξεις. Παραβλέποντας και απολακτίζοντας την «ώρα της αλήθειας»,  με νύχια, δόντια και ψέματα, έως το απώτατο δυνατό χρονικό όριο. Όσο μπορούμε και όσο μας παίρνει! Δηλαδή ό,τι οριοθετεί τις λέξεις «πολιτική αρπαχτή»!
Και μετά βλέπουμε! Έχει ο Θεός!
Όσο γιά δικαιολογίες, όταν πέσουν οι μάσκες, τι πιό απλό. Κοιτάξτε τι γίνεται και τι λέγεται σήμερα. Πώς το «άσπρο» γίνεται «μαύρο», μπροστά στα μάτια μας, θρασύτατα και «αντιστάσεως μη ούσης»! Δυστυχώς η συνταγή είναι παλιά, δοκιμασμένη και, αλίμονο, επιτυχημένη. Μερικά κανάλια και τα κυριότερα συνδικάτα δικά μας και τα μεσάνυχτα γίνονται μεσημέρι, στο άψε- σβήσε!
Προετοιμαστείτε κατάλληλα γιά να μην αιφνιδιαστείτε! Αν σήμερα ο βρόγχος σας πνίγει, σκεφτείτε τι σας περιμένει τότε!

Γιά σήμερα αυτά τα λίγα και αισιόδοξα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου