Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η αποσυμφόρηση των φυλακών.

Επικαιρότης

Το πρόβλημα της παραβατικότητος, της εγκληματικότητος αλλά και της χωρητικότητος των φυλακών είναι γνωστή. Είναι, όπως όλα στη χώρα μας, αντιστρόφως ανάλογη προς τις ανάγκες της.
Κατά συνέπειαν η λήψη κάποιων μέτρων γιά την αποσυμφόρησή τους αναγκαία.
Όμως απαιτείται πολλή μελέτη και πολλή περίσκεψη στη λήψη μέτρων.
Φημολογείται ότι πρόκειται ν’ απελευθερωθούν, συλλήβδην, όλοι οι «φτωχοδιάβολοι», κατά την υπουργική δήλωση (κατά λέξη του κ. Καστανίδη), μικροκλεφταρέοι, μικροαπατεώνες, κλπ., όπως επίσης και όλοι όσοι αδυνατούν να εξαγοράσουν τις μικροποινές τους η να καταβάλουν τα δικαστικά έξοδα!

Παραμερίζοντες προς στιγμήν όλες τις λαϊκίστικες και «φιλάνθρωπες» συγκατανεύσεις για το μέτρο, ας προβληματιστούμε με την εξής σκέψη.
Η κοινωνία, στο επίπεδο του απλού μέσου πολίτη, δεν κινδυνεύει τόσο από τον μεγαλοεγκληματία του οργανωμένου εγκλήματος που στοχεύει τους μεγάλους στόχους, (Τράπεζες, Σούπερ μάρκετ, μεγαλοκαρχαρίες, κλπ.) όσο από το πλήθος των μικροκακοποιών, μικροκλεφτών και πορτοφολάδων που λυμαίνονται τις αστικές συγκοινωνίες, παραβιάζουν σπίτια και καταστήματα, αρπάζουν τσάντες στο δρόμο και γενικά έχουν δημιουργήσει το σημερινό κλίμα της ανασφάλειας που διακατέχει την κοινωνία μας.
Με τα σχεδιαζόμενα μέτρα όλοι αυτοί οι κύριοι θα ξεχυθούν ελεύθεροι στους δρόμους, προστιθέμενοι στους ήδη υπάρχοντες ασύλληπτους «συναδέλφους» τους, για να συνεχίσουν απερίσπαστα την δράση τους.
Μάλιστα κατά πολύ θρασύτερο τρόπο, αφού σε περίπτωση σύλληψής τους, θα αρκεί η δήλωση ανέχειας γιά να αποφεύγουν πληρωμές προστίμων και ποινών και έτσι θα αφήνονται πάλι ελεύθεροι κι ασύδοτοι. Και πάει λέγοντας!

Πολλοί καταλαβαίνουν το νόημα της ανάρτησης, έχουν κακή πείρα, και συμφωνούν. Κάποιοι θα αδιαφορήσουν και κάποιοι άλλοι, οι «προοδευτικάριοι», σίγουρα θα αγανακτήσουν. Δεν τους αδικώ. Όταν όμως εξαφανιστεί το πορτοφόλι τους απ’ την τσέπη στο μετρό, όταν βουτήξουν την τσάντα ή το σταυρό με την αλυσίδα από τον λαιμό της γυναίκας τους στο δρόμο κι όταν εξαφανιστεί το αυτοκίνητό τους από το πάρκινγκ, τότε θα καταλάβουν κι αυτοί! Αν, μάλιστα, έχουν την τύχη να γυρίσουν ένα βράδυ σπίτι και το βρουν λεηλατημένο και «ξεκοιλιασμένο», τότε θα το εμπεδώσουν πλήρως!
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου