Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. "Επιχείρηση Δελαπατρίδης"!

Θέσεις - Απόψεις

Οι απόψεις της στήλης για τη συμμετοχή ή μη σε κάθε εκλογική διαδικασία είναι σταθερές, διαχρονικές και αμετάβλητες. Θεωρεί την συμμετοχή, για τον κάθε δημοκρατικό πολίτη, ως ιερή υποχρέωση, ύψιστο καθήκον και αναφαίρετο δικαίωμα.
Οι εκλογές αποτελούν την καταλληλότερη στιγμή όπου ο ψηφοφόρος εκφράζει έγκυρα, έγκαιρα και υπεύθυνα την κριτική του για το χθές, την γνώμη του για το σήμερα και την βούλησή του για το αύριο.
Τα ανωτέρω αποτελούν παγιωμένες και αδιαπραγμάτευτες θέσεις από την περίοδο της Χούντας τότε που η Αστυνομία κυνηγούσε και ξυλοφόρτωνε, όσους διαδηλωτές τολμούσαν να κραυγάσουν  «Εκλογές»! Επίσης, θεωρεί την επιλογή της λευκής ή άκυρης ψήφου ενέργεια, τουλάχιστον, ανεύθυνη, ατελέσφορη και σε τελευταία ανάλυση ανόητη! Όση δικαιολογημένη πίκρα κι απογοήτευση κι αν κρύβει μέσα της, αφού αποτελεί πράξη ατελέσφορη και άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος, καθ’ όσον δεν αποτρέπει την εκλογή αυτών που σκοπείται η αποδοκιμασία. Π.χ. αν σε μία, υποτιθέμενη, πόλη 100 ατόμων, οι 90 είτε απόσχουν είτε ψηφίσουν λευκό ή άκυρο και οι 10 ψηφίσουν έγκυρα, οδηγούμαστε στο τραγελαφικό αποτέλεσμα του να αρκούν 6 (!) ψήφοι για να εκλεγεί ο Δήμαρχος, όχι των 10 αλλά των 100! Μια τέτοια ενέργεια θυμίζει εκείνον που έκοψε τα «τέτοια» του για να τιμωρήσει …. τη γυναίκα του! Συνεπώς το λευκό και το άκυρο είναι ή δεν είναι αλυσιτελής αντιδημοκρατική ηλιθιότητα ;
Οπωσδήποτε οι προσεχείς εκλογές αποτελούν ήσσονος σημασίας εκλογική αναμέτρηση, σε σχέση με τις βουλευτικές, επιτρέποντας ψήφο εκτός και πέραν διαμορφωμένων πολιτικών πεποιθήσεων. Ιδίως σήμερα που υπάρχει γενική απέχθεια και αποστροφή προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου, σε προσωπικό επίπεδο, ανεξαρτήτως ιδεολογικού φάσματος και ο κόσμος μπαίνει εύκολα στον πειρασμό να εκφράσει την αποδοκιμασία του απέχοντας ή μέσω της λευκής και της άκυρης ψήφου. Δηλαδή λάθος στο λάθος!
Η στήλη ξεκινά από την βεβαία θέση ότι την επομένη των εκλογών (άντε και των επαναληπτικών) η χώρα θα διαθέτει δημοτικούς και περιφερειακούς άρχοντες, ο κόσμος να χαλάσει, και θα ξαναέχουμε πάλι μία από τα ίδια και θέλοντας να σπάσει το δημιουργημένο πολιτικό απόστημα κάνει μια πρόταση ευχόμενη να μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον και παγκόσμια πρωτοτυπία.
Είναι γνωστόν ότι η χώρα, όπως όλες οι χώρες του κόσμου, βρίθει από γραφικούς τύπους που σε κάθε εκλογές «κατεβαίνουν» υποψήφιοι, βγαίνουν στα μπαλκόνια και προσφέρουν μπόλικη ψυχαγωγία σπάζοντας την ένταση των ημερών. Οι παλαιότεροι θα θυμόνται σίγουρα τον αξέχαστο Αρμάνδο Δελαπατρίδη και οι πιο παλιοί την μεγάλη Μαρίκα Παλαίστη!


Προτείνεται να αναζητηθούν ανά την επικράτεια τέτοια «ψώνια», κυρίως στους μεγάλους Δήμους, να ενθαρρυνθούν να υποβάλουν υποψηφιότητα, να υποστηριχθούν και να προβληθούν έντονα και, τελικά, να υπερψηφιστούν! Από όλους τους υποστηρικτές της αποχής και της αρνητικής ψήφου!
Μπορείτε να φανταστείτε την χώρα να ξυπνά στις 8 Νοεμβρίου γεμάτη από Βεργήδες ή Λεβέντηδες Δημάρχους; Μπορείτε να φανταστείτε π.χ. την γνωστή Τσιτσιολίνα, πρωθυπουργό της Ιταλίας ή την «εθνική» μας Τζούλια περιφερειάρχη Αττικής ;
Μπορείτε να φαντασθείτε τι παγκόσμιος σάλος θα προκληθεί, σε τέτοια περίπτωση;
Επειδή η γελοιοποίηση αποτελεί την καυστικότερη σάτιρα θεωρώ ότι αυτό το ενδεχόμενο θ’ αποτελέσει τον ισχυρότερο κόλαφο στο σάπιο πολιτικό μας σύστημα και μια τρανή απόδειξη ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι άξιοι απόγονοι ενός Αριστοφάνη και διαθέτουν ωριμότητα, αξιοπρέπεια και,
προ πάντων, χιούμορ στην αντιμετώπιση αυτών που απεργάστηκαν την κατάντια του!


Για σκεφθείτε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου