Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Περί Χιλιανών μεταλλωρύχων και ... άλλα ψιλά.

Σχολιασμοί

Αποτελεί πολύ ευχάριστη έκπληξη η, προς το παρόν, ομοψυχία των τυχερών Χιλιανών μεταλλωρύχων που πήγαν μιά τσάρκα μέχρι τον άλλο κόσμο και γύρισαν σώοι και αβλαβείς, σε σχέση με την οικονομική εκμετάλλευση της περιπέτειάς τους.
Διακηρύσσουν κοινή εκμετάλλευση του πακτωλού χρημάτων που, οπωσδήποτε, τους περιμένει από ΜΜΕ, συγγραφείς και κινηματογραφιστές.  Λεφτά με ουρά !
Κρατείστε στη μνήμη σας αυτήν την ανάρτηση και μετράτε σε πόσες ημέρες θα γίνουν όλοι σκορποχώρι, (θύματα της ανθρώπινης πλεονεξίας και αδηφαγίας), πουλώντας καθένας, γιά πάρτη του, την ιστορία του. Τι ανταγωνισμός και τι μίσος θα περισσέψει τελικά !
Η στήλη κάνει πρόβλεψη, ευχόμενη από βάθους καρδίας να διαψευστεί.
Καταραμένο χρήμα, πόσο ισχυρούς δεσμούς μπορείς να διαλύσεις !


Λέγεται ότι δεν υπάρχει τέλος στη «σκάλα του κακού», που, βεβαίως, είναι πάντα κατηφορική.
Έτσι το είδαμε κι αυτό το κατάπτυστο. Την πρόσκληση των πολιτών στη ρουφιανιά και το κάρφωμα. Ευτυχώς που η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει την, εξ αποστάσεως, κατάδοση οπότε δεν θ’ αξιωθούμε να δούμε κουκουλοφόρους καταδότες να οδηγούν νύχτα τους άντρες του ΣΔΟΕ.
Οποία κατάντια, οποίος αμοραλισμός ! Ίσως θα πρέπει να προστεθεί, σαν τελευταίο άρθρο στο Σύνταγμα, πως ο φορολογικός μηχανισμός της Ελλάδας στηρίζεται στους ρουφιάνους Έλληνες !
Περιμένω σλόγκαν στα ΜΜΕ : «Καρφώστε και σώστε» ή «Είναι στα καθήκοντά σου, κάρφωσε το γείτονά σου» ή «Ρουφιανισμός ή βαρβαρότητα» ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων.
Απορώ πώς δεν βρέθηκε κανείς ακόμη, να υπενθυμίσει ότι το μέτρο του «φοροκαρφώματος» εφευρέθηκε επί χούντας, με την δημοσίευση και δωρεάν διανομή δίτομου ογκώδους βιβλίου με τα ονόματα και δίπλα τα δηλούμενα ποσά όλων των φορολογουμένων !
Απορώ πώς ξέφυγε η ορθή αυτή επανεφαρμογή του μέτρου από τα κυβερνητικά, κατ’ όνομα σοσιαλιστικά, σαΐνια και το εφαρμόζουν μισό και σχετικά ατελέσφορο !
Πάντως μέχρι και η χούντα κατάλαβε το απεχθές του μέτρου και το απέσυρε σύντομα.
Ας ελπίσουμε ότι και οι κήρυκες του «πρώτα ο πολίτης» να το καταλάβουν και να το αποσύρουν έγκαιρα. Εκτός αν εννοούν «πρώτα ο πολίτης»….. στη ρουφιανιά !


Προ λίγων ημερών, (όποιος θέλει ανατρέχει και το βρίσκει), σε σχετική ανάρτηση ισχυρίστηκα ότι οι μεγάλες μπίζνες με τους Άραβες είναι, απλώς, μεγάλες φούσκες. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις….. η πρώτη έσκασε. Ππαφφφφ !
Οι άνθρωποι αυτοί είναι τελείως αναξιόπιστοι και όποιος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει μαζί τους δουλειά, και μάλιστα μεγάλη, είναι αιθεροβάμων.
Κοιτάξτε στο παρελθόν, με Πρωθυπουργό τον Αντρέα, όπου παρ’ όλες τις αγκαλιές και τα σάλια, τα γλυψίματα και τις ρεβεράντζες, με όλους εκείνους τους απίθανους αξούριγους που φορούσαν τα τραπεζομάντιλα στο κεφάλι και τις προσδοκίες για εισροή πακτωλών πετροδολλαρίων, δεν μπήκε στη χώρα ούτε σέντσι !
Άλλα τόσα θα μπουν και τώρα.
Φούμαρα ο Αστακός. Αντί αστακομακαρονάδα θα τρώμε μιά μακαρονάδα σκέτη, ορφανή. Όμως ετοιμαστείτε γιατί μεγαλύτερη φούσκα θα μας προκύψει το Ελληνικό-Λας Βέγκας και η επένδυση - μαμμούθ ! Μη φάτε γιατί έχει γλάρο ! (Αλλώστε δίπλα στη θάλασσα είμαστε).
Ο ψωριάρης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια !
Κοντός ψαλμός, αλληλούια !









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου