Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

".. Δεν έχει πλοίο γιά σέ, δεν έχει οδό..."

Θέσεις - Απόψεις

Χθες η κ. Ευρυδίκη αγόρασε από το σούπερ μάρκετ ένα πακέτο μανταλάκια. Τα παλιά, κλασικά ξύλινα μανταλάκια. Αυτά που οι παλιοί γυρολόγοι παλιατζήδες ανταλλάσσανε με μπουκάλες. Μιά μπουκάλα, 12 μανταλάκια. Άρα είδος ευτελές και περιφρονημένο.
Κοιτώντας το χάρτινο περιτύλιγμα με την περιγραφή του προϊόντος, ( είδος, τίτλος, κλπ), σε άψογα ελληνικά, πρόσεξα κάτω κάτω να γράφει. Εισαγωγή Βουλγαρίας ! !
Έχοντας αγοράσει, κατά κόρον, στο παρελθόν σκόρδα, κάστανα, αναμνηστικά τσολιαδάκια (!) κλπ από Κίνα, πατάτες από Κύπρο, Αίγυπτο (καταπληκτικές) και Γαλλία και φρούτα από Χιλή, σκέπτομαι τι στο διάβολο θα παράξει αυτή η ρημάδα η χώρα που να το πουλήσει έξω και να φέρει μέσα φρέσκο, ζεστό χρήμα. Γιά να μπορέσει να αντιπαλέψει τα τεράστια χρέη κι ελλείμματα που συνεχώς δημιουργεί, παρά το θανατηφόρο σφίξιμο του ζωναριού των πολιτών της.
Όταν μάλιστα ακούς και βλέπεις όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στη μόνη πηγή εσόδων που μας περίσσεψε, τον τουρισμό, ε’ είναι να τρελαίνεσαι τελείως !
Αρπαχτές, αισχροκέρδεια, κακό σέρβις, αντιεπαγγελματισμός, αδιαφορία και σαν …. κερασάκι στη τούρτα, οι ροπαλοφόροι του ΠΑΜΕ με τα απαράδεκτα αιτήματα, τις παράνομες κι ετσιθελικές απεργίες και τις τραμπούκικες συμπεριφορές προσπαθούν με μανία να κλείσουν το μόνο αεραγωγό, που έχει απομείνει γι’ ανάσα στη δύσμοιρη ελληνική οικονομία !
Και συ τέκνον Βρούτε ! Πέσε λοιπόν, Καίσαρ !
Ουδέποτε η ποίηση του πεσιμιστή ποιητή μας, του Κωνσταντίνου Καβάφη, δεν απεικόνισε χαρακτηριστικότερα τον εκφυλισμό και την αυτοδιάλυση μιάς σάπιας κοινωνίας, που το μόνο που κάνει είναι, όχι να περιμένει απλώς τους βαρβάρους -- αυτοί ήδη ήρθαν -- αλλά και να βασίζεται γιά ν’ αναγεννηθεί, σ’ αυτούς !
Προς το παρόν, ως σύγχρονοι φοίνικες, προσέλθετε ένας ένας στην πυρά των διαφόρων «μέτρων» και μετά….βλέπουμε !
Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι…. αλλά και άμυαλοι, συνάμα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου