Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ο ελληνικός "Μαύρος Σεπτέμβρης" προ των πυλών !

Θέσεις - Απόψεις

Ως μη διαθέτουσα κομματική ταυτότητα, η στήλη, και ανέκαθεν θεωρούσα την Πολιτική ως υπηρέτη και όργανο της Οικονομίας, δεν σεληνιάζεται υπέρ η κατά οιουδήποτε κόμματος η μέρους του «πολιτικού προσωπικού» (sic).
Και αντιμετωπίζει με πολύ σκεπτικισμό και μελαγχολικά χαμόγελα τις συμπεριφορές των μεγαλοδημοσιογράφων των καναλιών οι οποίοι αμιλλώμενοι αλλήλους σε λαϊκισμό σκυλεύουν το χάλι της χώρας τυρβάζοντας μόνο γιά τις μετρήσεις της AGV.  Καθώς και τους σπιθαμιαίους πολιτικάντηδες - σωτήρες που βλέπουν το γυαλί ως εφαλτήριο προβολής των ιδιοτελών προσωπικών και κομματικών τους επιδιώξεων παίζοντας σ’ αυτό αφελή, γιά τον κοινό νου, μικροπολιτικά παιχνίδια.
Όλοι «υποδύονται», λαϊκίζοντας αφόρητα, και εκμεταλλευόμενοι το σοκ και την αφασία του λαού από τη κεραμίδα που του έπεσε, ξαφνικά, στο κεφάλι.
Η πραγματικότητα είναι μία και αμείλικτη. Όσο δεν παράγεται «πίττα» στο τόπο, αλλά νοιαζόμαστε μόνο γιά τη μοιρασιά της, βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο, και στηριζόμαστε αποκλειστικά στο δισκάκι της επαιτείας των δανεικών, προκοπή δεν πρόκειται να γίνει !
Οι διαμαρτυρίες, οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις μπορεί να εκτονώνουν, προς στιγμή, τη λαϊκή οργή αλλά δεν βοηθούν καθόλου την οικονομία. Ούτε οι αγανακτισμένες, και δίκαιες, καταφυγές των νέων σε κομμουνιστικούς χώρους και αγκαλιές, τη γλύκα των οποίων, ευτυχώς γι’ αυτούς, δεν εβίωσαν, αποτελούν σοβαρή λύση.
Το μυστικό κρύβεται στη «πίττα» και τη παραγωγή της η οποία, όμως, θέλει σωφροσύνη, συγκρότηση, λογική, επενδύσεις, χρηστή διαχείριση, εργασιακή ειρήνη και, πάνω απ’ όλα, δουλειά, δουλειά και δουλειά.
Δυστυχώς όσο βλέπουμε φαινόμενα τύπου καμποτάζ και νεαρούς καλοντυμένους απεργούς, δήθεν «ναυτεργάτες», με σημαίες του ΠΑΜΕ κρεμασμένες σε κοντά και χοντρά στειλιάρια – ρόπαλα επιβολής του «δίκιου του εργάτη», να κλείνουν λιμάνια και να εμποδίζουν τουρίστες να αποβιβαστούν, δεν υπάρχει μέλλον, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της λαλίστατης κ. Κανέλλη να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα.
Η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινώνεται συνεχώς, οι δείκτες θα το επιβεβαιώνουν και η Ελλάδα θα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, βυθιζόμενη στο τέλμα της ύφεσης, της ανεργίας και της ανέχειας, με όλα τα σενάρια ανοιχτά. Το Σεπτέμβριο η ασφυξία θα είναι απελπιστική. Ετοιμαστείτε γιά το χειρότερο. Έρχονται καταστάσεις πολύ περισσότερο δυσμενείς απ’ όσο η φαντασία μας μπορεί να συλλάβει. Τίποτε, πλέον, δεν θα είναι απίθανο.
Ανάγκαν και θεοί πείθονται !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου